Én úgy gondolom, hogy az 1849-es orosz vezetést igenis kell szídni, mert ők a második legnagyobb ludasok amiatt, hogy veszítettünk, a legnagyobb ludas az osztrák vezetés. Szóval őket mégjobban kell szídni, hisz ha ők nincsenek, akkor orosz segítség sincs, sőt később Trianon sem, mert hogy ahhoz is nagyban hozzájárultak ők is (a török mellett).
1945-ért szintén kell szídni az orosz (vagy szovjet, kinek melyik tetszik) vezetést, de emellett a magyar vezetést is, mert sajnos ők támadtak először. Tudom, valószínűleg jött volna a szovjet anélkül is, de nem mindegy, hogy előtte mi a Donig támadunk és veszitettünk pár százezer embert, vagy jól időzítve csatlosként mi is megyünk velük, mint a románok vagy a bolgárok. Ez nagyon nem mindegy. A bolgárok 20000 embert veszítettek, a lakosság 0,3%-át, mi meg 30-szor többet, a lakosság 7%-át!
1956-ért is kell szídni őket, mert miattuk halt meg annyi ember. De ugyanakkor én butaságnak tartom azt a szabadságharcunk. Tetszik vagy sem, teljességgel öngyilkos akció volt, aminek nem volt semmi esélye. Ha pedig valamire semmi esély nincs, akkor meg sem kell próbálni. Anélkül ma legalább 200000 emberrel több magyar élne az országban. Ez viszont már történelem. Mindezekért az átlag oroszt, osztrákot vagy törököt nem szabad utálni hisz egyik sem tehet róla. És mint ahogy attól sem félünk hogy az osztrák ismét elfoglalja az országot, az orosztól sem kell félni. Jóban kell lenni mindegyikkel és akkor nem lesz ok a háborúra.