Magyar történelem

Ó

Persze kérdés, hogy ezekhez mennyire jött hozzá a wishful thinking fogadói oldalról...
Óriási mértékben. De ez nem is csoda. A felkelők hittek az igazukban, és hitték, hogy mivel a "szabad világ" mellettük áll morálisan, ezért támogatni is fogják őket. De sajnos, mivel 1944-45-ben Magyarország földrajzi elhelyezkedése és az akkori katonapolitikai realitások miatt nem a nyugati hatalmak, hanem a Szovjetunió szabadította fel, majd szállta meg hazánkat, Kelet-Európával együtt és vonta a befolyási zónájába, így a lapok le voltak osztva. A nyugati országok nem kockáztattak volna egy újabb világháborút-atomháborút a Szovjetunióval és szövetségeseivel miattunk, egy, a szovjet befolyási zónában már benne lévő lévő kis országért, ez volt a realitás.

Szóval pontosan milyen "ígéretei" is voltak a nyugatnak '56-ban?
Ha idesorolod a CIA által pénzelt és menedzselt RFE-t, akkor ők például elég keményen tüzelték a népet a határon túlról, tippeket adtak a harci műveletekhez, stb.
Természetesen a washingtoni vezetés hivatalosan “semmit” nem tudott a magyar szerkesztőség munkájáról.

• Tetszik
Reactions: sidewinder12
Ha idesorolod a CIA által pénzelt és menedzselt RFE-t, akkor ők például elég keményen tüzelték a népet a határon túlról, tippeket adtak a harci műveletekhez, stb.
Természetesen a washingtoni vezetés hivatalosan “semmit” nem tudott a magyar szerkesztőség munkájáról.
Tippekkel nehéz harcolni. A Magyar Néphadsereg nagyja meg gubbasztott a laktanyákban.

• Tetszik
Reactions: enzo and wolfram

Ez eddig ok, ez valóban így volt, de mi ebben az "ígéret"?

• Tetszik
Reactions: 2ndt
Ez eddig ok, ez valóban így volt, de mi ebben az "ígéret"?
Az RFE egy az amerikai kormány által fenntartott szervezet, ami olyan "független", hogy az amerikai kormány álláspontját közvetíti a világon mindenfelé a társszerveivel együtt. Emiatt nyilván, a hallgatók azt hitték, hogy amit mond az az amerikai kormány hivatalos ígérete, nehogy már a hallgatók legyenek ezért a hibásak.

Az RFE egy az amerikai kormány által fenntartott szervezet, ami olyan "független", hogy az amerikai kormány álláspontját közvetíti a világon mindenfelé a társszerveivel együtt. Emiatt nyilván, a hallgatók azt hitték, hogy amit mond az az amerikai kormány hivatalos ígérete, nehogy már a hallgatók legyenek ezért a hibásak.

Ok, de még mindig nem tudom, mit ígért akár az RFE? Vagy mi abban az ígéret, hogy "tippeket adtak a harci műveletekhez", meg hogy drukkoltak, hogy: "tartsatok ki"?

Semmi, csak vannak akiknek fáj, hogy elnentek a szent szovjetek 89-ben és mindent megtesznek, hogy mosdassák az elvtársakat.
Na ezt a gondolatmenetet nem értettem. Szerintem senki nem szeretné a ruszkikat a földünkön viszontlátni. Mondjuk én az amcsikkal is így vagyok. Akkor jöjjenek, ha kellenek.

Semmi, csak vannak akiknek fáj, hogy elnentek a szent szovjetek 89-ben és mindent megtesznek, hogy mosdassák az elvtársakat.
Ha ez valakinél így van (mármint annál aki magyar, mert egy szovjet esetén ez érthető lenne), az elég szomorú...

Implikált ígéret.

Njóóóó, ez azért már kicsit izzadtságszagú :p

El nem tudom képzelni, mit írhatott, bár ugye én szólásszabadság-párti vagyok.
Ha jó rémlik antigonosz volt és a lényege az volt, hogy milyen jó, hogy megszabadítottak minket a szovjetek az 56-os szabadságharcosoktól. A "legszebb" az egészben, hogy voltak akik dühös fejjel honorálták a kitiltást. Gondolom ők nem ítélték el amit írt.

Én is szólásszabadság párti vagyok, csak nem akarok olyan közösséghez tartozni, ahol az megtűrt aki így gondolkozik 56-ról. Szerencsére a moderátorok esze azért a helyen van ilyen alapvetések terén.

• Tetszik
Reactions: SirHiggins
Ha jó rémlik antigonosz volt és a lényege az volt, hogy milyen jó, hogy megszabadítottak minket a szovjetek az 56-os szabadságharcosoktól. A "legszebb" az egészben, hogy voltak akik dühös fejjel honorálták a kitiltást. Gondolom ők nem ítélték el amit írt.

Én is szólásszabadság párti vagyok, csak nem akarok olyan közösséghez tartozni, ahol az megtűrt aki így gondolkozik 56-ról. Szerencsére a moderátorok esze azért a helyen van ilyen alapvetések terén.
Szerintem meg mindenki azt ír, amit akar, amíg nem erőszakra buzdít. Legfeljebb kiröhögjük. Ezt hívják szólásszabadságnak.