Lassan Kazahsztan hadat uzenhet Ukrajnanak...Megelőztél, most akartam én is megosztani. Ezzel megvan a harmadik tanker amit kilőttek az árnyékflottából. Szerintem lassan nem lesz értelme bejönniük ezeknek a Fekete tengerre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Lassan Kazahsztan hadat uzenhet Ukrajnanak...Megelőztél, most akartam én is megosztani. Ezzel megvan a harmadik tanker amit kilőttek az árnyékflottából. Szerintem lassan nem lesz értelme bejönniük ezeknek a Fekete tengerre.
Hát a készletek kimerülésére javaslom tanulmányozni a Líbia elleni hadműveleteket. 1 hét alatt nem volt már preciziós bomba, és az egészet csak úgy tudták elkezdeni hogy az USA szétlőtte a líbiai légvédelmet. Amennyiben az USA nem ad hírszerzési infót és totális logisztikai támogatást akkor nagyon csúnya világ lenne. Vajon mikorra lőnék szét a reptereken lévő gépeket? Mikor érkezene pár ballisztikus rakéta? Nem gondolom hogy atomot használna Oo de csúnyán vissza tudna vágni.A jelen helyzetben számoljunk inkább a "hajlandók koalíciójával", ezen azon európai NATO-országokat értve, amelyek a végsőkig elkötelezték magukat Ukrajna támogatása mellett, és képesek és hajlandóak lennének a közvetlen beavatkozásra annak érdekében, hogy Ukrajnának ne kelljen "szégyenletes békére" kényszerülnie (pl. a Ramstein-csoport tagjai, mint Lengyelország, Románia, a balti államok stb. Az USA-t és Törökországot ne számoljuk bele, tételezzük fel, hogy ők kimaradnának az ukrán Endsieg érdekében történő közvetlen beavatkozásból (tehát nem orosz támadás érné a NATO-t és 5. cikkely - amelynek az ereje egyébként nem akkora, mint be szokták állítani).
Ez esetben kb. 250 5. gen. géppel lehetne számolni, emellé jönne még 600-700 4. és 4.5 gen. - Ez is nagyobb erő, mint az orosz, ami nem tudom, hogy tényleg 400-450 gép-e vagy kicsit több - ~640-745 az AI szerint a veszteségeket is figyelembe véve, persze ez lehet téves.
A "hajlandó koalíció"számbeli fölénye így 30-50% lenne, 5. gen. gépekben kb. 10x - utóbbi döntő lehet, az F-35-ösök kulcsszerepet játszanának a stealth és hálózati fölény miatt, de a logisztika (pl. USA-beli alkatrészek) kihívást jelentene USA kimaradása esetén.
Persze sokat számítana a pilóták képzettsége, a légvédelem és a támogató gépek is. A "hajlandók" 18 db AWACS-t és 35-40 tankert tudnának felvonultatni, Oroszoknak nem sok A-50 maradt, max. 4-6 db (lehet már csak 1-2 bevethető), tankereknek az oroszok esetében nem igazán van jelentősége, esetleg Szu-34/Szu-35/MiG-31M (már amelyiknek van tankolócsöve) feltöltésére saját légtérben.
De mint említettem ott van a logisztika, a fegyvermennyiség, feltételezve, hogy az USA megtagadná az utánpótlást. Rövid távon (1-3 hónap) elegendő lenne a kezdeti offenzívához, de elhúzódó konfliktusban (6+ hónap) a készletek kimerülhetnek, logisztikai krízist okozva.
Ukrajna területét támadhatná Oroszország a komplett vegyi és biológiai fegyvereivel is, nem muszáj tömegpusztító fegyverek esetén egyből a termonukleáris arzenálhoz nyúlni, ezekból a vegyi és biológiai ágensekből, elég komoly arzenáljuk van
Nincs itt szó semmilyen reklamációról, de az egész biztos, hogy F-35 nem fog semmilyen ukrán légibázisra települni,
Illetve egy ilyen akciót biztosan nem jelentenének be előre, azaz a titkolózásra is szükség lenne.
egyébként az ilyen "behívásokat" általában államközi egyezmények kontrollálják, és úgy tudom az ukránok senkivel nem tudtak ilyesmit aláírni (aláírattatni).
A nemzetközi jog mega NATO-val háborúzástól való félelem. Leginkább utóbbi.Mi akadályozna meg egy Szu-57-est abban hogy lelője Ukrajna közepén a tankergépet és ezzel megzavarja a tranzakciőt?
Ukrajna közepén minden további nélkül lelőnének bármilyen tankert az oroszok, lévén az egy csapásmérő köteléket támogatna.A nemzetközi jog mega NATO-val háborúzástól való félelem. Leginkább utóbbi.
A nemzetközi jog mega NATO-val háborúzástól való félelem. Leginkább utóbbi.
Nem tudjuk, hogy így tennének-e.Ukrajna közepén minden további nélkül lelőnének bármilyen tankert az oroszok, lévén az egy csapásmérő köteléket támogatna.
Ennyi erővel akár ukrán légtérben is körözhetnének az egyébként fegyvertelen ELINT gépek, aztán meg mégse teszik.

southfront.press
Sosem történt ilyen. Egy másik univerzumban volt némi sz.rkeverés, de itt nem azokat a robotokat keressük....Nem tudjuk, hogy így tennének-e.
Mivel Ukrajna nem hívta be a külföldi csapatokat, így nem körözhetnek nyugati katonai gépek Ukrajna felett katonai feladatot ellátva, mivel az ukrán légtér. Meglepően.
Szerintem nem lőnék le a gépeket szándékosan az oroszok ilyen esetben, mert nagy kockázatot jelentene számukra és ők is tudják, hogy el.bszták. Nyernek (ezt mondjuk lehetett sejteni az első mozgósításkor), de felér egy vereséggel.
Mondjuk a világ nyert a konfliktussal, mert kialakult a multipoláris világrend + BRICS fel lett turbózva és alakul az-USA független fizetési rendszer és pár más monopólium megtörése is.
Ez nagyon kellett végre.

Na ez érdekes. Saját gyűjtés vagy a NAFO népe?Sosem történt ilyen. Egy másik univerzumban volt némi sz.rkeverés, de itt nem azokat a robotokat keressük....
![]()
A konfliktus kitörése előtt úgy repkedtek ott, mintha otthon lennének.Na ez érdekes. Saját gyűjtés vagy a NAFO népe?
lassan már rövidre zárhatnák az ukri vezetést a ruszkik. Persze jönne a következő, hogy "bosszú", aztán azt is. A negyedik meg aláírná az üres papírt maga előtt.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..