[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

Az utolsó hét hozzászólásból eszembe jutott egy kedvenc filmem egyik - szerintem - komoly felismerése, mondhatni ikonikus mondata.
A film egy morálisan védhetetlen alak; Roman Polanski filmje, a Keserű méz.
A szereplők meglehetősen bicskanyitogató tetteket hajtanak végre egymás ellen, nekem a film kapcsolatok magasságát és mélységét mutatja meg.

Fő"hős"ünk áttivornyázott életszakasz átdorbézolt éjszakája után mondja azt a mondatot, amivel lehet jellemezni egy mondattal Európa mai civilizációs helyzetét és jövőképét - a közelmúltjának erkölcsi züllésének, széthullásának eredményeképp.

1:35:35-től (bár 1:34:44-tő sem rossz...:rolleyes:) 1:36:31-ig.

Erről több hír is van.

Meloni olasz miniszterelnök az Európai Központi Bank kezéből akarja visszavenni az ország 300 milliárd dolláros aranykészletét.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Miért nem lehet a sok Palesztin fant deportálni oda? Segítsenek új szép hazát építeni. És őket követheti minden homokmajom is.

És itt is van a következő kis ajándék adventre Ausztriában:
https://www.krone.at/3973789

Szűz Mária tranyóként, farkas papi ornátusban, keresztre feszített béka.
Vajon miért nincs a kiállított művek között pl disznó zöld turbánnal vagy pajesszal?

https://www.kuenstlerhaus.at/besuch/kalender/ausstellung/475/du-sollst-dir-ein-bild-machen.html

"Szeretettel, és humorral ábrázolják a keresztény ikonográfiát". Aha. Marina Abramoviccsal.
"Eine parallele Behandlung von Islam und Judentum sei möglich, benötige aber ein völlig anderes Konzept und deutlich mehr Ausstellungsfläche." - itt a kulcsmondat, röviden a lényege az, hogy lehet parodizálni a judeazmust, meg az iszlámot is, csak más megközelítéssel. Gondolom itt felszopásra gondoltak, mert ha az analfabéta, agresszív, pedofil Mohammed-et valaki a szájára veszi vagy kiparodizálja meg Charlie Hebdozzak a mérsékeltek.

"Eine parallele Behandlung von Islam und Judentum sei möglich, benötige aber ein völlig anderes Konzept und deutlich mehr Ausstellungsfläche." - itt a kulcsmondat, röviden a lényege az, hogy lehet parodizálni a judeazmust, meg az iszlámot is, csak más megközelítéssel. Gondolom itt felszopásra gondoltak, mert ha az analfabéta, agresszív, pedofil Mohammed-et valaki a szájára veszi vagy kiparodizálja meg Charlie Hebdozzak a mérsékeltek.
Művészi szabadság meg minden, engem 2 dolog csesz fel:
1, Hogy ezzel nem csupán a kereszténységet támadják, hanem konkrétan az európai civilizációt. Kitartóan, szisztematikusan próbálják kiverni az építmény alól a tartóoszlopot.
2, Az álbátorság, hogy vállon veregetik saját magukat, jujj, milyen bátrak vagyunk, hogy a vallást kritizáljuk, mintha még mindig máglyahalál járna érte. Ha igazán tökösek lennének, akkor egy imámot ábrázolnának disznóként, csak mondjuk abból emberhalál lenne, szóval azt nem, de nem valljuk be, h gyáva pöcsök vagyunk, te vagy bunkó, és nem érted a művészetet.

Igen, vagy akkor minden vallás kapjon rendesen vagy egyik sem... én nem vagyok vallásos, de ez a kivételezés engem is felbasz
Nem értem.
A palesztinsimogatók -akiknek itt a fórumon is sok fanja akad...- 'beszólnak' a keresztényenek, akkor miért kell idehozni a judaizmust?
'Ti' /ok, nem szem szt te/ álltatok a 'palesztinok' mellé. Akkor good luck.

Nem értem.
A palesztinsimogatók -akiknek itt a fórumon is sok fanja akad...- 'beszólnak' a keresztényenek, akkor miért kell idehozni a judaizmust?
'Ti' /ok, nem szem szt te/ álltatok a 'palesztinok' mellé. Akkor good luck.

Ha nem érted, ajánlott a "Művészetek és a zsidóság" című dolgozatsorozat. Az ilyen fajta "művészet" (mint a húgyba mártott feszület, 12 tányér szar "utolsó vacsora" néven stb.) gyökereivel kapcsolatban. Jó tudom csúnya antiszemita iromány.

Persze biztos van olyan ezen művészek között, aki "palesztinsimogató". De alapvetően a ti konfliktusotok a gyarmat sok évszázad óta többségi lakóival (Bázel előtt) nem tartozik Európára és az "északi civilizációra", az a Ti szemita belügyetek, csak mindenáron be akarjátok hozni ide is.

„Európa jelentéktelen az USA számára” – közölte az ország hadseregének volt európai parancsnoka​

Ben Hodges tábornok, az amerikai hadsereg korábbi európai parancsnoka az Euronews reggeli Europe Today című műsorának adott interjújában arra figyelmeztetett, hogy a kontinens "lassan ráébred arra a felismerésre", hogy nem számíthat Washingtonra mint tisztességes partnerre.

Véleménye szerint az amerikai kormányzat megközelítése a konfliktushoz "kezdettől fogva kudarcra volt ítélve", mert úgy kezelték a háborút, mint "egy hatalmas ingatlanügyletet".

Hodges rámutatott a Steve Witkoffot, Donald Trump amerikai elnök közel-keleti különmegbízottját és Jared Kushnert, Trump vejét érintő közelmúltbeli leleplezésekre, amelyek azt bizonyítják, hogy Washington elsődleges érdeke "az Oroszországgal való üzletelés, miután mindez lezárult".

"Ha úgy alakul, ahogy Witkoff úr és Jared Kushner az oroszokkal akarta, (ez) hatalmas probléma lesz Európa számára" - mondta, és további több millió menekültre figyelmeztetett, ha Ukrajnát egy nem kielégítő megállapodásra kényszerítik.

A prioritások ilyen irányú eltolódása ezen a héten derült ki, amikor Marco Rubio amerikai külügyminiszter kihagyja a NATO kulcsfontosságú brüsszeli ülését.

"Ez szokatlan, de ez a probléma része" - jegyezte meg Hodges, hozzátéve, hogy a jelenlegi kormány prioritáslistáján "Európa a negyedik helyen áll" a nyugati félteke, az indo-csendes-óceáni térség és a Közel-Kelet mögött."

Európa jelentéktelen az USA számára

Művészi szabadság meg minden, engem 2 dolog csesz fel:
1, Hogy ezzel nem csupán a kereszténységet támadják, hanem konkrétan az európai civilizációt. Kitartóan, szisztematikusan próbálják kiverni az építmény alól a tartóoszlopot.
2, Az álbátorság, hogy vállon veregetik saját magukat, jujj, milyen bátrak vagyunk, hogy a vallást kritizáljuk, mintha még mindig máglyahalál járna érte. Ha igazán tökösek lennének, akkor egy imámot ábrázolnának disznóként, csak mondjuk abból emberhalál lenne, szóval azt nem, de nem valljuk be, h gyáva pöcsök vagyunk, te vagy bunkó, és nem érted a művészetet.
Mondjuk volt Mohamed karikatúra a flansziáknál, lett is belőle halál.
Szerintem a vallásokból viccet csinálni ér, csak olcsó poén a legtöbb esetben.
A Brian életét persze szeretjük, de az zseniális..
Az viszont dühítő, hogy szinte mindig a keresztény vallás húzza a rövidebbet.

Azóta nem is csinálják, meglepő módon.

ez a fajta "humor" általában csak az egyik monoteista vallás követőire jellemző,és ha emiatt mondjuk a muzulmánok retorziót alkalmaznak, akkor az nem más netto terrorizmus, ha meg a keresztények gyakorolják ugyanezt a vallási "groteszk humort" az szintén nem más mint antiszemitizmus !!

mennyire lenne magas a toleranciaküszöb egy Ábrahámot,Mózest vagy a Tórát hasonló módon kigúnyoló "művészi performansznak" a bemutatásakor ? (szégyenteljes volt az is amikor disznólábakat raktak a dunai cipőkbe)

pedig pont azon kellene elgondolkodniuk az érintett "művészeknek" hogy ezeknek a vallási irányzatoknak a buzerálása,talán mindent segít csak az elfogadást és a felekezetek közötti megbékélést nem, (persze ez is egy mocskos antiszemita komment lesz .. )

ui: az egyik lehető legalja hozzáállás egyébként másokat a hitbéli meggyőződésük miatt elítélni,megítélni,kifigurázni,megbélyegezni ! ennek az egyenes következményeit (hátrányos vallási megkülönböztetés) ismerjük a közelmúltból is, nem kellene ugyanazt a sémát követni szerintem sem a zsidóknak, sem a keresztényeknek,sem a muzulmánoknak, nem a vallási meggyőződésétől lesz valaki szar ember ..

Mondjuk ahogy lereagálták a muszlim versenyzők, csak azért is muszáj lenne, már hogy értsék a szólásszabadság lényegét.
Ehelyett az történt, hogy a keresztényeket szabad baszogatni, mert ők max petíciózni fognak. És lehet eltartott kisujjal fanyalogni, h ezek a maradi bunkók nem értik a nagybetűs Művészetet.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby