[HUN] Katonai drónok beszerzése

Ezt èn mind elhiszem.

A gestamen is vagy 5 ève kalapál egy golyószórót, pedig náluk is van pènz,paripa....
Nézd, nem értek a kézifegyverek nulláról való gyártásához, de tippre ott komoly tudások kellenek (metallurgia, egyedi kritikus alkatrészek tervezése és GYÁRTATÁSA), amelyekhez gyakorlatilag semmi nincs meg itthon, publikusan is alig valami (akárcsak a robbanóanyaggyártásról).

Ezzel szemben az ilyen jellegű dróngyártásnak az a része, amihez itthon nincs tudás kb. a "megrendeled a Temuról" kategória (lásd a Panasonic tablet vezérlés a Herónál).
A kulcs ugyanis az elemek összelegózása egy használható szoftveres rendszerré. Kb. ránézel YT-ra és látod, milyen szintű drónokat pakolnak össze autonóm repüléssel publikus könyvtárakkal, stb. DIY hobbisták.
A szoftver része (a korrekt integráció a követelményeknek megfelelően) a legcombosabb része a dolognak.
Nyolcvanas években balsafából, üvegszálas cuccokból a kisvárosi MHSZ-ben lettek összepakolva rádióirányítású "drónok" úgy, hogy a szárnyak bordáit mini dekopírfűrésszel vagdostad ki egyenként fa alapú modelleknél.

Nézd, nem értek a kézifegyverek nulláról való gyártásához
Nèzd èn meg nem èrtek a dróngyártáshoz :D Szóval amikor azt írtam hiszek neked az nem irónia volt

de tippre ott komoly tudások kellenek (metallurgia, egyedi kritikus alkatrészek tervezése és GYÁRTATÁSA), amelyekhez gyakorlatilag semmi nincs meg itthon, publikusan is alig valami
Naszóval a duma az volt, hogy külföldi nagy gyárakból lettek hazahívva emberek.

Szóval elvileg a tudás megvan.

• Tetszik
Reactions: J.G. and Aladeen
Nyolcvanas években balsafából, üvegszálas cuccokból a kisvárosi MHSZ-ben lettek összepakolva rádióirányítású "drónok" úgy, hogy a szárnyak bordáit mini dekopírfűrésszel vagdostad ki egyenként fa alapú modelleknél.
MHSZ tag voltam,csináltam.És mi akkor ott nem terveztünk dronokat/modelleket,hanem csináltuk őket kész tervek alapján,többnyire épitőkészletből.
Egy komoly katonai dron kifejlesztése azért egyáltalán nem olyan könnyű és egyszerű.A legtöbben nem is kezdenek magukban a nullárol katonai drongyártó ipert kiépiteni,hanem inkább liszenszgyártással kezdik annak kiépitését.És a liszenszgyártás tapasztalataira épitve lépnek tovább.
Mások tovább se lépnek.Inkább a kockázatmentesebb újabb liszenszgyártás útját vállasztják,illetve tapasztalt fejlesztőkkel fejlesztettnek.
Szóval valójában egyáltalán nem is olyan egyszerű egy valóban nagy teljesitményű,profi katonai dron fejlesztése.Azok azért nem MHSZ modell,meg AliBaba szintű dolgok.

Nèzd èn meg nem èrtek a dróngyártáshoz :D Szóval amikor azt írtam hiszek neked az nem irónia volt

Naszóval a duma az volt, hogy külföldi nagy gyárakból lettek hazahívva emberek.

Szóval elvileg a tudás megvan.
Hát, passz. Egy csomó elérhető dolog egyedi fegyvergyártásban nem játszik, ami dróngyártásban igen. Utóbbi inkább a fegyverpimpelés amcsi módra: ilyen agy, olyan sín, amolyan red dot, meg amolyan fegyverlámpa.

Ennek a csávónak pl. a drónépítés a hobbija: