Kicsit meg vagyok lőve. Sok helyen az szerepel és én is azt gondoltam 54 db HIMARS vettek a románok.
Ehelyett ma mit olvasok.
„Pénzünk van, a HIMARS is szerepel a listánkon” – nyilatkozta az észt honvédelmi miniszter a Breaking Defense számára. Hanno Pevkur hozzátette, hogy Észtország „kapcsolatban állt a Lockheed Martinnel”, a HIMARS-ot gyártó vállalattal. „Azt mondták nekünk, hogy gyakorlatilag már a gyártás során vannak, de szükségük van a Pentagon jóváhagyására.”
Észtország már korábban beszerzett 6 HIMARS rendszert.
Ha a további hat rendszer beszerzési folyamata a tervek szerint halad, Észtország a második szállítmányt 2028–2029 között kaphatja meg.
Összehasonlításképp Románia eddig mindössze 3 HIMARS rendszert szerzett be, ami 54 indítóberendezéssel egyenlő. Országunk volt egyben az első állam a régióban, amely a HIMARS mellett döntött, még mielőtt a tüzérségi rendszerek az ukránok számára kulcsfontosságúvá váltak volna az orosz agresszió során.
Estonia își reafirmă intenția de a cumpăra încă 6 sisteme americane M142 HIMARS, în ciuda întârzierilor actuale de producție și livrare, a declarat ministrul apărării, Hanno Pevkur, în cadrul Forumului Internațional de Securitate de la Halifax. Oficialul
m.defenseromania.ro
Nah most akkor mi van???
Egy HIMARS rendszer egy járműből az arra szerelt egyetlen rakétaindító modulból áll.
Ez az egyetlen modul 6 indítócsővel rendelkezik.
Tehát röviden és tömören:
· 1 HIMARS rendszer = 1 db indító jármű = 1 db indító modul = 6 db indítócső.
Akkor a románoknál hogy jön ki a matek? 3 rendszer 54 indító???
54 indító, az nem 9 HIMARS jármű???