A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Nagy Márton bizottsági meghallgatásából:

Azt is elmondta, hogy a kormány a hétvégén beadta a SAFE-pályázatot az EU-nak, a keretösszege 14,7 milliárd forint, és ezt a kormány arra használja, hogy a lejáró adósságot kiváltsa vele, aminek eredménye akár az is lehet, „hogy a következő években nem kell devizakötvényt kibocsátani”.

(forint itt euró, de itt nem tudni hogy az újság vagy miniszter beszél félre)

Nem teljesen értem itt "mire gondolt a költő". Mindent ezzel akarnak finanszírozni?!?
Mi…

Nagy Márton bizottsági meghallgatásából:

Azt is elmondta, hogy a kormány a hétvégén beadta a SAFE-pályázatot az EU-nak, a keretösszege 14,7 milliárd forint, és ezt a kormány arra használja, hogy a lejáró adósságot kiváltsa vele, aminek eredménye akár az is lehet, „hogy a következő években nem kell devizakötvényt kibocsátani”.

(forint itt euró, de itt nem tudni hogy az újság vagy miniszter beszél félre)

Nem teljesen értem itt "mire gondolt a költő". Mindent ezzel akarnak finanszírozni?!?

Tehát, vesznek fel hitelt az EU-tól fegyverre, és másra költik majd.

• Tetszik
  • Vicces
Reactions: tomcat1 and alali77
Akkor ti hogy értelmezitek azt, hogy "és ezt a kormány arra használja, hogy a lejáró adósságot kiváltsa vele"?
A safe pénzek miatt amiket 10 év múlva kell elkezdeni törleszteni felszabadul némi forrás ami eredetileg is védelmi célra volt szánva amivel így stabilizálható minimálisan az államháztartás.

A safe pénzek miatt amiket 10 év múlva kell elkezdeni törleszteni felszabadul némi forrás ami eredetileg is védelmi célra volt szánva amivel így stabilizálható minimálisan az államháztartás.

Jó, az más.
de akkor ez azt jelenti, hogy olyat vesznek, amit amúgy is vettek volna, vagy legalábbis hasonlót.

Csak miért nem lehet ezt mondani.... Annyira raszoktqk már a mellébeszélésre?

• Tetszik
Reactions: Tyrbak
Akkor csak megint f@sz volt a nyilatkozó - vagy a tudósító.
Off

Nem tudom a nagy márton volt e, de èrdemes megnèzni a parlamenti meghalgatását. A humor rovatba illik.

Össze vissza dadog.
Szakaszavakat a mögötte ülőktől kèrdez.
Aztán lebasz mindenkit, hogy bezzeg amíg nőtt a gazdaság senkitől nem hallotta, hogy baj a nèmet befolyás.

Mondanám egy igazi kretèn :rolleyes: de pár hete jelent meg róla hogy hány milliárdal gyarapodott a családja az utóbbi pár èvben.

De itt a meghalgatáson nagyon nem volt kèpben.

On

• Tetszik
Reactions: bel and alali77
Én azt várom, hogy lesz-e lehetőség második körben kicserélni az érvénytelen pályázatokat....
Ha nem akkor hát...
17,4 milliárd eurós SAFE-hitelkeretre adott be a pályázatot Magyarország. 16,2 milliárd forintnyi keret áll nyitva az EU előtt -

Azaz kb.400 mrd HUF-al nagyobb összegü pályázatot nyújtottunk be, mint amennyit elnyerhetünk.