A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

A Canik M2 QCB (Quick Change Barrel) egy modern, 12,7 mm-es (\(.50\) cal.) nehézgéppuska, amelyet a Canik fegyvergyár gyárt. A fegyver a hagyományos M2 nehézgéppuska továbbfejlesztése, kiemelkedő pontossággal, hosszú csőélettartammal (több mint 25 000 lövés) és gyors csőcserélési képességgel rendelkezik. Különlegessége a MARINE GRADE ANTI-CORROSION COATING (MGAC) bevonat, amely kiváló védelmet biztosít a sós víz okozta korrózió ellen, így ideális tengeri környezetben is.

Főbb jellemzők:
Kaliber: 12,7×99 mm
NATOTűzsebesség: 450-650 lövés/perc
Csőélettartam: Több mint 25 000 lövés
Pontosság: Kevesebb mint 6 MOA (Minute of Angle)
Gyors csőcsere (QCB): A csere gyorsan és egyszerűen elvégezhető
Korrózióvédelem: Marine Grade Anti-Corrosion Coating (MGAC) technológia
Alkalmazás: Járművekre, hajókra, valamint gyalogsági állványra szerelhető

Felhasználás és export: A Canik M2 QCB már szolgálatban van a Török Hadseregnél, a Malajziai Haditengerészetnél és a Brazíliai Hadseregben is.A fegyvert integrálják távirányított és manuális fegyverrendszerekbe is, például a Guarani 6x6 és a Guaicurus 4x4 páncélozott járműveken.

A Canik M2 QCB (Quick Change Barrel) egy modern, 12,7 mm-es (\(.50\) cal.) nehézgéppuska, amelyet a Canik fegyvergyár gyárt. A fegyver a hagyományos M2 nehézgéppuska továbbfejlesztése, kiemelkedő pontossággal, hosszú csőélettartammal (több mint 25 000 lövés) és gyors csőcserélési képességgel rendelkezik. Különlegessége a MARINE GRADE ANTI-CORROSION COATING (MGAC) bevonat, amely kiváló védelmet biztosít a sós víz okozta korrózió ellen, így ideális tengeri környezetben is.

Főbb jellemzők:
Kaliber: 12,7×99 mm
NATOTűzsebesség: 450-650 lövés/perc
Csőélettartam: Több mint 25 000 lövés
Gyors csőcsere (QCB): A csere gyorsan és egyszerűen elvégezhető
Korrózióvédelem: Marine Grade Anti-Corrosion Coating (MGAC) technológia
Alkalmazás: Járművekre, hajókra, valamint gyalogsági állványra szerelhető

Felhasználás és export: A Canik M2 QCB már szolgálatban van a Török Hadseregnél, a Malajziai Haditengerészetnél és a Brazíliai Hadseregben is.A fegyvert integrálják távirányított és manuális fegyverrendszerekbe is, például a Guarani 6x6 és a Guaicurus 4x4 páncélozott járműveken.
Jajj.

De ez ugye a Hadtörténetinek lesz beszerezve, igaz?

Főbb jellemzők:
....

LOL.

• Imádom
Reactions: endre
De ez ugye a Hadtörténetinek lesz beszerezve, igaz?
Ez a különböző járművek toronygéppuskáiba lesz. Csak mivel (papíron) más típus ezért kell rá típusképzést tartani.

És a törökök konkrétan feleannyit kérnek mint az FN es egy csomó kiegészítő ami az FN-nèl.plusz pénz itt benne van a csomagàrva.

Ez a különböző járművek toronygéppuskáiba lesz. Csak mivel (papíron) más típus ezért kell rá típusképzést tartani.

És a törökök konkrétan feleannyit kérnek mint az FN es egy csomó kiegészítő ami az FN-nèl.plusz pénz itt benne van a csomagàrva.
Amúgy nem az FN-é a jog Browningtól? Vagy ez a típus már "szabadpréda", bárki másolhatja, gyárthatja?

Számomra egy anakronizmus ez a fegyver.
Amúgy én sem értem miért ilyen népszerű. Őszintén szólva az NSZV és a Kord de talán még a Dsk is minden műszaki paraméterében felülmúlja.

De ez van a legtöbb eszközbe integrálva és ez a legelterjedtebb a nyugati világban és csatolt részeiben.

Szóval ez van, ezzel főzünk.

Amúgy én sem értem miért ilyen népszerű. Őszintén szólva az NSZV és a Kord de talán még a Dsk is minden műszaki paraméterében felülmúlja.

De ez van a legtöbb eszközbe integrálva és ez a legelterjedtebb a nyugati világban és csatolt részeiben.

Nyugaton gyakorlatilag nincs más 12,7-es (senki nem erezte, hogy kéne valami az M2 helyett)
Amúgy pontosabb, mint a többi 12,7-es.

Amúgy én sem értem miért ilyen népszerű.

Nekem erre az a népszerű elméletem hogy egy titkárnő a nagy sietségben elütött egy 0-át valamikor 1942 elején és ezért lett végül 2 millió (nem vicc! tényleg ennyi) ebből legyártva, és nagy részük bontatlan dobozokban, a rászáradt zsírban vár azóta is. Plusz az összes többi amcsi géppuska, gépágyú fejlesztés egy kalap szar volt a világháborúban, még az is amit lemásoltak, ezért ezt használták mindenre is.

Így lett a médúsznak egy óriási tehetetlensége az amcsi logisztikában, ami sajnos mostanra idegyűrűzött... azt mondjuk nem értem, miért kell a törököknek újat gyártani, ha van már egy kb. kifogyhatatlan mennyiség az államokban.

Őszintén szólva az NSZV és a Kord de talán még a Dsk is minden műszaki paraméterében felülmúlja.

Yup, meg bármi, amit a 30-as évek óta legyártottak.

• Tetszik
Reactions: endre and Venom85
Nekem erre az a népszerű elméletem hogy egy titkárnő a nagy sietségben elütött egy 0-át valamikor 1942 elején és ezért lett végül 2 millió (nem vicc! tényleg ennyi) ebből legyártva, és nagy részük bontatlan dobozokban, a rászáradt zsírban vár azóta is. Plusz az összes többi amcsi géppuska, gépágyú fejlesztés egy kalap szar volt a világháborúban, még az is amit lemásoltak, ezért ezt használták mindenre is.

Így lett a médúsznak egy óriási tehetetlensége az amcsi logisztikában, ami sajnos mostanra idegyűrűzött... azt mondjuk nem értem, miért kell a törököknek újat gyártani, ha van már egy kb. kifogyhatatlan mennyiség az államokban.

Azóta hozzányúltak minimálisan ami a megbízhatóságot javította és a tömeget csökkentette.

Az újak nem igénylik annyira az olajjal locsolást.

Azt remélem tudod, hogy a világ nagy része nem az amcsi verziót használja.

:rolleyes: Nekem erre az a népszerű elméletem hogy egy titkárnő a nagy sietségben elütött egy 0-át valamikor 1942 elején és ezért lett végül 2 millió (nem vicc! tényleg ennyi) ebből legyártva, és nagy részük bontatlan dobozokban, a rászáradt zsírban vár azóta is. Plusz az összes többi amcsi géppuska, gépágyú fejlesztés egy kalap szar volt a világháborúban, még az is amit lemásoltak, ezért ezt használták mindenre is.

Igen ezt megértem! Nálunk a mentőállomáson egyszer EÜ vatta rendelésnél elírták a 2 kg helyett 20 kilót rendeltünk! Azóta vagyunk az egyetlen mentőállomás az országban akik képesek tömeges menstruációt ellátni!:rolleyes:

Azt remélem tudod, hogy a világ nagy része nem az amcsi verziót használja.

Amennyire utánanéztem a gyors csőcsere meg a fix zárhézag az amcsiknák jelent meg és átépítették erre a fegyvereket, hogy ettől miben más a többi verzió (mint égen a csillag) passz, metrikus?

Amennyire utánanéztem a gyors csőcsere meg a fix zárhézag az amcsiknák jelent meg és átépítették erre a fegyvereket, hogy ettől miben más a többi verzió (mint égen a csillag) passz, metrikus?
Általában az FN verzió van a világban. Tudtommal az FN csinálta először meg a QCB-verziót nem az amerikaiak.

• Tetszik
Reactions: krisss