Erkölcsi támogatásukról biztosítottak.![]()
Nos, az is több, mint a semmi. Néha a szurkolói lelkesítés is hozzásegíthet a győzelemhez. Néha.
Erkölcsi támogatásukról biztosítottak.![]()
www.szabadeuropa.hu
Óriási mértékben. De ez nem is csoda. A felkelők hittek az igazukban, és hitték, hogy mivel a "szabad világ" mellettük áll morálisan, ezért támogatni is fogják őket. De sajnos, mivel 1944-45-ben Magyarország földrajzi elhelyezkedése és az akkori katonapolitikai realitások miatt nem a nyugati hatalmak, hanem a Szovjetunió szabadította fel, majd szállta meg hazánkat, Kelet-Európával együtt és vonta a befolyási zónájába, így a lapok le voltak osztva. A nyugati országok nem kockáztattak volna egy újabb világháborút-atomháborút a Szovjetunióval és szövetségeseivel miattunk, egy, a szovjet befolyási zónában már benne lévő lévő kis országért, ez volt a realitás.![]()
1956 és a Szabad Európa Rádió
Vajon mekkora hatása volt a külföldről sugárzott adásnak az országon belül zajló eseményekre?www.szabadeuropa.hu
Persze kérdés, hogy ezekhez mennyire jött hozzá a wishful thinking fogadói oldalról...
Ha idesorolod a CIA által pénzelt és menedzselt RFE-t, akkor ők például elég keményen tüzelték a népet a határon túlról, tippeket adtak a harci műveletekhez, stb.Szóval pontosan milyen "ígéretei" is voltak a nyugatnak '56-ban?
Tippekkel nehéz harcolni. A Magyar Néphadsereg nagyja meg gubbasztott a laktanyákban.Ha idesorolod a CIA által pénzelt és menedzselt RFE-t, akkor ők például elég keményen tüzelték a népet a határon túlról, tippeket adtak a harci műveletekhez, stb.
Természetesen a washingtoni vezetés hivatalosan “semmit” nem tudott a magyar szerkesztőség munkájáról.
Ha idesorolod a CIA által pénzelt és menedzselt RFE-t, akkor ők például elég keményen tüzelték a népet a határon túlról, tippeket adtak a harci műveletekhez, stb.
Természetesen a washingtoni vezetés hivatalosan “semmit” nem tudott a magyar szerkesztőség munkájáról.
Az RFE egy az amerikai kormány által fenntartott szervezet, ami olyan "független", hogy az amerikai kormány álláspontját közvetíti a világon mindenfelé a társszerveivel együtt. Emiatt nyilván, a hallgatók azt hitték, hogy amit mond az az amerikai kormány hivatalos ígérete, nehogy már a hallgatók legyenek ezért a hibásak.Ez eddig ok, ez valóban így volt, de mi ebben az "ígéret"?
Az RFE egy az amerikai kormány által fenntartott szervezet, ami olyan "független", hogy az amerikai kormány álláspontját közvetíti a világon mindenfelé a társszerveivel együtt. Emiatt nyilván, a hallgatók azt hitték, hogy amit mond az az amerikai kormány hivatalos ígérete, nehogy már a hallgatók legyenek ezért a hibásak.
Semmi, csak vannak akiknek fáj, hogy elnentek a szent szovjetek 89-ben és mindent megtesznek, hogy mosdassák az elvtársakat.Ok, de még mindig nem tudom, mit ígért akár az RFE? Vagy mi abban az ígéret, hogy "tippeket adtak a harci műveletekhez", meg hogy drukkoltak, hogy: "tartsatok ki"?
Implikált ígéret.Ok, de még mindig nem tudom, mit ígért akár az RFE? Vagy mi abban az ígéret, hogy "tippeket adtak a harci műveletekhez", meg hogy drukkoltak, hogy: "tartsatok ki"?
Na ezt a gondolatmenetet nem értettem. Szerintem senki nem szeretné a ruszkikat a földünkön viszontlátni. Mondjuk én az amcsikkal is így vagyok. Akkor jöjjenek, ha kellenek.Semmi, csak vannak akiknek fáj, hogy elnentek a szent szovjetek 89-ben és mindent megtesznek, hogy mosdassák az elvtársakat.
Ne legyél ebben ilyen biztos.Na ezt a gondolatmenetet nem értettem. Szerintem senki nem szeretné a ruszkikat a földünkön viszontlátni. Mondjuk én az amcsikkal is így vagyok. Akkor jöjjenek, ha kellenek.
Semmilyen olyan megfejtést nem hallottam itt senkitől, ami a véleményedet megalapozottá tenné.Ne legyél ebben ilyen biztos.
Rendben, nem kell egyetértenünk.Semmilyen olyan megfejtést nem hallottam itt senkitől, ami a véleményedet megalapozottá tenné.
Nem egyetértés kérdése: idézd be azt, ahol a fórumtárs leírta, hogy szeretné itt látni a ruszkikat.Rendben, nem kell egyetértenünk.
Volt itt olyan hülye, aki leírta 56-al kapcsolatban amit valóban gondol, ki is baszták (teszem hozzá nagyon helyesen). Szóval ilyet ne is várj.Nem egyetértés kérdése: idézd be azt, ahol a fórumtárs leírta, hogy szeretné itt látni a ruszkikat.
Ha ez valakinél így van (mármint annál aki magyar, mert egy szovjet esetén ez érthető lenne), az elég szomorú...Semmi, csak vannak akiknek fáj, hogy elnentek a szent szovjetek 89-ben és mindent megtesznek, hogy mosdassák az elvtársakat.
Implikált ígéret.

El nem tudom képzelni, mit írhatott, bár ugye én szólásszabadság-párti vagyok.Volt itt olyan hülye, aki leírta 56-al kapcsolatban amit valóban gondol, ki is baszták (teszem hozzá nagyon helyesen). Szóval ilyet ne is várj.
Ha jó rémlik antigonosz volt és a lényege az volt, hogy milyen jó, hogy megszabadítottak minket a szovjetek az 56-os szabadságharcosoktól. A "legszebb" az egészben, hogy voltak akik dühös fejjel honorálták a kitiltást. Gondolom ők nem ítélték el amit írt.El nem tudom képzelni, mit írhatott, bár ugye én szólásszabadság-párti vagyok.
Szerintem meg mindenki azt ír, amit akar, amíg nem erőszakra buzdít. Legfeljebb kiröhögjük. Ezt hívják szólásszabadságnak.Ha jó rémlik antigonosz volt és a lényege az volt, hogy milyen jó, hogy megszabadítottak minket a szovjetek az 56-os szabadságharcosoktól. A "legszebb" az egészben, hogy voltak akik dühös fejjel honorálták a kitiltást. Gondolom ők nem ítélték el amit írt.
Én is szólásszabadság párti vagyok, csak nem akarok olyan közösséghez tartozni, ahol az megtűrt aki így gondolkozik 56-ról. Szerencsére a moderátorok esze azért a helyen van ilyen alapvetések terén.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..