[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Itt jelen helyzetben @dudi nak van igaza, ez jelen formájában még pürroszi győzelemhez sem elég orosz oldalról. Ja és a script 20 ezer karakteres jellenleg, szóval jó sok baj van a tervezettel
Ez egy csapda, az oroszok meg a kinaiak nem fogják kiengedni az angolszászokat ebből a háborúból. kb Putyin és Hszi ezt 15 éve minimum kidolgozták. Ezt írom már ide évek óta. Nem hiába állt át oroszország már egy évtizede önellátásra, és építették ki a kinaiakkal közösen a nyersanyag ellátás új útvonalait. Nem hiába építik a BRIC set, építik le a dollárt és építették fel a saját elszámolási rendszerüket. Erre a leszámolásra készülnek nagyon régóta rendszerszinten. Csak az elvakult nyugat gondolja, hogy ő írányítja a dolgokat bármilyen formában. Trump-ot a ravasz amcsik csak azért hagyták nyerni, hátha ki tudja a hurokból húzni a fejüket. Biztosan nem. Summa summarum nincs itt semmi látnivaló ha lesz is valami csak látszat béke esetleg míg Trump elnök még kb 2 év.

Szerintem meg valójában Trumpler, a békebíró akar nyerni ebben a helyzetben, egy háztáji problémàkról elterelő, a közbeszédet tematizáló blikkfangos béketervvel...szorít a cipő, a gázai béke nem sikerült, a szaudiak morcosak, a venézeket fenyegeti, de nincs valódi cselekvés, az iráni és a houthi kaland kudarc...Putler meg bölcsen hallgat, miközben a seregei elfoglalták Kupyanszkot, Krasznoarmejszket, Szeverszkben vannak, Konsztantinyovkában kavirnyálnak, Zelkobold meg beszarcsi...a hajlandók cirkusza pedig új bohócot keres...Nem lesz itt már béke, hülyeopolje lenne az orosz, ha a Szlavjanszk-Kramatorszk diót fel nem törné...fel fogja, és az utolsó védvonalak mögött nincs más, csak pusztaság a Dnyeperig.

Szerintem meg valójában Trumpler, a békebíró akar nyerni ebben a helyzetben, egy háztáji problémàkról elterelő, a közbeszédet tematizáló blikkfangos béketervvel...szorít a cipő, a gázai béke nem sikerült, a szaudiak morcosak, a venézeket fenyegeti, de nincs valódi cselekvés, az iráni és a houthi kaland kudarc...Putler meg bölcsen hallgat, miközben a seregei elfoglalták Kupyanszkot, Krasznoarmejszket, Szeverszkben vannak, Konsztantinyovkában kavirnyálnak, Zelkobold meg beszarcsi...a hajlandók cirkusza pedig új bohócot keres...Nem lesz itt már béke, hülyeopolje lenne az orosz, ha a Szlavjanszk-Kramatorszk diót fel nem törné...fel fogja, és az utolsó védvonalak mögött nincs más, csak pusztaság a Dnyeperig.
Szerintem fel sem kell törni. Elég elvágni és megkerülni. Maguktól fogják feladni.

Egy csapat ukrán megadta magát Pokrovszknál
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Elkezdődött a havazás, leszakadnak a védőhálók és eltorlaszolják az ellátási útvonalakat
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Itt jelen helyzetben @dudi nak van igaza, ez jelen formájában még pürroszi győzelemhez sem elég orosz oldalról. Ja és a script 20 ezer karakteres jellenleg, szóval jó sok baj van a tervezettel
Ukrán oldalról meg megy a "szinjáték" mint az előző béketervnél.Az előző "béketervnél" is ez volt végén megfelelő "garanciákért" cserébe lemondott volna Donbaszról.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Nem a garanciát kell idézőjelbe tenni, hanem a " megfelelőt". Mert azzal kapcsoltban a vélemények erősen eltérnek a felek között. Kiev nato tagságot tart megfelelőnek (hogy végre behuzhassa őket az oroszok elleni háborúba. A többiek meg papirokban gondolkoznak, maximum pár békefenntaróban.

ezt a "béketervet" 10 "szakértő" 11 féleképpen értelmezi. ahogy az itt is történik.
jelen pillanatban csak annyi vehetünk szinte biztosra, hogy a terv csakis az usa számára jó
se a Zukránok, se az Oroszok nem jöhetnek ebből ki jól.
van még egy hét dönteni. dönteni arról, hogy egyáltalán tárgyaljanak-e a leírtakról. aztán ha igen, majd valamikor lesz (szerintem meg nem lesz) megegyezés.
közebn az eu söpredéke (a "vezetés") játszaná az eszét, de rájöttek ebbe a játszmába ők már csak a Zukránokon keresztül tudnak beleszólni.
várható tehát egy Isztambul 2. rész, amikor utasítják Z-t, hogy ne írjon alá semmit.

más. Zukrán foglyok.

Vajon mennyi a valóságtartalma?

"Egy Lima EW nevű zavarórendszert használnak, ami egy bizonyos területet úgy lefed, hogy ne lehessen onnan műholdakkal kommunikálni. Rádiós zaj mellett egy digitális jellel is zavarják a rakéta vevőegységét, hogy megkeverjék a navigációs adatokat, hogy eltérítsék a rakétát. Az elmúlt két hétben állítólag 19 Kinzsalt iktattak így ki. Amikor a rakéta beér egy adott területre, a Night Watch nevű légvédelmi egység lecseréli a Kinzsal által vett navigációs jeleket a Bandera a mi apánk című ukrán dalra. Valójában bármit használhatnának, de ezt tartották viccesnek."

Minél később fújják le a meccset, annál kevesebb marad Ukrajnából. Te úgy nézed, h most, ebben a pillanatban Ukrajna hogyan áll, nem veszed figyelembe, h mi lesz 1 hónap - 3 hónap - fél év múlva. És hát ez nem foci, ahol a vesztésre álló csapat a 96. percben még nyerhet. Az ukrán vezetés meg olyan pozícióba lavírozta magát, hogy nem tudnak kiállni, és azt mondani, h ha most nem fejezzük abba, akkor nem marad semmink. És baromi nehéz lesz megértetni a társadalommal, h tök fölöslegesen mészároltatták le a rokonaikat, mert rosszabb békét kötnek, mint amilyen nem kellett 2022 áprilisában.
Az oroszok meg még mindig nem kaptak olyan ajánlatot, aminél ne lennének jobb helyzetben 1 hónap - 3 hónap - fél év múlva.

És igen, Ukrajna kapitulációja. Ugyanis már 2022 áprilisában kapituláltak volna (értsd: belementek az oroszok lényegi követeléseibe, mint no NATO, kicsi hadsereg, orosz kisebbség helyzete), ha valaki nem mondja nekik, h van egy jobb ötletem. Az orosz lényegi követelések nem változtak, ellenben jött mellé a területi követelés is. Most meg a nyugati félteke vért hugyozik, h ezt átkeretezze döntetlenre, és Trump a gonosz, mert az oroszoknak fúj. Hát baszki, az oroszoknál vannak az aduk.
Biztos nem vagyok érthető.Én arra gondoltam ezzel a "békeajánlattal" csak a Zelenskin levő nyomást növeli Trump.És a káoszt és a fásultságot fokozza ukrán oldalon.Tehát valójában az orosznak kedvez.Mivel azok érdemben nem is foglalkoznak az ajánlat számukra kedvezőtlen tartalmával csak darálnak tovább.Zelenski is próbal elöre menekülni valami perspektívát mutatni időt nyerni.De ez nem fog célt érni mert az oroszok nem reagálnak csak mennek előre.De meddig?Ez viszont szerintem egy titkos paktum része Trumppal.Mert mindegyikük jó üzletre törekszik.

"Egy Lima EW nevű zavarórendszert használnak, ami egy bizonyos területet úgy lefed, hogy ne lehessen onnan műholdakkal kommunikálni. Rádiós zaj mellett egy digitális jellel is zavarják a rakéta vevőegységét, hogy megkeverjék a navigációs adatokat, hogy eltérítsék a rakétát. Az elmúlt két hétben állítólag 19 Kinzsalt iktattak így ki. Amikor a rakéta beér egy adott területre, a Night Watch nevű légvédelmi egység lecseréli a Kinzsal által vett navigációs jeleket a Bandera a mi apánk című ukrán dalra. Valójában bármit használhatnának, de ezt tartották viccesnek."

Abban a formában, ahogy le van írva, zéró közeli szerintem. Viszont lehet az újságíró hülyesége meg az én tévedésem is.

• Tetszik
Reactions: fip7 and Kim Philby
Biztos nem vagyok érthető.Én arra gondoltam ezzel a "békeajánlattal" csak a Zelenskin levő nyomást növeli Trump.És a káoszt és a fásultságot fokozza ukrán oldalon.Tehát valójában az orosznak kedvez.Mivel azok érdemben nem is foglalkoznak az ajánlat számukra kedvezőtlen tartalmával csak darálnak tovább.Zelenski is próbal elöre menekülni valami perspektívát mutatni időt nyerni.De ez nem fog célt érni mert az oroszok nem reagálnak csak mennek előre.De meddig?Ez viszont szerintem egy titkos paktum része Trumppal.Mert mindegyikük jó üzletre törekszik.
Zelenszkijnek mindegy, ebből '22 április óta nem tud jól kijönni, nem is értem, mi volt a koncepció részéről. Mert a nyugati koncepciót még értem (odabaszunk az oroszoknak, és az ukránok pusztulnak bele), de Zselé nem lehet ennyire hülye.. Ott nőtt fel. Ismeri az oroszokat.. Tudta, h mi lesz a vége.

Javítsatok ki, ha tévedek, de sztem ebből a 28 pontból az egyik, ha nem a legfontosabb azaz amerikai-orosz gazdasági kapcsolatok helyreállítására vonatkozik.

Sztem ez azért fontos mert rövid távon talán, de középtávon az USA biztosan totál lenullázhatja az orosz gazdaságot. Jelenleg a brics és az “új világrend” ehhez szerintem kevés, nem kiforrott.

Az oroszok mondjuk így is bukják az eu-s piacot. Mondjuk mindegy vegyenek energiahordozót drágábban máshonnan.
De a világ többi részétől nem lesznek elszigetelődve.

Ez mondjuk az amcsiknak pont jó. Európa gazdasága kuka, felvevőpiacként/gyarmatként majd ellátnak minket nagyon szívesen minden földi jóval. Lényeg, ne made in eu legyen!

Egyetlen kerdes maradt bennem.Ukrajna vagy Oroszorszag valaszat tekinti majd Trump nemnek.Mert,hogy a duma mogott mindketto nemet mond az biztos.Ukrajna eseteben konnyen felallhat es kivonulhat a temabol.De tovabbra sem latom mit tehet ha barmilyen nyomasra az Oroszokat tekintene elutasitonak.

Egyetlen kerdes maradt bennem.Ukrajna vagy Oroszorszag valaszat tekinti majd Trump nemnek.Mert,hogy a duma mogott mindketto nemet mond az biztos.Ukrajna eseteben konnyen felallhat es kivonulhat a temabol.De tovabbra sem latom mit tehet ha barmilyen nyomasra az Oroszokat tekintene elutasitonak.
Oroszország belemegy. Átveszi a Donbaszt és egy reggelen úgy ébred putyin hogy ideje volna befejezni amit elkezdett.

• Vicces
  • Tetszik
Reactions: eszena and joker

https://folyoirat.ludovika.hu/index.php/reptudkoz/article/view/6944/5601
Lehet hogy csökken a pontossága, de 500 kg robbanótöltetnél 50 m ...
Minden kritikus célponthoz tudnak telepíteni egy EW rendszert?
Csapás előtt mehet egy olcsó drón a EW állomásra, zavaró jel vezérléssel. kb. ennyi jutott eszembe hirtelen.
Ettől még a LIMA berendezés lehet egy jól felépített berendezés, megfelelő paraméterekkel.

Ukrán oldalról meg megy a "szinjáték" mint az előző béketervnél.Az előző "béketervnél" is ez volt végén megfelelő "garanciákért" cserébe lemondott volna Donbaszról.
Hmm .. összefoglalva n oldalról megy a világot jelentő F.O.S. médiás deszkákon a színjáték, az előadás immár pontokba szedve.. Látszik hogy ehhez az egyik fő, az ukrán események Fehérházi felelős távirányítója, kottagyártó - a Trump uralkodása alatti eredménytelen fals munkájáért röpül, mint a győzelmi zászló. Az utolsó ötletek az oroszok legyőzésére mélységi övön alatti ütésekkel, kombinálva nuki fejek hordozására is alkalmas eszközök behurcolásával nem jött be - mert az oroszok villanylekapcsolással jelezték hogy már unják a mókát.

Mint megfigyeltük, ilyenkor jön elő az időkérés Nyugati részről mely a politikus oligarchák színpadi bohóckodásával nyilvánul meg - békeszándékot szimulálva - (legkreatívabb "Zseni , az ukrán nemzetet menteni próbáló hazafias hős " előadás ) - amely csak arra jó, hogy az időt húzzák az új narratíva, kották elkészítésére .
A fő cél 2014 óta Bidé' idejében is volt , nem változik: a Medve mézesbödönjének bundájának megszerzése annak bedemokratizálásával , mert az jól mutat az Elnöki kandalló előtt kiterítve győzelmi trófeaként.
Gondolom az oroszok is pontosan látják ezt , de az elutasítást nekik is , karácsony közeledtével gondosan be kell csomagolni, hogy ránézésre legalább egy hajlandósági közleménynek tűnjék , nem merev "Nyet!" - nek.

Csapás előtt mehet egy olcsó drón a EW állomásra, zavaró jel vezérléssel. kb. ennyi jutott eszembe hirtelen.
Ettől még a LIMA berendezés lehet egy jól felépített berendezés, megfelelő paraméterekkel.
A zavarórendszerek elég nagy hatótávolságúak is tudnak lenni főleg akkor, ha nem körkörösen kell zavarni. Gondolj bele, ha a 80km siklásból az utolsó 20km-en nem kap műholdas jelet a bomba, akkor nem 50 méterrel odebb csapódik be, hanem 5km-el vagy mégtöbbel. Sőt, az sem elképzelhetetlen, hogy felrobbantják, hisz benne van az is, hogy a saját csapatok fejére hullik.

Javítsatok ki, ha tévedek, de sztem ebből a 28 pontból az egyik, ha nem a legfontosabb azaz amerikai-orosz gazdasági kapcsolatok helyreállítására vonatkozik.

Sztem ez azért fontos mert rövid távon talán, de középtávon az USA biztosan totál lenullázhatja az orosz gazdaságot. Jelenleg a brics és az “új világrend” ehhez szerintem kevés, nem kiforrott.
Csak úgy bemásolom a magyar nemzetet 2023-bol

BRICS-országokkülönbségadatokG7világgazdaság

Rekordméretűre nőtt a BRICS és a G7 gazdasági hozzájárulása közötti különbség​

A BRICS-országok világgazdasági súlya történelmi csúcsra emelkedett: 2023 végére a szövetség tagjainak részesedése a globális GDP-ből elérte a 36,8 százalékot, miközben a G7-ek aránya először csökkent​

Orosz blogok is irnak róla,hogy jelentősen csökkent a zavarás miatt a hatékonyság

• Tetszik
Reactions: Loken