Mezőgazdaság, vízgazdálkodás, éghajlatváltozás

Faluhelyen ez elmegy, kimegy vasárnap hajnalban az asszony, fog egy tyúkot és a család ebédre megeszi. De akkora népességet, mint amekkorta ma él városokban, kissé nehéz lenne falusi módszerekkel ellátni, vagy akár mindenkit falura költöztetni. A parasztok nagy része örült anno, ha annyit termelt, hopgy a család nem halt éhen télen.
A városi lét a természetellenes számomra, úgy, hogy sokat laktam Bpesten..

• Tetszik
Reactions: ZeiG
Az internet is az, meg a számítógép, ahonnak eme fórumot nézed... Na meg a "vellany" is. De ha esetleg gumi vagy múanyag talpú a lábbelid, az is az. Meg még 1000 dolog, amit totál természetesnek tekint az ember.
Igen, ezzel jön mindenki...aki azt
szeretné bizonyítani, hogy aki a lét természetes formáját tartja előbbre valónak, mint a mesterségeset az téved. Azt azért nem kellene elfelejtened, hogy a vidék tart el...a vidék meglenne a városi pógárok nélkül is...ja persze ipari eszközök gyártása ja... a most 50 éves kapával lehet kapálni...a mostanival nem. Miért van a városi vízfej? Mert valakik, valamikor, a parasztság alól kihúzták a megélhetést, államosításnak becézve. Mivelhogy, persze te is tisztában vagy ezzel, a lehetőségek a városi proletárokhoz való kapcsolódás formájában nyílvánultak meg, ezért elindult egy elvándorlás vidékről, a jobb élet reményében. Nos, ennek a levét isszuk ma...meg az ilyen gondolatoknak, hogy a műkörmös értéket teremt, a gazda az állataival meg csak problémát...
Nos, az a vellany, az nem ingyen jön el idáig, választhatok, használom, vagy sem, ha nincs, gyújthatok gyertyát. Ha elmegy az áram, te a városban egy áramhasználatra "optimalizált" lakásban megfagyhatsz...persze gyújthatsz gyertyát, de a kondenzációs kazánod attól még nem működik, sőt...a villamosenergiára épülő városi lét eleve kudarccá válik. Nem titkoltam sosem, ezért is törekszem az önálló létezésre, ugyanis a mai társadalmi rendszer alól, elég csak egy tényezőt kiiktatni, összedől az egész.

• Tetszik
Reactions: ZeiG
Igen, ezzel jön mindenki... aki azt szeretné bizonyítani, hogy aki a lét természetes formáját tartja előbbre valónak, mint a mesterségeset az téved.
Nem téved. Csak nem látja át a dolgokoat, ami nem csoda, mert nem a természetben született és nőtt fel. Mert a totál természetes lét egy hatalmas nagy szívás. Rövid életkor, sok éhezés, fázás, félelem és fájdalom. Ha szalmabálából van a ház, az pl. totál termésetellenes, mert kell hozzá egy nagyüzemi mezőgazdaság bálázógéppel...

Nem téved. Csak nem látja át a dolgokoat, ami nem csoda, mert nem a természetben született és nőtt fel. Mert a totál természetes lét egy hatalmas nagy szívás. Rövid életkor, sok éhezés, fázás, félelem és fájdalom. Ha szalmabálából van a ház, az pl. totál termésetellenes, mert kell hozzá egy nagyüzemi mezőgazdaság bálázógéppel...
A bála csak egy lehetőség és jó játék...a szimpla vályogtégla tech, az nem kíván semmiféle elektromos eszközt, sőt csak az emberi/állati erőre alapoz. Ráadásull a helyben megtalálható anyagokra alapoz. Ez a természetes hozzáállás (szerintem) amikor a szalonna meg a kolbász az energiaforrás, nem pedig az atomerőmű és a benya. Szívás, szerinted, ami minden pillanatában fontos és értékes, azzal szemben,.ami jórészt csak fizikai és szelemi tévutakhoz vezet...(szerintem)

A bála csak egy lehetőség és jó játék...a szimpla vályogtégla tech, az nem kíván semmiféle elektromos eszközt, sőt csak az emberi/állati erőre alapoz. Ráadásull a helyben megtalálható anyagokra alapoz. Ez a természetes hozzáállás (szerintem) amikor a szalonna meg a kolbász az energiaforrás, nem pedig az atomerőmű és a benya. Szívás, szerinted, ami minden pillanatában fontos és értékes, azzal szemben,.ami jórészt csak fizikai és szelemi tévutakhoz vezet...(szerintem)
Gondolkozz már, mi a fene az a természetes lét? Pattintott kőkorszak? Középkor? Másrészt lássd már meg, hogy könnyen hirdethet bárki "húdenagyontermészetes" életmódot, ha a modern kor veszi körül (pl. nincsenek sem farkasok, sem medvék, sem törökök, sem sáskajárás, sem pestis, sem szárzság utáni kemény tél - meg lehetne sorolni órákig).

Gondolkozz már, mi a fene az a természetes lét? Pattintott kőkorszak? Középkor? Másrészt lássd már meg, hogy könnyen hirdethet bárki "húdenagyontermészetes" életmódot, ha a modern kor veszi körül (pl. nincsenek sem farkasok, sem medvék, sem törökök, sem sáskajárás, sem pestis, sem szárzság utáni kemény tél - meg lehetne sorolni órákig).
Igazad van...:p Másként gondoljuk...nincs ezzel gond.

Csak szólok,hogy a természetben az ember átlagos élettartama 30 év sincs.....
És az a 30 év is 98% szenvedésből áll.Még létező természeti népeknél az erőszakos halálozási ráta olyan magas,mint a civilizált oly szörnyű világban a II.vh-ban volt......

Azt azért nem kellene elfelejtened, hogy a vidék tart el...a vidék meglenne a városi pógárok nélkül is...ja persze ipari eszközök gyártása ja... a most 50 éves kapával lehet kapálni...a mostanival nem. Miért van a városi vízfej? Mert valakik, valamikor, a parasztság alól kihúzták a megélhetést, államosításnak becézve
A világon mindenhol, ahol nem az oroszlán elől fut a jónép?