[BIZTPOL] Magyarország

Nincs köze, de van párhuzam közöttük. Nem is csodálkozom rajta, hogy lépnek miatta, így több év után.
Itt egy nagyon sürgős vészhelyzet van (legalábbis sok helyen Európában így látják): amcsik szépen elszivárognak a NATO mögül, őt nagyobb veszélyt látnak Európában, mint Kínában az új stratégiájuk szerint. (Amúgy beszarás milyen megengedően, szint már barátkozósan áll Trump-kormány Kínához abban a dokumentumban!)
Oroszok sem lettek békésebbek, mindezek mellett meg letolt gatya van Európában: hadianyag készletszintek közel nullán, ipari kapacitás szintén. Tehát nagyon nagy motiváció, hogy ezekbe pénzt öntsenek. Komoly lobbi ezek ellen nincsen, szemben a "környezetszennyezőnek" kikiáltott autóiparral.
Tehát nem jó a párhuzam: mind a 150 mrd el lesz költve az európai hadiiparra. Ehhez meg kellenek a magyar megrendelések is: ezek szint biztos, hogy át lesznek engedve ha valamelyik nyugati cég a szállító. Az ilyen törökös 4iGs, NER-es infrás okosságokkal lehet gond - talán nem is baj...

• Robot
  • Tetszik
Reactions: Halfdan and megazez
Valahonnan valahova. A mindent azonnal nem megy.
A fele magyar tulajdonú.

Mivel nem volt hadiiparunk évtizedekig természetesen a páncéllemezek nem itthon készülnek.

A harmadik világháborúra felesleges fegyverkezni.Akkor mki qrvázza el 2030ig az teljes magyar GDP-t. Lehet Borkai sejtett vmit? o_O
Ja, lehet Borkai sejtett valamit. Én nem hiszek a 3. VH-ban.

De a fenyegetettségben sem. Aki fenyeget, azzal szemben tök mindegy, hogy milyen drága harci sz.rjaink vannak. Úgyis bejön. Én a fegyveres ellenállásban hiszek, a partizánkodásban. Az meg lényegesen olcsóbban kiépíthető úgy, hogy ne álmodjon róla senki, hogy nem lesz durva vesztesége. Nem tudom, te hogy vagy vele, de én akkor sem lennék szívesen inváziós haderő része Texasban, ha nem lenne USA haderő/nemzeti gárda egyáltalán. Hazafias képzés kell, honvédelmi ismeretek, drónépítés, drónversenyek, lövészversenyek, civil fegyvertartás. A delikvens majd megveszi magénak a jobb optikát, ha attól menőbbnek érzi magát. Saját zsebből.

Tehát a 10 mrd HUFot meghaladó beszerzést jóvá kell hagynia a költségvetési bizottságnak, nem a védelmi bizottaágnak. Majd ezek után véglegesítok a szerződést. Ha módosul újra a költségvetési bizottság elé kerül. A ruházatnál már a nyolcadik módosított verzió jár. Persze lehet olyan hosszú távú szerződés van mögötte, ahol ez logikus.
Ez a normális egy demokráciában. Nem az ami nálunk van.

Ez a normális egy demokráciában. Nem az ami nálunk van.
Ezt a demokráciazast hagyjuk lszi. Tudod hogy lett erre a programra hitelkeretük??

Volt egy választás, ahol az eĺőző német kormány megbukott. Miérr? Mert a liberális kormánypárt nem volt hajlandó hozzájárulni a Merkel alatt Alkotmanyba rögzített 2/3-odas szavazást igénylő hitelplafont felfüggesztésére, hogy 40.000 mrd HUF költdégvetésen kívüli hitelt vegyenek fel védelmi fejlesztésekre. Ez kb. egy éves magyar költségvetés A kormány szétesett, új választás következett. A CDU ellenzékből azzal kampányolt marad a következetes szigorú költseégvetési politika.

Majd megvolt a választás, ismertek lettek az új parlamebti arányok. Sok AFD lett meg Linke. Féltek nem megy át az új parlamentben a 2/3ados aránnyal a hitelplafon eltörlése. Még az új parlament megalakulása előtt összehívták gyorsan a régit és a CDU a régi kormanypártokkal, mínusz a libsik ezt megszavazták.

Tehát a demomrácia legnagyobb ünnepére a szavazás utan még a ŕégi parlamenttel a CDU hatalmas köpönyegforgatása közepette sikerült felvenni a hitelt és eddig egyszeri alkalommal áthágni az Alkotmányban védett eladósodási féket.

Dehát ezt már senki soha nem firtatja, elég a a keletioligarchák fejének felmutatásánál megállni, följebb már nem lő senki, hisz még kiderül az ő lapja is onnan kapja a pénzt.)
Szerintem azèrt nem mindegy, hogy valaki kap pènzt ès utasítást(politikai).

Vagy valaki kap pènzt ès nem kap utasítást(politikai). Mert egyszerűen aki adja a pènzt, olyan mèdiumokat választ ki, akik már elötte is abba az irányba mennek, ami nekik megfelelő.

Az arány sem mindegy hogy pl egy yutuber csatorna kap az èvi költsègvetèsèbe 4 százalèkot(pár ève jólvanezígy) vagy a magyar adófizetők pènzèn százmilliárdos tètelben nyomják a propit(közmèdia/TV2 "tènyek")

• Tetszik
Reactions: Halfdan and alali77
Szerintem azèrt nem mindegy, hogy valaki kap pènzt ès utasítást(politikai).

Vagy valaki kap pènzt ès nem kap utasítást(politikai). Mert egyszerűen aki adja a pènzt, olyan mèdiumokat választ ki, akik már elötte is abba az irányba mennek, ami nekik megfelelő.

Az arány sem mindegy hogy pl egy yutuber csatorna kap az èvi költsègvetèsèbe 4 százalèkot(pár ève jólvanezígy) vagy a magyar adófizetők pènzèn százmilliárdos tètelben nyomják a propit(közmèdia/TV2 "tènyek")
Azt se feledd melyik algoritmus, mit futtat. Ki, mit cenzúráz. A magyar nyelvű facebookot például az RTL német tulajának egy másik cége.

Aztan az exglobalis közösségi média dolgozók, jogászok most melyik párt színeiben úlnek Brússzelben.

Bonyolult dolgok ezek. A pénz útja meg főleg. A globális hálózatok pénzügyi csatornái olajozottak. Az azt kihívó nemzeti hálizatok ha nem ügyesen ilkeszkednek a globális arculatba, könnyen kereszttűzben találhatják magukat

Most meg olyan kellemetlen helyzet alakult, hogy Amerikában egy központi rendszer szélén álló kapott lehetőséget. Az a golyó pár millimétert tévesztet a múlt nyáron.

Így az amerikai központi költségvetés pénzei elzárodtak sokaknak. A USID pénzeit befagyasztották. Így sok innen vmilyen rejtélyes úton pénzelt független média megszorult. Brüsszel pályázati pénzekkel, nem mkit tud kisegíteni.

• Tetszik
Reactions: blitzkrieg
Ezt a demokráciazast hagyjuk lszi. Tudod hogy lett erre a programra hitelkeretük??

Volt egy választás, ahol az eĺőző német kormány megbukott. Miérr? Mert a liberális kormánypárt nem volt hajlandó hozzájárulni a Merkel alatt Alkotmanyba rögzített 2/3-odas szavazást igénylő hitelplafont felfüggesztésére, hogy 40.000 mrd HUF költdégvetésen kívüli hitelt vegyenek fel védelmi fejlesztésekre. Ez kb. egy éves magyar költségvetés A kormány szétesett, új választás következett. A CDU ellenzékből azzal kampányolt marad a következetes szigorú költseégvetési politika.

Majd megvolt a választás, ismertek lettek az új parlamebti arányok. Sok AFD lett meg Linke. Féltek nem megy át az új parlamentben a 2/3ados aránnyal a hitelplafon eltörlése. Még az új parlament megalakulása előtt összehívták gyorsan a régit és a CDU a régi kormanypártokkal, mínusz a libsik ezt megszavazták.

Tehát a demomrácia legnagyobb ünnepére a szavazás utan még a ŕégi parlamenttel a CDU hatalmas köpönyegforgatása közepette sikerült felvenni a hitelt és eddig egyszeri alkalommal áthágni az Alkotmányban védett eladósodási féket.
Ettől engem még érdekel hogy mire költik a tőlem beszedett adót. A 90-es években még nálunk is tudni lehetett, hogy mi mennyibe kerül.

Erről a nagy titkolózásról mindig kiderül, hogy csak azért kell, hogy nyugodtan lehessen lopni.

Ettől engem még érdekel hogy mire költik a tőlem beszedett adót. A 90-es években még nálunk is tudni lehetett, hogy mi mennyibe kerül.

Erről a nagy titkolózásról mindig kiderül, hogy csak azért kell, hogy nyugodtan lehessen lopni.
Sztem a 90es években is loptak eleget a Honvédségtől, hát még előtte. Czinege Lajosnak is az egyik legnagyobb villája volt Kádár miniszterei közül, és az olajszőkítésben is jó pár ezredes benne volt, ha nem az egészet volt állambiztonságiak szervezték.

Csak az idő múlik, az emberek felejtenek. Sokszor már az első Orbán kormány is példa baloldalon. o_O

Így az amerikai központi költségvetés pénzei elzárodtak sokaknak. A USID pénzeit befagyasztották. Így sok innen vmilyen rejtélyes úton pénzelt független média megszorult. Brüsszel pályázati pénzekkel, nem mkit tud kisegíteni
Pl a pázmanynak? :D

Ott nem volt problèma hogy jön a pènz?:robot:

Mindegy legalább van vèdőpajzs. Az sem problèma. Ilyenkor jöhet egy másik állam pènzügyi befolyása.:confused:

Vagy....Bocsi...Nincs??

Ne haragudj. A 2 igaz ember szavaiból nem tudom kihámozni mi van.:robot:

Ennek mi köze a transzparenciához?

• Tetszik
Reactions: Kockás ing
Persze, hogy megérezték. Na de ott nem is adták fel az EU két szép szeméért a teljes ipart (mondjuk az USA két szép szeméért viszont eléggé).

A Vajdaság visszaszerzése lázálom és értelmetlen is.
Volt két évtizedünk képviselni a magyar érdekeket a fejlesztésekben, erre mi kivágtuk a szőlőket EU pénzen, csináltunk gyártás helyett összeszerelő-üzemeket, stb. pont úgy mint kb. az összes új kelet-európai EU-gyarmat.

Itthon R&D gyakorlatilag nem létezik.
Hát mondjuk a Budapesten Kőbánya-Kispesten lévő két Bosch épület nem egészen ezt mutatja. Vagy a győri audi motorfejlesztési központja, vagy a mercedes kecskeméten, a Knorr-Bremse vagy a Richter nem egészen ért ezzel egyet.

Sztem a 90es években is loptak eleget a Honvédségtől, hát még előtte. Czinege Lajosnak is az egyik legnagyobb villája volt Kádár miniszterei közül, és az olajszőkítésben is jó pár ezredes benne volt, ha nem az egészet volt állambiztonságiak szervezték.

Csak az idő múlik, az emberek felejtenek. Sokszor már az első Orbán kormány is példa baloldalon. o_O
Én emlékszem rá. Meg arra is, hogy a mostaniakhoz képest kispályások voltak. Akkoriban akkora ügyekből voltak botrányok, ami most nem éri el az ingerküszöböt.

Én emlékszem rá. Meg arra is, hogy a mostaniakhoz képest kispályások voltak. Akkoriban akkora ügyekből voltak botrányok, ami most nem éri el az ingerküszöböt.
Hát azért a tömeges magyar privatizáció alatt voltak az igazán nagy lopások. Sőt a kapcsolatok a Nyugat és az elvtársak között a 80as években megkezdődött. Ez volt a jogi mentességük ára.

Hát azért a tömeges magyar privatizáció alatt voltak az igazán nagy lopások. Sőt a kapcsolatok a Nyugat és az elvtársak között a 80as években megkezdődött. Ez volt a jogi mentességük ára.
Az egy zürzavaros helyzet volt, totál káosz, szabad rablás. Utána elindultunk egy konszolidáltabb irányba. Ezt fordította meg a második Orbán kormány.

Ennek mi köze a transzparenciához?
Semmi, a demokráciára írtam, olvasd el, mivel kezdtem.

Sztem kiverné a biztit, ha Orbán egy bukott választás után összehívná a ŕégi parlamentet és egy-két 2/3-ados törvényt áttolna. Itt pisszenés sem volt, se Brüsszelből, sehonnan.

• Tetszik
Reactions: Nber
Az egy zürzavaros helyzet volt, totál káosz, szabad rablás. Utána elindultunk egy konszolidáltabb irányba. Ezt fordította meg a második Orbán kormány.

Ki hova lapátolta a 2000es évek elején a pénzt? Hogy folyt külföldi cégekhez, oligarchálhoz Nyugatra. Az autópályaépítésen át, a metron keresztül, a közműcégekig. Hogy csak a felszínt kapargassuk.

Annyira más filmet nézünk, hogy innen nem tudunk csak értelmetlen irámyba továbbmenni. Oda meg minek. Itt a pont.

Semmi, a demokráciára írtam, olvasd el, mivel kezdtem.

Sztem kiverné a biztit, ha Orbán egy bukott választás után összehívná a ŕégi parlamentet és egy-két 2/3-ados törvényt áttolna. Itt pisszenés sem volt, se Brüsszelből, sehonnan.
Ez legyen a legnahyobb bajukn amikor megbukik.

• Tetszik
Reactions: Halfdan