https://www.portfolio.hu/uzlet/2025...auzletben-ellenseges-felvasarlas-johet-804790
"A Paramount Skydance ellenséges felvásárlási ajánlatot indít a Warner Bros. Discovery megszerzésének céljával, miután alulmaradt a Netflixszel szemben a vállalat eszközeiért folytatott versenyben - írta meg a
Cnbc."
"A Netflix tervezett felvásárlása már most trösztellenes kérdéseket vetett fel, különösen a két domináns streaming platform egyesítése miatt."
De örülök ennek a felvásárlásnak! Ott b@sszák meg az összes nőági rokonukat, ahol csak akarják...
Eddig négy Netflix "original" sorozatot néztem: abból kettő annyira "Original" volt, hogy az egyiket az orosz START streamplatform készítette eredetileg, és a Netflix csak megvette tőlük. Ez volt a "Jobbak nálunk" című humanoid robotos sorozat. Ezt a rutor-on néztem meg részben majd a Start-on. A másik pedig a Jana Wagner: Vongozero című regénye alapján az orosz TNT Premier stream platform által készített, majd a Netflix által megvett "Menekülés a tóhoz" című sorozat volt. Illetve annak csak az első évada, amit már az előtt befejeztem, minthogy a Netflix-en egyáltalán műsorra került volna. 2019 novembertől- 2020 januárjáig néztem, addig nyomta le a TNT Premier az első évadot. Nagyon ambivalens élmény volt, egy alapvetően légúti betegség világjárványról szóló sorozatot nézni, úgy, hogy mire véget ért, már jöttek a hírek, hogy az oroszok lezárták a kínai határt, mert egyre jobban terjed a COVID. Aztán márciusra már itt is itt volt. A sorozat második évadát a Netflix az SZVO megkezdése miatt már nem vette meg. Hiba volt, de szerencsére én attól még azt is láttam.
A másik két sorozat: Drive to Survive. Néha kicsit túldrámázott, de alapvetően érdekes Formula-1-es dokumentumsorozat, ami évről évre, versenyről versenyre követi a mezőnyt, és némi betekintést enged a kulisszák mögé. Ezt a sorozatot a másik n betűs szolgáltatótól szereztem be.
Senna: érdekes életrajzi sorozat. Szintén a másik n betűs szolgáltatótól szereztem be. A többi soroztuk nagyon nem jön be, mert szinte mindegyikben kvótaszereplőket használnak, ami nagyon idegesítő. Inkább maradok a START-nál és a Kinopoisk-nál. Olcsóbbak is, plusz nincsenek tele a sorozataik kvótaszereplőkkel. A TNT Premierre már nem tudok előfizetni, mert letiltja a bank, mert a cég a Gazprom Media része.
A moziról annyit, hogy legkésőbb a jövő héten megyek, megnézem a Sárkányok Kabul felett című filmet. Direkt kerültem a kritikák elolvasását, előzetes, külső befolyásolás nélkül szeretném eldönteni, hogy mennyire sikerült jól a film.