Sport

És egy hozzáértő fb kommentje:
Mert nem szálltak be, vagy legalábbis nem többel egy BAZ 3. serdülő labdarúgójáték csapat költségvetésénél a nagy magyar cégek - kivéve pld. United Shipping -, nemzeti vállalatok, bankok - kivéve pld. MBH - s az önkormányzatok közül is csak néhány.
Mert senki sem tudta a magyar közönség fülébe ütetni, miért is olyan nagyszerű és kivételes a többi nagyszerű és kivételes sportág mellett az országúti kerékpárversenyzés.
Mert nincs sajtó. Mert az nem sajtó, hogy "Gipsz Jakab 4 óra 43 perc 25 másodperces időeredménnyel az előkelő xedik helyen végzett a holland Gyps Jakobsen 4 óra 42 perc 10 másodperces időeredménye mögött". Az ilyen sajtó csak egyes sportvezetőknek tetszik, az olvasóknak nem.
Mert nem nőtt ki szakújságíró gárda. Mert nem kerékpáros újságíró az, aki nem verekedte be a lapjába, híradójába, hogy például Viktor Filutás pár hete Európa-bajnok lett. Mert az nem kerékpáros sportriporter és nem kommunikációs szakember, aki fél órán át géphangon sorolja, hogy ahol most halad át a mezőny, ott melyik püspök hányszáz évvel ezelőtt milyen tarhonyát termesztett vagy hogy a környéken melyik labdarúgójátékcsapat stadionja található. (Ilyesmit is el kell mondani, muszáj, de nem így. Létezne erre például az úgynevezett beakasztásos technika). Mert nem kerékpáros sportújságíró az, aki nem halászta ki például a Tour de Hongrie kitűnő sztorijait, mondjuk Jacobsen és Groenewegen találkozásáról.
Mert nincs a sportág körül egy értelmiségi, vállalkozói, művészekből stb. álló holdudvar, pedig rengeteg rajongónk, rengeteg bringás van közöttük.
Mert ez mind - sok más mellett - okozta azt, hogy pénzhiányba fullad egy jó magyar bringáscsapat, s a hírek szerint egy másik is bajban van. Mert emiatt több mint füstölgök itt most.
Fenntartom-e még a jópár éve tett kijelentésemet? Hogy a kerékpárversenyzés az új magyar sikersportág?
Igen, fenntartom.
Mert ha nem tartanám fenn, azt jelentené, hogy veszem le a bukómat, hogy húzom ki a ziherejsztűket a rajtszámomból - hogy feladom.
Na. A többiről később, fogatlan prókátorként, a kerékpársport lobbistájaként addig is köszönöm, ha elolvastátok.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0 and fip7
Amikor két "hülye" egymásra talál, avagy a thaiboxosok és a kyukosin karatésok combrugó versenye XD
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Fel is szaladt a vérnyomásom. Ezt elbewztuk.
Pedig végig tök nyugodt voltam, uraltuk a meccset. Jobbak voltunk, helyzetekben is. A hosszabbítás hosszabbításában, igazából le is fújhatta volna. Perrott 3 gól, b+, a csere fogta a végén. Nagyon kár volt ezért.

40 év után lett volna sanszom látni a csapatot a vébén.

• Szomorú
Reactions: Bubu bocs and enzo
Pedig végig tök nyugodt voltam, uraltuk a meccset. Jobbak voltunk, helyzetekben is. A hosszabbítás hosszabbításában, igazából le is fújhatta volna. Perrott 3 gól, b+, a csere fogta a végén. Nagyon kár volt ezért.

40 év után lett volna sanszom látni a csapatot a vébén.

Szalainak teljesen értelmetlen volt belerúgni egy már eleső játékosba... De szépen küzdöttünk, csak elfáradtunk a végére, Rossi mondta is, hogy többen maguktól kértek cserét....

Kb a 0-hoz közelítő sanszod volt, a pótselejtező második körben úgy is valami nagyágyú csapat jött volna, ottani kiesés még jobban fájna, jobb ez így végülis

• Hűha
Reactions: LMzek 2.0 and enzo
Szalainak teljesen értelmetlen volt belerúgni egy már eleső játékosba... De szépen küzdöttünk, csak elfáradtunk a végére, Rossi mondta is, hogy többen maguktól kértek cserét....

Kb a 0-hoz közelítő sanszod volt, a pótselejtező második körben úgy is valami nagyágyú csapat jött volna, ottani kiesés még jobban fájna, jobb ez így végülis
A csoportmásodikok mind verhetőek.

• Tetszik
Reactions: Macsek83
Azok az albánok, akik legutóbb is elpicsáztak minket? Vagy azok a szlovákok, akiket sose győztünk le tétmeccsen? Vagy a második körben Olaszország pl?
Na de majd pénteken meglátjuk, kiket kapnak az írek
Az olaszok valszeg csoportgyőztesek lesznek. A többi nem nagy csapat, sztem verhető volt.

Be kell rúgni a helyzeteket...
És ebben semmi közhely nincs ráadásul.

Hozzáteszem azért az is elvárható lenne,h 10 szaros percet ki lehessen már normálisan bekkelni. Én most kib…tul csalódott vaok. Erre nincs mentség. Ez szánalom, szégyen! Mindig ez van és az a durva, h kb 99%-ban biztos voltam, h ez lesz, csak én már egy korábbi szögletnél vártam ezt.

Én személy szerint nagyon haragszom! Takarítsa le magáról az összes a címeres mezt!

• Tetszik
Reactions: enzo
A múltkor is --kb. összesnél-- "épp-hogy" kiestünk!
...és a mostani dupla-csapatosnál is! :eek:

Szerintem elég vak-egér aki még mindig azt hiszi, hogy ez a sportolóink hibája!
Talán kellene valaki, aki fejben/szívekben is helyre teszi náluk a dolgokat!
Ezért szokom emlegetni Dárdait, aki ezt kiemelkedő szinten csinálja! A "pár-perces(-meccses)" helyettesítésében több eredményt értünk el, mint Rossi a sok-évei alatt!!!
Ö a sokkal kevesebb értékű csapataiból szokott rendszeresen 100% felettit kihozni!
Nálunk nemzeti szinten, meg... :mad:

Rossi: ...csak vettek egy "Nevet" akivel jól eladják itt is a Semmit/Látszatot!

Továbbra is/itt-is beválik az "Úgy átb@sztunk, hogy magadnak sem mered bevallani(az igazi okokat)..." politikai marketing!

Urak/Srácok: Nem kéne már végre --ez-ügyben-- magunkba nézni?

Az alapoknál van baj! Fejétől bűzlik a Hal(unk)! :( / :mad:

.

És ebben semmi közhely nincs ráadásul.

Hozzáteszem azért az is elvárható lenne,h 10 szaros percet ki lehessen már normálisan bekkelni. Én most kib…tul csalódott vaok. Erre nincs mentség. Ez szánalom, szégyen! Mindig ez van és az a durva, h kb 99%-ban biztos voltam, h ez lesz, csak én már egy korábbi szögletnél vártam ezt.

Én személy szerint nagyon haragszom! Takarítsa le magáról az összes a címeres mezt!
Igazából nincs jó kapisunk és csatárunk. Nem kell Szoboszlai szintű (persze az lenne a legjobb), de azért topligás stabil kezdő az első 6-8-ban végző csapatban nem ártana.