Tenyleg hogy erre nem is gondoltunkSzia,
Meg az is lehet, hogy olyan inflacioval szamolnak, hogy 700 millio USD = 1200 milliard forint.![]()
Tenyleg hogy erre nem is gondoltunkSzia,
Meg az is lehet, hogy olyan inflacioval szamolnak, hogy 700 millio USD = 1200 milliard forint.![]()

Jajj.
A Canik M2 QCB (Quick Change Barrel) egy modern, 12,7 mm-es (\(.50\) cal.) nehézgéppuska, amelyet a Canik fegyvergyár gyárt. A fegyver a hagyományos M2 nehézgéppuska továbbfejlesztése, kiemelkedő pontossággal, hosszú csőélettartammal (több mint 25 000 lövés) és gyors csőcserélési képességgel rendelkezik. Különlegessége a MARINE GRADE ANTI-CORROSION COATING (MGAC) bevonat, amely kiváló védelmet biztosít a sós víz okozta korrózió ellen, így ideális tengeri környezetben is.
Főbb jellemzők:
Kaliber: 12,7×99 mm
NATOTűzsebesség: 450-650 lövés/perc
Csőélettartam: Több mint 25 000 lövés
Pontosság: Kevesebb mint 6 MOA (Minute of Angle)
Gyors csőcsere (QCB): A csere gyorsan és egyszerűen elvégezhető
Korrózióvédelem: Marine Grade Anti-Corrosion Coating (MGAC) technológia
Alkalmazás: Járművekre, hajókra, valamint gyalogsági állványra szerelhető
Felhasználás és export: A Canik M2 QCB már szolgálatban van a Török Hadseregnél, a Malajziai Haditengerészetnél és a Brazíliai Hadseregben is.A fegyvert integrálják távirányított és manuális fegyverrendszerekbe is, például a Guarani 6x6 és a Guaicurus 4x4 páncélozott járműveken.
Van konkrét rossz tapasztalat, vagy csak mert török?
Ez a szöveg ami hozzá van. Ez egy M2 nem lehet elkúrni.Van konkrét rossz tapasztalat, vagy csak mert török?
Gestamen: Fogd meg a söröm!Ez a szöveg ami hozzá van. Ez egy M2 nem lehet elkúrni.
A Canik M2 QCB (Quick Change Barrel) egy modern, 12,7 mm-es (\(.50\) cal.) nehézgéppuska, amelyet a Canik fegyvergyár gyárt. A fegyver a hagyományos M2 nehézgéppuska továbbfejlesztése, kiemelkedő pontossággal, hosszú csőélettartammal (több mint 25 000 lövés) és gyors csőcserélési képességgel rendelkezik. Különlegessége a MARINE GRADE ANTI-CORROSION COATING (MGAC) bevonat, amely kiváló védelmet biztosít a sós víz okozta korrózió ellen, így ideális tengeri környezetben is.
Főbb jellemzők:
....
Pontosság: Kevesebb mint 6 MOA (Minute of Angle)
Ez a különböző járművek toronygéppuskáiba lesz. Csak mivel (papíron) más típus ezért kell rá típusképzést tartani.De ez ugye a Hadtörténetinek lesz beszerezve, igaz?
Amúgy nem az FN-é a jog Browningtól? Vagy ez a típus már "szabadpréda", bárki másolhatja, gyárthatja?Ez a különböző járművek toronygéppuskáiba lesz. Csak mivel (papíron) más típus ezért kell rá típusképzést tartani.
És a törökök konkrétan feleannyit kérnek mint az FN es egy csomó kiegészítő ami az FN-nèl.plusz pénz itt benne van a csomagàrva.
Gyártjab boldog boldogtalan. De szerintem eladták a licencjogokat.Amúgy nem az FN-é a jog Browningtól? Vagy ez a típus már "szabadpréda", bárki másolhatja, gyárthatja?
Ez a különböző járművek toronygéppuskáiba lesz. Csak mivel (papíron) más típus ezért kell rá típusképzést tartani.
És a törökök konkrétan feleannyit kérnek mint az FN es egy csomó kiegészítő ami az FN-nèl.plusz pénz itt benne van a csomagàrva.
Amúgy én sem értem miért ilyen népszerű. Őszintén szólva az NSZV és a Kord de talán még a Dsk is minden műszaki paraméterében felülmúlja.Számomra egy anakronizmus ez a fegyver.
Nyugaton gyakorlatilag nincs más 12,7-es (senki nem erezte, hogy kéne valami az M2 helyett)Amúgy én sem értem miért ilyen népszerű. Őszintén szólva az NSZV és a Kord de talán még a Dsk is minden műszaki paraméterében felülmúlja.
De ez van a legtöbb eszközbe integrálva és ez a legelterjedtebb a nyugati világban és csatolt részeiben.
Szóval ez van, ezzel főzünk.
Amúgy én sem értem miért ilyen népszerű.
Őszintén szólva az NSZV és a Kord de talán még a Dsk is minden műszaki paraméterében felülmúlja.
De ez van a legtöbb eszközbe integrálva és ez a legelterjedtebb a nyugati világban és csatolt részeiben.
Szóval ez van, ezzel főzünk.
Azóta hozzányúltak minimálisan ami a megbízhatóságot javította és a tömeget csökkentette.Nekem erre az a népszerű elméletem hogy egy titkárnő a nagy sietségben elütött egy 0-át valamikor 1942 elején és ezért lett végül 2 millió (nem vicc! tényleg ennyi) ebből legyártva, és nagy részük bontatlan dobozokban, a rászáradt zsírban vár azóta is. Plusz az összes többi amcsi géppuska, gépágyú fejlesztés egy kalap szar volt a világháborúban, még az is amit lemásoltak, ezért ezt használták mindenre is.
Így lett a médúsznak egy óriási tehetetlensége az amcsi logisztikában, ami sajnos mostanra idegyűrűzött... azt mondjuk nem értem, miért kell a törököknek újat gyártani, ha van már egy kb. kifogyhatatlan mennyiség az államokban.
Yup, meg bármi, amit a 30-as évek óta legyártottak.
Ja meg a gyors csőcsere funkció is lett hozzá .Azóta hozzányúltak minimálisan ami a megbízhatóságot javította és a tömeget csökkentette.
Az újak nem igénylik annyira az olajjal locsolást.
Azt remélem tudod, hogy a világ nagy része nem az amcsi verziót használja.Nekem erre az a népszerű elméletem hogy egy titkárnő a nagy sietségben elütött egy 0-át valamikor 1942 elején és ezért lett végül 2 millió (nem vicc! tényleg ennyi) ebből legyártva, és nagy részük bontatlan dobozokban, a rászáradt zsírban vár azóta is. Plusz az összes többi amcsi géppuska, gépágyú fejlesztés egy kalap szar volt a világháborúban, még az is amit lemásoltak, ezért ezt használták mindenre is.
Így lett a médúsznak egy óriási tehetetlensége az amcsi logisztikában, ami sajnos mostanra idegyűrűzött... azt mondjuk nem értem, miért kell a törököknek újat gyártani, ha van már egy kb. kifogyhatatlan mennyiség az államokban.
Igen ezt megértem! Nálunk a mentőállomáson egyszer EÜ vatta rendelésnél elírták a 2 kg helyett 20 kilót rendeltünk! Azóta vagyunk az egyetlen mentőállomás az országban akik képesek tömeges menstruációt ellátni!Nekem erre az a népszerű elméletem hogy egy titkárnő a nagy sietségben elütött egy 0-át valamikor 1942 elején és ezért lett végül 2 millió (nem vicc! tényleg ennyi) ebből legyártva, és nagy részük bontatlan dobozokban, a rászáradt zsírban vár azóta is. Plusz az összes többi amcsi géppuska, gépágyú fejlesztés egy kalap szar volt a világháborúban, még az is amit lemásoltak, ezért ezt használták mindenre is.

Azt remélem tudod, hogy a világ nagy része nem az amcsi verziót használja.
Általában az FN verzió van a világban. Tudtommal az FN csinálta először meg a QCB-verziót nem az amerikaiak.Amennyire utánanéztem a gyors csőcsere meg a fix zárhézag az amcsiknák jelent meg és átépítették erre a fegyvereket, hogy ettől miben más a többi verzió (mint égen a csillag) passz, metrikus?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..