Sajnos eddig mindegyik szerződésünk napi árfolyamos fizetés pillanatàban. Elég durva az árfolyamveszteségünk...Akkor swap poljak az adott árfolyamon, ez technikai kérdés. De az aznapi árfolyammal szoktak swappolni.
Sajnos eddig mindegyik szerződésünk napi árfolyamos fizetés pillanatàban. Elég durva az árfolyamveszteségünk...Akkor swap poljak az adott árfolyamon, ez technikai kérdés. De az aznapi árfolyammal szoktak swappolni.
Erdekes mod probaljak erositeni a forintot hmmSajnos eddig mindegyik szerződésünk napi árfolyamos fizetés pillanatàban. Elég durva az árfolyamveszteségünk...
Dehogynem, ezek nem vadászgépek. Még olcsóbb lenne mint tisztán 24 HIMARS.Ez se lenne hulyeseg de nem vagyunk kepesek ennyi fele tipust fenn tartani ilyen fillerbaszo hozza allassal.
Ezt nem hiszem el, hogy a pénzügyesek nem fedeztek swappal az árfolyamot.Sajnos eddig mindegyik szerződésünk napi árfolyamos fizetés pillanatàban. Elég durva az árfolyamveszteségünk...
Amcsik ilyen keki színbe szállítanak! A NASAMS is így jött!Vajon milyen lesz a színe?!![]()
Igen biztosan.Cseh Vampirt vennék Tatra alvázon! 122 mm-t! Az SAFE képes!
Vajon milyen lesz a színe?!![]()
Szerintem ekkora összegek és időtáv esetén ez nem működik.Ezt nem hiszem el, hogy a pénzügyesek nem fedeztek swappal az árfolyamot.
Az olaj és gaziprban ezt használjuk a hosszú távú szerződéseknél....
Szerintem ekkora összegek és időtáv esetén ez nem működik.
De az Norvégiából jöttAmcsik ilyen keki színbe szállítanak! A NASAMS is így jött!

Hogy őszinte legyek, én is ezen morforndíroztam, csak másképp - ha tényleg 20-24 d-ot veszünk, akkor kétfelé kellene dobni már alapból, egy kifejezetten a csapatoknak, egy másik adag meg hadszíntérszintű alkalmazásra, mert elég potens.Lehet, hogy most nem lesz népszerű a véleményem, de én HIMARS-ból max. 12-t vennék nagyobb rakétakészlettel a nagyobb távolságú csapásmérésekhez, mint GMLRS, GMLRS ER, ATACMS és talán majd egyszer PrSM. Az ennél kisebb, harcászati távolságokban közel sem a legjobb, ráadásul igen drága. Ezekkel egy ezredet alapoznék meg, amihez vennék valami Szerb, Cseh, Török, PULS vagy bánomisén milyen Grad szerű típust, ami max. 70 km-ig képes terület lefogásra.
2023 elején érkeztek olyan hírek, hogy idehaza a Honvédelmi Minisztériumhoz közel álló forrás szerint ismételten felmerült a HIMARS-ok beszerzésének gondolata. Akkor azt írták: a források szerint pontos szám még nincsen, de nagyjából a román vétel felére lenne szüksége Magyarországnak – azaz mintegy húsz HIMARS rakéta-sorozatvető szerezne be a Magyar Honvédség. (Portfolio).. a román vétel 54, annak a fele 27 db!!!
Vagy egy uteg 6 inditos akkor 3x6 azaz 18db egy osztaly mint a romanoknal.Ütegben, vagy osztályban kellene gondolkodni, nem db számban. Mert az a tüzérségi szervezeti egység. PZH-2000-ből, 8 db 1 üteg, a 24 db az osztály, mert az 3 üteg. Tehát amennyiben osztály mennyiséget veszünk, akkor az 24 db. Elvileg....
A kettő kéz a kézben jár. mert ha azt mondom, hogy kell egy üteg, de csak 4 indítót veszek hozzá, akkor 4 gépes lesz az üteg, akinek meg nem tetszik, az tanulhatja az új szabályzatot.Ütegben, vagy osztályban kellene gondolkodni, nem db számban. Mert az a tüzérségi szervezeti egység. PZH-2000-ből, 8 db 1 üteg, a 24 db az osztály, mert az 3 üteg. Tehát amennyiben osztály mennyiséget veszünk, akkor az 24 db. Elvileg....
Csak érdekességképpen: a topik első oldalán ott román beszerzés amerikai jóváhagyása 2017-ből.2023 elején érkeztek olyan hírek, hogy idehaza a Honvédelmi Minisztériumhoz közel álló forrás szerint ismételten felmerült a HIMARS-ok beszerzésének gondolata. Akkor azt írták: a források szerint pontos szám még nincsen, de nagyjából a román vétel felére lenne szüksége Magyarországnak – azaz mintegy húsz HIMARS rakéta-sorozatvető szerezne be a Magyar Honvédség. (Portfolio).. a román vétel 54, annak a fele 27 db!!!
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..