[HUN] Légvédelmi eszközök beszerzése

Nekem még nem szóltak, igaz a Siratófalat sem tapperoltam meg, lehet ezen csúsztam el :D

Viszont visszanézve semmilyen katonai-hadiipari rész nem volt a kinti túrán, még ami eredetileg lett volna IDF briefing az is kimaradt a programból. Szóval gyaníthatóan ők sem számolnak itteni eladásokkal
Nem tudom min csúszhatott el ez a sokáig preferált irány. Orbán meghívta, Bibi több napra idejött dacolva nemzetközi elfogató paranccsal aztán nem lett semmi biznisz...

Nekem még nem szóltak, igaz a Siratófalat sem tapperoltam meg, lehet ezen csúsztam el :D

Viszont visszanézve semmilyen katonai-hadiipari rész nem volt a kinti túrán, még ami eredetileg lett volna IDF briefing az is kimaradt a programból. Szóval gyaníthatóan ők sem számolnak itteni eladásokkal
Várjuk meg mit és mennyit kellett az amerikaiaknak tejelni. Abból már lehet következtetni hagytak e Koncot a zsidóknak, akar közös dolgokban is.

• Vicces
Reactions: Aladeen
Várjuk meg mit és mennyit kellett az amerikaiaknak tejelni. Abból már lehet következtetni hagytak e Koncot a zsidóknak, akar közös dolgokban is.
Szóval szted van egy X összeg ("konc") amiből mindenképp kell kapnia a zsidóknak? :D
Engedd már el! Spike rakéta alig lett véve. Szinte semmit nem vettünk tőlük évek óta...

• Tetszik
Reactions: vasszekely
Ez régi vétel: '22 előtti
ez inkább hazai termék...
Ebből nagyon kevés lett véve ha jól tudom.
Ez meg német cucc.

A HERO-t kihagytad! :P
Az az egy mi 2022 utáni vétel és izraeli,

Jöttek ELBIT rádiók is, bár nem tudom hogy most arról is átnyergelnek-e másra vagy marad ez az irány...

Ha nem mond nagy hülyeséget az angol wikipedia erről akkor ezek lehetnek:
Nyilván Patriot meg Arrow 3 nem "játszik", szóval marad a SAMP/T
Sem a franciák, sem az olaszok, a SAMP/T gyártói, nem tagja az ESSI projektnek.Így ebben a projektben ez az eszköz nem játszik.
Mondjuk a dánok is az ESSI részei, mégis kikacsintottak a projektből SAMP/T-re.

• Tetszik
Sem a franciák, sem az olaszok, a SAMP/T gyártói, nem tagja az ESSI projektnek.Így ebben a projektben ez az eszköz nem játszik.
Mondjuk a dánok is az ESSI részei, mégis kikacsintottak a projektből SAMP/T-re.
SAFE kompatibilis ABM légvédelem egy van egész Európban: SAMP/T.
Szóval vagy ez lesz vagy nem lesz.

Nagy tételben fogadnék a NASAMS-flotta bővítésében is, mert Bobó elszólta magát picit...
Ez részben SAFE-ből megtehető: az indító és a FDC központ norvég termék. A radar meg a rakéta amerikai - ez utóbbi kettőre vonatkozóan nyilatkozta Bobo novemberben, hogy vennénk ilyeneket az USA-tól.
Radart venni tőlük csak akkor van értelme, ha valamiért nem jó a SAFE-elhető európai radarok valamelyike. Tekintve, hogy az EU-ban számos jó nevű radaros cég van komplett repertuárral, így valószínűleg csak a NASAMS-hez kellhet kifejezetten amerikai radar.
Vagy meglévő ütegekhez szeretnének egy nagyobb teljesítményű radart (GhostEye) vagy újabb ütegek vannak betervezve a SAFE-be és ahhoz kellenek az újabb amerikai radarok. Tavaszra kiderül.

A faszt nem, a közös EU-s ABM projekt SAMP/T-re van alapozva és az ESSI alatt fut.
Ez tuti?? A két gyártó ország nincs bent az ESSI-ben. Ezt a projektet a németek vezetik és ők a Patriot, ARROW-3 kombót favorizálják.

Vagy ez vmikor módosult az európai hadiipar előre tolásával?

Ez tuti?? A két gyártó ország nincs bent az ESSI-ben. Ezt a projektet a németek vezetik és ők a Patriot, ARROW-3 kombót favorizálják.
Csak tudja mire pályáztunk... :P
Patriotra és Arrowra nem tudsz SAFE-lni...

Nem is tudom mire jó ez az ESSI: közös pénzt, hitelt nem adnak hozzá, szóval ez amolyan felhasználói klubnak tűnik...kicsit gittegylet. Kb. ez a németek "vegyél tőlünk IRIS-T SL-t!" klubja...

Az Eurosamban, az MBDA-ban és a Thales-ben koalizálva tárgyalásokat folytatnak a régi kontinens tucatnyi országával, hogy a SAMP / T-NG-t, a nagy hatótávolságú védelmi rendszerüket helyezzék el. Dánia után Luxemburg megszerezheti azt, az Európai Bizottság által nyújtott SAFE-hitelekből részesülve.

Ez az a nagy SAFE-összefogás, amiben valószínűleg mi is benne vagyunk. Ez lehet Európa történetének egyik ha nem legnagyobb fegyverüzlete. Egy üteg kb. 800 millió euró és 12 országnál 40-50 üteg simán kinéz...

• Tetszik
Reactions: Tumpek
Csak tudja mire pályáztunk... :P
Patriotra és Arrowra nem tudsz SAFE-lni...

Nem is tudom mire jó ez az ESSI: közös pénzt, hitelt nem adnak hozzá, szóval ez amolyan felhasználói klubnak tűnik...kicsit gittegylet. Kb. ez a németek "vegyél tőlünk IRIS-T SL-t!" klubja...
A szokásos előnyök. Közös beszerzés elvileg olcsóbb, összekötik a rendszereket hatékonyabb légtérellenőrzés, légvédelem.
De elvileg van egy ezt támogató progi EDIPRA. Vissza nem téritendő uniós támogatást is lehet kapni légvédelmi rendszerekre. Közös 1.500 Mistral beszerzésre adtak 60 millió eurot. Ez a közös beszerzés értékének mondjuk 10%-a, de ezt arányosan leosztják az 1.500 Mistral beszerzésre, tehát minimum kb 10%-al olcsóbban kaphattuk.

Csak azt nem értem, hogy ez miért jó a németeknek ha övék a progi. Ha IRIS-T, Skyranger lenne azt értem.

• Tetszik
A szokásos előnyök. Közös beszerzés elvileg olcsóbb, összekötik a rendszereket hatékonyabb légtérellenőrzés, légvédelem.
De elvileg van egy ezt támogató progi EDIPRA. Vissza nem téritendő uniós támogatást is lehet kapni légvédelmi rendszerekre. Közös 1.500 Mistral beszerzésre adtak 60 millió eurot. Ez a közös beszerzés értékének mondjuk 10%-a, de ezt arányosan leosztják az 1.500 Mistral beszerzésre, tehát minimum kb 10%-al olcsóbban kaphattuk.
Már el is felejtette hogy ezt is támogatja az EU - annyira jelentéktelen a hozzájárulása...
Csak azt nem értem, hogy ez miért jó a németeknek ha övék a progi. Ha IRIS-T, Skyranger lenne azt értem.
Kénytelenek voltak más cuccokat is beengedni, mert nekik közepes hatótávig vannak megoldásaik.

• Tetszik
Reactions: Tumpek
A faszt nem, a közös EU-s ABM projekt SAMP/T-re van alapozva és az ESSI alatt fut.
Hát ööö.....ilyen karácsonyi időszakban nem akarok pöcs lenni, de a faxt!;)

Az Európai Égbolt Pajzs Kezdeményezés (ESSI) , egy német vezetésű keretrendszer, amelynek célja egy összehangolt lég- és rakétavédelmi architektúra létrehozása több rendszer közös beszerzése révén. Bár az ESSI széles körű részvételt váltott ki, Franciaország és mások kritikáját váltotta ki a nem európai felszerelésekre való támaszkodása és az olyan platformok kizárása miatt, mint a SAMP/T, ami rávilágít az európai stratégiai autonómia és az ipari prioritások terén fennálló tartós megosztottságra.

• Tetszik
Reactions: imike and krisss
Hát ööö.....ilyen karácsonyi időszakban nem akarok pöcs lenni, de a faxt!;)

Az Európai Égbolt Pajzs Kezdeményezés (ESSI) , egy német vezetésű keretrendszer, amelynek célja egy összehangolt lég- és rakétavédelmi architektúra létrehozása több rendszer közös beszerzése révén. Bár az ESSI széles körű részvételt váltott ki, Franciaország és mások kritikáját váltotta ki a nem európai felszerelésekre való támaszkodása és az olyan platformok kizárása miatt, mint a SAMP/T, ami rávilágít az európai stratégiai autonómia és az ipari prioritások terén fennálló tartós megosztottságra.

hmm.
Akkor utoljára azt olvastam hogy be akarták venni de nem ?
Mea Culpa.
Viszont csak ez SAFE-elhető és kb mindenki ezt veszi.

• Tetszik
Reactions: SilvioD
hmm.
Akkor utoljára azt olvastam hogy be akarták venni de nem ?
Mea Culpa.
Viszont csak ez SAFE-elhető és kb mindenki ezt veszi.
Én úgy látom, a nagy fegyverkezési biznisz közben egyre erősebb a német-francia ellentét. A franciák próbálnak önálló európai hadiipart építeni, míg a németek mozgása elég furcsa.

• Tetszik
Reactions: Ocses