[HUN] Honvédségi rakétakomplexumok / rakétatüzérség beszerzése

A HIMARS rakétatüzérségi eszköz egy olyan képesség, "mely Magyarország stratégiai-védelmi elrettentési hálóját távolabbra tudja kihúzni, mint a jelenlegi. Ez nagy értéket jelentene. Valóban a HIMARS az a technológia, amelyre a legvalószínűbb megoldásként lehet tekinteni" - jelentette ki.
(...)
A folyamatot illetően 3-5 éves periódust jelölt meg, "ami elméletileg elképzelhető" szerinte. A HIMARS ugyanis kifejezetten keresett fegyverrendszer, a beszerzéseknél "sorállás" van, ezért határidőt sem lehet pontosan mondani - közölte.

Azért Bobo nem túl magabiztos, ahogy látom ezzel az egésszel kapcsolatban...nagyon bizonytalanul beszél az egészről.
Többet őzik mint szokott?

Mi van, ha legközelebb a demek győznek? Megint piackutatunk 4-5 évet, vagy várjuk az újabb fordulatot? Vagy ha biztonságban ide ér minden, de kellene még rakettya, amikor már éppen nem barátunk az usa?

Még mindig nem törvényszerű. Hadserege válogatja 18-24 eszköz egy osztály àltalában.

Igen, ez lemaradt, hogy azt is figyelembe vehetjük, hogy szervezik az ütegeket. Valóban, lehet 6, vagy 8 eszköz az üteg felállása. Igazad van, lehet hogy 18 db, de lehet 24 db is, a vásárlási szándékunk. Erre a kettő db számra tippelhetünk, szerintem. Persze ez sem biztos, de esélyes.

• Tetszik
Reactions: endre and Kávé
Igen, ez lemaradt, hogy azt is figyelembe vehetjük, hogy szervezik az ütegeket. Valóban, lehet 6, vagy 8 eszköz az üteg felállása. Igazad van, lehet hogy 18 db, de lehet 24 db is, a vásárlási szándékunk. Erre a kettő db számra tippelhetünk, szerintem. Persze ez sem biztos, de esélyes.
Lehet, nem tudom, igen, nem hiszem, de lehet.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Ezt SZBK még szombaton nyilatkozta a közmédiának, vasárnap reggel írta meg a honvédélem.hu, Aladeen meg hétfőn reggel belinkelte hatodjára is. Mindezt úgy, hogy a korábbi belinkeléseket lájkolta és még hozzá is szólt.
Én is beleestem ebbe a hibába, mert szintén utólag esett le, hogy SzBK is november 8-án, nem 9-én nyilatkozott. Csak mivel majdnem este 11-kor jött ki az interjú, így csak másnap szemlézték

Mitol fugg egy seregnel hogy melyiket valasztja?
Pzh-nal nyilvanvalo a 24 valasztottuk miert nem mondjuk a 18db ot? Egyszer talan itt de nem vagyok benne biztos mondta valaki hogy nemet dandar modellt kovetjuk.

A vilagon meg a legelterjedtebb a 18 as modell/ osztaly de mar olvastam olyat is hogy mar ez is elavult es atkene terni egy osztalyon belul 4x4 uteg fellalasra ami 16ra csökkentené egy osztály számát.
Szovjetorosz szabvány a 3x6=18.
Serege válogatja.De seregen belül is lehet különböző a szervezés.4 löveges üteg meg már régóta van,volt.Pl francia gyarmat hadsereg 4 löveges ütegszervezetű volt,még az algériai háború alatt is.
Ha csak a NATO dd kistafirungozása a cél,akkor egy 8 tűzgépes üteg beszerzése várható.

Ez az ember (DjBobo) szerintem ahogy földetért Bp-n 3 napig ivott!
Ma már humanitárius segítséget visz Libanonba...
Végre bejelentett valamit ami nem újra bejelntés! :rolleyes:
Azt mintha már bejelentették volna egyszer hogy HIMARS-ról tárgyalnak... csak a folytatáshoz meg kellett várni hogy Trump visszatérjen. Mert azt tudták hogy ha Trump visszatér, akkor valamilyen fegyvert megint venni kell majd tőle legalább 1 milliárd USD értékben.

Pontosan, nezd meg 700m usd durvan 250mrd ft
Energia teren meg most fejeztuk ki szandekunk 6500mrd elkoltesere 10ev alatt.

Vö. a rezsicsöki a költségvetésben a jelenlegi 'jóárasított' energiaár környezetben az év elején 880 milliárd forintra volt betervezve az év elején a költségvetésben... egy évre.

• Tetszik
Reactions: Kávé
Csak a képek miatt, mert szép ;)
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Igen marha szép,de a munka most kezdődik el. Jó lenne ha tatra alvázra kerülne, ezt remélhetőleg nem felejtették ki. Itthon jó lenne a kis garázsaikat elkezdeni kipofozni. Jó lenne a leendő rakéta ezred törzsét felállítani amik szerződés másnapján már elkezdhetik a kiképzés előkészítését. El lehet kezdeni a toborzási kampány előkészítését. Tehát nagyon sok előkészítő munka van amit már remélhetőleg nyomnak ezerrel. :)

A nagy amcsi raketaugylethez annyit, hogy mire leszallitjak addig annyi ido telik el muna 2.vh. A rövidebb hatotavu raketa semmit sem er az ataxama igen, de ésszerűbb fwgyverzetre is lehetett volna fordítástani. Ennwk a fel wvtizwd mulva lesz raketank uzlwtnwk semmi ertelme nincs az amcsi s ggnyalason tul.Mindent a vqlasztaseert. Aromanok patriottal, a vsejek spyderrwl masok mwg SAMPT vel lovogetik le majd a nemuet öklét...

• Vicces
Reactions: Tumpek
A nagy amcsi raketaugylethez annyit, hogy mire leszallitjak addig annyi ido telik el muna 2.vh. A rövidebb hatotavu raketa semmit sem ér hatótávolsága úgyan meghaladja a Pzh2k-t, és több rakéta lesz mind lövedékl, de a szlovákok Spyder, Románok Patriot, Mások talán SAMP-T vel küzdik le. az atacams jó hatóávolságú, de abból kevés lesz. ésszerűbb fegyverzetre is lehetett volna fordítani a pénzt Ennek a fel evtized mulva lesz raketank uzletnek semmi ertelme nincs az amcsi seggnyalason tul. Mindent a választaseert. gyakorlatilag katonailag kudarc amit elértünk, bár igazából mi történt? OV huzott egy vonalat, mennyit költheünk X év alatt. Az amcsik megmondták mit adnak el nekünk azokból választhatunk. A saját nemzetközi megitélése mellett, egy nagy kudarc az út. majd létező technikák vására energetikailag, egy év halasztás az ural kincséből és semmi érdemleges. De majd jön a számla.

Ezt SZBK még szombaton nyilatkozta a közmédiának, vasárnap reggel írta meg a honvédélem.hu, Aladeen meg hétfőn reggel belinkelte hatodjára is. Mindezt úgy, hogy a korábbi belinkeléseket lájkolta és még hozzá is szólt.
Talán azért mert kiakartam belőle emelni pár dolgot?!? o_O