Az van benne amiről itt írásban szó volt, vagy van extra?@nyugger jó lett a videó!
Az van benne amiről itt írásban szó volt, vagy van extra?@nyugger jó lett a videó!
JujÖrülünk Neki, hogy fél évtized mulva, ha leszállítják - mert szerződés nincs csak szándélknyilatkozat -ujra feltaláljuk a hadműveleti-harcászati rakéta fegyvernemet, pontosabb célzással. Miután románia és Lengyelország rendelkezik velük, éa Ukrajna, én nem látom semmilyen hazánk számára releváns képességnek, csak pénzköltésnek.. Az amcsi rendszer helyett Taurus robotrepülőgépek és drónok jobb választás lett volna. Ez egy felesleges fegyvernem mivel mi kvázi senkit se akarunk megtámadni, ez inkább első csapásmárő fegyver. Remélem még van idő leállítani az új kormánynak és helyette inkább más amerikai eszközöket elsősorban lérak, légiharc rakéta SBD-k légi indításu pctörő rakéták la MANPADs lenne megfelelő ráadásul ezekből jóval nagyobb mennyiség jönne ki. Ez a "képesség" éppen azt anulálja hogy a honvédelem hazánk megvédésénak záloga és nem a mi HIMARS-aink fenyegetik Románia, Szlovákia, Ukrajna és a többi szomszédunkat. Ráadásul a kvázi ellenségnek van ezek ellen használható lérak rendszereik, amig nekünk meg nincs, hasonló fenyegetés ellen.
átlag jóskának szól nincs benne semmi extra.Az van benne amiről itt írásban szó volt, vagy van extra?
Csak összehasonlításképpen: ha jól emlékszem a Magyar Néphadseregnek a csúcsidőszakában volt összesen 600-700 db nagy rakétája raktáron. (GRAD-nál nagyobb rakéták.)Ezt még az amúgy elég felkészült Takács Márk is elrontotta a tegnapi 444 podcast-műsorban: bizonygatta, hogy tök elég nekünk "100 rakéta".
Bosszantó hogy nagyobb sajtótermékeknél nincs legalább egy valaki aki úgy-ahogy vágja a katonai/haditechnikai témákat.
En regen imadtam az irasaid/megszolalasaid tinikent sokat olvastam de bazdmeg ez a megszolalas kritikan aluli…szarazfoldi csapasmeres gerince az mlrs enelkul nincs utokepes sereg a vilagon…Örülünk Neki, hogy fél évtized mulva, ha leszállítják - mert szerződés nincs csak szándélknyilatkozat -ujra feltaláljuk a hadműveleti-harcászati rakéta fegyvernemet, pontosabb célzással. Miután románia és Lengyelország rendelkezik velük, éa Ukrajna, én nem látom semmilyen hazánk számára releváns képességnek, csak pénzköltésnek.. Az amcsi rendszer helyett Taurus robotrepülőgépek és drónok jobb választás lett volna. Ez egy felesleges fegyvernem mivel mi kvázi senkit se akarunk megtámadni, ez inkább első csapásmárő fegyver. Remélem még van idő leállítani az új kormánynak és helyette inkább más amerikai eszközöket elsősorban lérak, légiharc rakéta SBD-k légi indításu pctörő rakéták la MANPADs lenne megfelelő ráadásul ezekből jóval nagyobb mennyiség jönne ki. Ez a "képesség" éppen azt anulálja hogy a honvédelem hazánk megvédésénak záloga és nem a mi HIMARS-aink fenyegetik Románia, Szlovákia, Ukrajna és a többi szomszédunkat. Ráadásul a kvázi ellenségnek van ezek ellen használható lérak rendszereik, amig nekünk meg nincs, hasonló fenyegetés ellen.
Vannak célpontok amiknek bőven elég ha 5 percen belül odaér a csapás: légvédelmi ütegek, radarok, tüzérségi eszközök, EW rendszerek, épületek (pl egy "kádár kocka") tele katonákkal. Ezek nem mennek arrébb gyorsan..."Melyik mennyi idő alatt ér célba?
GMLRS max 5 perc. Taurus negyed óra húszperc - a cél már talán ott sem lesz addigra!"
Drónok lassúak, zavarhatóak, lelőhetőek és röhejesen kicsi harci részük."
Bocs, de valós idejű célzás nélkük tök mindegy, hogy a célpontod 5 vagy 15 percre van. A logisztika szétpakolható, ez már kiderült Ukrajnából. A drónok közt van zavarható meg nem zavarható is; a lassúság konkrétan előnyt is jelenthet (pl. APS ellen); a pontosságuk meg pont arra jó, hogy ott támadjon, ahol a nudli harci rész is gondot okoz.
Szerintem.
Ukrajnában nincs igazán modern harcjármű.A modern harc járművön van aps és abm képes fegyverzet, hozzá való érzékelő rendszerrel.Es ilyen felszereltségű járművek ellen az amúgy sem valami acélos hatékonyságú drónok értéktelennek."Melyik mennyi idő alatt ér célba?
GMLRS max 5 perc. Taurus negyed óra húszperc - a cél már talán ott sem lesz addigra!"
Drónok lassúak, zavarhatóak, lelőhetőek és röhejesen kicsi harci részük."
Bocs, de valós idejű célzás nélkük tök mindegy, hogy a célpontod 5 vagy 15 percre van. A logisztika szétpakolható, ez már kiderült Ukrajnából. A drónok közt van zavarható meg nem zavarható is; a lassúság konkrétan előnyt is jelenthet (pl. APS ellen); a pontosságuk meg pont arra jó, hogy ott támadjon, ahol a nudli harci rész is gondot okoz.
Szerintem.
Nem tudom, ezt honnan veszed, de zéró alapja van. Az APS Hard Kill rendszereket nem drónok ellen fejlesztették ki. Most kendácsolják át őket, senki nem mert belőle Ukrajnába küldeni. Viszont a jelenlegi rendszerek sebezhetősége a gyártók által is ismert még ATGM rendszerek ellen is; korlátozott számú töltet, alacsony szintű lefedettség. Az érzékelő rendszered - ha aktív - egyben célpontot is csinál a járműből instant. A passzív meg erősen korlátos (optikai szenzorok és társai).Ukrajnában nincs igazán modern harcjármű.A modern harc járművön van aps és abm képes fegyverzet, hozzá való érzékelő rendszerrel.Es ilyen felszereltségű járművek ellen az amúgy sem valami acélos hatékonyságú drónok értéktelennek.
De tüzérségi lőszer ellen csak C-RAM rendszer véd meg.
Vasember kerdezd meg,hogy melyik rovatban van a TriAD rendszer.Nem tudom, ezt honnan veszed, de zéró alapja van. Az APS Hard Kill rendszereket nem drónok ellen fejlesztették ki. Most kendácsolják át őket, senki nem mert belőle Ukrajnába küldeni. Viszont a jelenlegi rendszerek sebezhetősége a gyártók által is ismert még ATGM rendszerek ellen is; korlátozott számú töltet, alacsony szintű lefedettség. Az érzékelő rendszered - ha aktív - egyben célpontot is csinál a járműből instant. A passzív meg erősen korlátos (optikai szenzorok és társai).
Már hogyne lenne.MLRS nem csodaszer,csak egy eszköz.Kivalthato más eszközökkelEn regen imadtam az irasaid/megszolalasaid tinikent sokat olvastam de bazdmeg ez a megszolalas kritikan aluli…szarazfoldi csapasmeres gerince az mlrs enelkul nincs utokepes sereg a vilagon…
Modern doktrinak egyik alap pillernek jelolik meg ennyi.Már hogyne lenne.MLRS nem csodaszer,csak egy eszköz.Kivalthato más eszközökkel
Ráadásul mi a legújabb verziót, ők használtat vettek.PZH-ból is 24 lett, pedig pl. horvátok letudták 16-tal, szóval nem a minimumot vettük...
Nem az.De roppantul hasznos,ha vanModern doktrinak egyik alap pillernek jelolik meg ennyi.
Európában gyak. mindenkinek van, vagy tervez venni pont úgy, mint mi...Mondjatok ki hogy bizony mlrs nélkül minden sereg neztelen. Aztan szamiljatok össze hany orstagnak nincs europaban, azon belul a NATOban. de ezek a t nyek ne zavarjanak. es azok se hogy hanY fontosabb fegyverrendszertol veszünk el forrast, ho hogy Orban nenyaljon az USA felé. Es mit érünk el vwle europa kozepen..
M270: britek, franciák, olaszok, németek, törökök, görögök, ukránokMondjatok ki hogy bizony mlrs nélkül minden sereg neztelen. Aztan szamiljatok össze hany orstagnak nincs europaban, azon belul a NATOban.

Semmilyen fegyver rendszertől nem vesz el forrást, mert semmit nem veszünk már saját forrásból.de ezek a t nyek ne zavarjanak. es azok se hogy hanY fontosabb fegyverrendszertol veszünk el forrast, ho hogy Orban nenyaljon az USA felé. Es mit érünk el vwle europa kozepen..
Számodra nem, az csak a nato orszagoknak lett az az elmult idoszakbanNem az.De roppantul hasznos,ha van

Kell a pénz lóvéra a MIC-nek.Európában gyak. mindenkinek van, vagy tervez venni pont úgy, mint mi...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..