[HUN] Katonai drónok beszerzése

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
33 253
63 384
113
Katonai drónok beszerzése a Honvédségnek a Zrínyi Haderőfejlesztési program keretében
 
Last edited:

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 748
4 588
113

Maróthéknak gyorsan le kellene csapni Elbit-re, ha akarnak önálló dróngyártást, annál is inkább hogy elhappolják románok elől.
 

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
5 370
17 969
113

Maróthéknak gyorsan le kellene csapni Elbit-re, ha akarnak önálló dróngyártást, annál is inkább hogy elhappolják románok elől.
Ez már lassan 2 éve be van jelentve de azóta semmi
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
23 368
82 194
113

Maróthéknak gyorsan le kellene csapni Elbit-re, ha akarnak önálló dróngyártást, annál is inkább hogy elhappolják románok elől.
Igen, meglepődtem, de a Hermes 450 nem elődöntött tény Romániában. Megy a pingvinezés.

3 ajánlat van.

 • Hermes 450 helyi gyártásban.
 • Francia Thales ajánlata, részbeni román gyártással. Ez is részben a Hermesre alapoz.
 • Heron. Ipari együttműködés nem ismert.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
23 368
82 194
113
Hát kár hogy a saját hozzászolásom nem tudom lájkolni. :D
Velkovics Vilmos előtt le a kalappal, 10 perces riportban ennél többet Maróthból nem lehetett kiszedni. Az is sokat mond, hogy Bayraktar ügyben mind a kérdésnél, mind a válasznál az arcukra fagyott a vigyor. Mára is volt egy bejelentés!!! :hadonaszos:
Nah, most megnézem még egyszer, mert annyi infó volt benne, hogy nem tudtam feldolgozni. :D
 
 • Tetszik
Reactions: gergo55

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 441
10 710
113
A HírTV stúdiójában Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos elmondta, jelenleg is figyelik a török drónokat, a jövő héten is utazik magyar küldöttség az ottani drónokat tesztelni, ugyanakkor néztek korábban izraeli, dél-afrikai és egyéb európai drónfejlesztő képességeket.

Ami nincs bent a cikkben, de hazai gyártást is pedzegetett.
A korabbi hirek alapjan en azt hittem hogy izraeli lesz a befuto.
 
 • Tetszik
Reactions: Kim Philby
K

kamm

Guest
Az izraeli délafrikai drónokról múlt időben beszélt. A törökröl jövő időben, és a bayraktart fontosnak érezték kiemelni.

"torok dronokat nezunk evek ota..."
"nem egy ceget, tobb torok ceg is van"

"nem csak torok dronokat nezegetunk: neztunk izraeli, del-afrikai es egyeb europai dronfejleszto kepessegeket is"

A Bayraktart a musorvezeto eroltette.