[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Nyugat-Ukrajnában hatalmas, kezeletlen erdőirtás zajlik, a fát pedig „védett” teherautókból álló nagy konvojokban szállítják Európába.
Ukrajna nyugati régióinak lakosai nagymértékű illegális fakitermelésről számolnak be, amelyet aztán erdészeti teherautókból álló nagy konvojokban szállítanak Európába.
A helyi lakosok szerint a fakitermelő csapatokat ismeretlen személyek fokozott védelme alatt tartják, akik terepszínű egyenruhát viselnek, azonosító jelek nélkül.
Figyelemre méltó, hogy ezeket a csoportokat soha nem ellenőrzik a toborzók vagy a rendőrség.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ez mennyire érinti a Tisza vizgyűjtőit???

Nyugat-Ukrajnában hatalmas, kezeletlen erdőirtás zajlik, a fát pedig „védett” teherautókból álló nagy konvojokban szállítják Európába.
Ukrajna nyugati régióinak lakosai nagymértékű illegális fakitermelésről számolnak be, amelyet aztán erdészeti teherautókból álló nagy konvojokban szállítanak Európába.
A helyi lakosok szerint a fakitermelő csapatokat ismeretlen személyek fokozott védelme alatt tartják, akik terepszínű egyenruhát viselnek, azonosító jelek nélkül.
Figyelemre méltó, hogy ezeket a csoportokat soha nem ellenőrzik a toborzók vagy a rendőrség.

Nyugat-Ukrajna gondolom szerényen Kárpátalját jelenti. :(

Az oroszok saját terület fölül siklóbombáznak a frontvonalra.A mélységbe csak dronokkal és BM meg CM eszközökkel tudnak támadni,repülőgéppel nem.
Amikor Izrael a Kaszpi-tenger fölöttről, szíraiai és iraki légtérből bombázta Iránt, az teljes izraeli légifölénynek számított...az oroszoknál meg ez töketlenkedés....sőt a légvédelmük is az ukrán magasságokat súrolta 120%os hatékonysággal....persze az a néhány Csavardi Samu, amelyik a Ben Guriont szentségtelenítette, meg a titkosszolgálat központját, az meg gyalázatos nemtelen manőver....Egy az oroszok és az ukránokhoz képest zsebkendőnyi területet nem tudtak megvédeni a kutyaütő irániaktól és az anyaszomorító jemeniektől...
Az illúziók vége és a „szükségszerűség békéje”. Vajon igaza van Valerij Zalujnyi ukrán tábornoknak, amikor Ukrajna hiányos győzelméről beszél?
A hiányos győzelem az olyan mint a hiányos öltözet, csupaszon egy szál nyakkendőben?
Zalujný lényegében azt mondja nekünk, hogy Ukrajnának el kell fogadnia a békét „teljes győzelem” nélkül, hogy elkerülje a teljes vereséget.
Ukránul a "bez totalnij pobjeda" azt magyarul vereségnek kel fordítani?
Lada drágább,és lassabb, illetve kevesebb áll belőle rendelkezésre egy ostromlott városban mint egy bármilyen PSZH-ból vagy BTR-.ből ..
És csak hátrameneti fokozata van, ezért az oroszok előre menekülnek....

Bocsi ha már valaki linkelte
Komoly maga a film is, nekem aki a sorok közt próbálkozok olvasni amennyire lehet, az az érzésem hogy okkal most lett frissen kiadva és feltöltve a Youtube-ra, mert eléggé defetista az egész kisugárzása, mutatják a sok hősiesen kűzdő szimpatikus fiatalt meghalni, a pusztulás, romok mindenhol, Gagarin temetése, anyu el is mondja hogy mi értelme ennek, a hősök meghalnak, aki nem harcol meg életben marad, lassan ki és meghalnak a fiúk az országban...

Aztán a végén elmondják mennyien haltak meg 2000m erdősávért 2éve, s lezárják azzal hogy mostanra bebukták megint azt a reületet...

Parádésan baszhatja a NAFO vonalon a morált meg a harci kedvet ez a film, s elvileg ez nem orosz propaganda anyag, hanem ukrán a harmadik roham dandártól akik ideológiailag erősen motiváltak, na ez a nem mindegy itt, és az igazán elgondolkodtató!

Szerintem közeleg az ukrán megreccsenés, most már tényleg...

Ukrajnai erdőterületek "privatizálása", megszerzésükkel kapcsolatosan régebben ebben a blogban írtunk erről, mely alapja a kievi újságokban erről megjelent cikkek voltak. A volt Nagy Fehér Főnök családja nemcsak a Burisma olaj és gázkitermelő céget szerezte meg Ukrajna területére érvényes koncessziós kitermelési joggal- hanem Ukrajna erdeiből is "bevásárolt".

2014 ig Ukrajna erdei fokozatosan kezdtek helyrejönni az 1945-ös illetve az 1990-es rendszerváltozások után. Majdan után nemsokkal volt a fordulópont, amikor az új tulajdonosi réteg a gyors meggazdagodás reményében - tarvágásos erdőgazdálkodásra állt át. Ez fent a hegyekben, amely a magyar folyóink vízgyűjtő területe is - azzal járhat, hogy még gyorsabbak , és intenzívebbek lesznek az áradások, viszont pár nap múlva folyóink medrében ismét csak csörgedezik a víz.

A vízvisszatartás képessége nemcsak nyuggerkorban lenne lényeges dolog..

Hogy milyen mértékű az erdők "kirámolása" ? A kievi újságcikk műholdas fotóval igazolja hogy az ottani tarvágásos erdőírtás fentről is határozottan látszik.. Arról is írt, hogy amit 1945 óta elért Ukrajna az erdőgazdálkodásában a megőrzés, és űj telepítés terén - azt mind elvesztette 2014 után, mintegy 10% erdőterületet érint. Ha jól emlékszem az a cikk is jó pár éves, és azóta a civil szervezetek felszólítására az ottani hatóságok a fülök botját sem mozdították az ügyben - a hegyek szerpentinjein továbbra is kamion járatok mennek - fát szállítva..

Komoly maga a film is, nekem aki a sorok közt próbálkozok olvasni amennyire lehet, az az érzésem hogy okkal most lett frissen kiadva és feltöltve a Youtube-ra, mert eléggé defetista az egész kisugárzása, mutatják a sok hősiesen kűzdő szimpatikus fiatalt meghalni, a pusztulás, romok mindenhol, Gagarin temetése, anyu el is mondja hogy mi értelme ennek, a hősök meghalnak, aki nem harcol meg életben marad, lassan ki és meghalnak a fiúk az országban...

Aztán a végén elmondják mennyien haltak meg 2000m erdősávért 2éve, s lezárják azzal hogy mostanra bebukták megint azt a reületet...

Parádésan baszhatja a NAFO vonalon a morált meg a harci kedvet ez a film, s elvileg ez nem orosz propaganda anyag, hanem ukrán a harmadik roham dandártól akik ideológiailag erősen motiváltak, na ez a nem mindegy itt, és az igazán elgondolkodtató!

Szerintem közeleg az ukrán megreccsenés, most már tényleg...
Nyomorult dolog az, amikor két testvér harcol USA érdekből egymás ellen, miközben a "humanista" Nyugat dobálja befelé a késeket az arénába.

Az Orosz erők újabb FAB siklóbomba-támadást rögzítettek a kijevi erők mirnográdi állásai ellen – derül ki az Iznanka Telegram csatorna felvételeiből.

A filmhez....
Őszintén mondva, nekem már unalmas. Erről voltak már dögivel ilyen és jobb filmek az 1. és 2.VH, koreai háború, Vietnam, Afganisztán stb révén. Az emberiség mégsem tanul, hagyja magát palinak venni továbbra is. És most sem csinál semmit a sok agyamputált háborús úszitó ellen. Reménytelen. Sokkal jobb èlni egy rossz békében mint meghalni egy jó háborúban. Mert amig van élet, van remény.

nyugger a most tárgyalt béketervekről:
Veszprémben kezdtem el felvenni, Pesten fejeztem be, ha megnézitek 3 féle ing volt rajtam plusz mellette egy hajvágás is bejött időközben. Volt olyan rész, amit négyszer kellett újravenni és még így is sok olyan új fejlemény van amit egyszerűen nem tudtam belerakni.

Egy biztos, kurvára herótom lett ettől a videótól/témától, de eddig az orosz reakciók az én elképzeléseimet igazolták vissza

Engem továbbra is érdekelne, hogy vajon mennyivel csökkent volna az ukrán lakosság 2022 februárja óta, ha az oroszok kabuli terve összejön, és lefejezik az ukrán vezetést?
Most tartunk kb 7-8 millió kivándorolt ukránnál és még kb 200 ezer halottnál.

Vajon egy oroszbarátra cserélt kormány esetén hogyan alakultak volna ezek a számok?

Engem továbbra is érdekelne, hogy vajon mennyivel csökkent volna az ukrán lakosság 2022 februárja óta, ha az oroszok kabuli terve összejön, és lefejezik az ukrán vezetést?
Most tartunk kb 7-8 millió kivándorolt ukránnál és még kb 200 ezer halottnál.

Vajon egy oroszbarátra cserélt kormány esetén hogyan alakultak volna ezek a számok?
Ettől szerintem jobban. Nekik nagyon fáj már ez mostanra az átlag Mikola szerintem nagyon bánja hogy beleálltak!

Ukrajnai erdőterületek "privatizálása", megszerzésükkel kapcsolatosan régebben ebben a blogban írtunk erről, mely alapja a kievi újságokban erről megjelent cikkek voltak. A volt Nagy Fehér Főnök családja nemcsak a Burisma olaj és gázkitermelő céget szerezte meg Ukrajna területére érvényes koncessziós kitermelési joggal- hanem Ukrajna erdeiből is "bevásárolt".

2014 ig Ukrajna erdei fokozatosan kezdtek helyrejönni az 1945-ös illetve az 1990-es rendszerváltozások után. Majdan után nemsokkal volt a fordulópont, amikor az új tulajdonosi réteg a gyors meggazdagodás reményében - tarvágásos erdőgazdálkodásra állt át. Ez fent a hegyekben, amely a magyar folyóink vízgyűjtő területe is - azzal járhat, hogy még gyorsabbak , és intenzívebbek lesznek az áradások, viszont pár nap múlva folyóink medrében ismét csak csörgedezik a víz.

A vízvisszatartás képessége nemcsak nyuggerkorban lenne lényeges dolog..

Hogy milyen mértékű az erdők "kirámolása" ? A kievi újságcikk műholdas fotóval igazolja hogy az ottani tarvágásos erdőírtás fentről is határozottan látszik.. Arról is írt, hogy amit 1945 óta elért Ukrajna az erdőgazdálkodásában a megőrzés, és űj telepítés terén - azt mind elvesztette 2014 után, mintegy 10% erdőterületet érint. Ha jól emlékszem az a cikk is jó pár éves, és azóta a civil szervezetek felszólítására az ottani hatóságok a fülök botját sem mozdították az ügyben - a hegyek szerpentinjein továbbra is kamion járatok mennek - fát szállítva..

Lenne linked ehhez a kijevi újságcikkhez? Az a műholdas kép nagyon érdekelne! Köszi.

A filmhez....
Őszintén mondva, nekem már unalmas. Erről voltak már dögivel ilyen és jobb filmek az 1. és 2.VH, koreai háború, Vietnam, Afganisztán stb révén. Az emberiség mégsem tanul, hagyja magát palinak venni továbbra is. És most sem csinál semmit a sok agyamputált háborús úszitó ellen. Reménytelen. Sokkal jobb èlni egy rossz békében mint meghalni egy jó háborúban. Mert amig van élet, van remény.
Sajnos putyinnak nem volt jó. Ez pedig százezerek életébe került. A legszomorúbb hoyg itt is sok háborús uszító van aki mindent megtesz a gyilkolás igazolásáért.

Ugyanez számos helyen az országban még a termőtalajjal is. :mad: Visznek nyugatra gyakorlatilag mindent, amit és amíg még lehet. És ami különösen szánalmas, hogy akik ott ehhez asszisztálnak, tevőlegesen vagy hallgatólagosan, a saját jövőjüket élik fel, szarért-húgyért.

Lenne linked ehhez a kijevi újságcikkhez? Az a műholdas kép nagyon érdekelne! Köszi.
2023-ban blogtársunk tett fel anyagot, nekem ez volt a kiinduló pont, ez így nézett ki:

FwcIO5C.jpg

Az itt található forrás azóta részlegesen ki lett herélve (kommenteket alóla elfelejtették törölni), ma így néz ki:

Ez az anyag máshol is megjelent magyarban, (most már nem tudom megmondani h mennyi a hasonlóság a kettő között?):

Az eredeti kievi forrás a "Київський еколого-культурний центр" honlapján jelent meg, az elemzés címe "Сколько леса вырублено в Украине за последние 15 лет? Кто виноват и что делать? " és itt található a magyar médiában is megjelent egyik műholdfotó - egy gyűjtemény keretében. Itt sincs eredeti mentésem - nem tudom h mennyi maradt az eredeti anyagukból:

2017 április:

"A Kárpátokban kitermeltek 126 ezer hektárt, az erdőterület 7,7 százalékát. " csak 2017 elejéig..