Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

Igen, Omoda 9-est reklámozzák így.
Meg 3 év ingyenes karbantartás is van hozzá.
És 22 misit kérnek egy 500+ LE-s Luxus SUV-ért.
Lásd. https://www.hasznaltauto.hu/szemely...s_vasarlas_eseten_tovabbi_kedvezmeny-22523122
Csak nehogy egyszer az 540 kamera kábelezésével valami legyen... :D

Az a sok csillogó műanyag belül... és érintőgombok a kormányon... jó szarnak tűnik ergonómiailag, nem használatra van kitalálva. Ennyi pénzért amúgy már autót is kapsz.

• Tetszik
Reactions: fishbed
És hogy használja ki, ha kivonul a gyártó, vagy ha mindig pont arra nem vonatkozik... lásd apróbetűs. Azt hagyjuk is, hogy mi van ha az alsópolcos szerelő ront az autón a szakszervizben (volt ilyen porshe budánál, és ssangyongnál is ismeretségi körben). Amikor pedig nincs benne a garanciában pl. egy törött tükör, de mivel nem tömegautó, ezért bontott sincs, akkor nézel a szakszerviz 1M Ft /db tükör árajánlatára. (SSangyong, 2024).

Egy koreai törpegyártót vicces dolog összevetni bármelyik kínaival.

Kínában kb. 100 autógyártó van. Ezek nagy része támogatás nélkül életképtelen törpegyártó. 30 millió autót gyártanak, vagyis gyártónként átlag 300 ezret. A méregdrága luxusautók kivételével több milliós darabszámnál életképes egy gyártó.

ezért bontott sincs, akkor nézel a szakszerviz 1M Ft /db tükör árajánlatára. (SSangyong, 2024).
2 éve bal első sárvèdő fènyezèse kia ceed. 470000ft.

Miközben az egèsz fènyezès került 160000-be.

Mikor vettük a kocsit vègül elmentünk veszprèmbe győr helyett, mert a règièrt 1/4 el többet adtak, mint győrbe.

Ahol mèg annyit sem akartak, ahhoz kèpest hogy előző nap megbeszèltük. Mikor oda vittem a kocsit állapotfelmèrèsre ès lebeszèltük mennyi a minimum amièrt beadom.
Ehhezkèpest -40%-ról indult a csóka :rolleyes: Aztán ezt felhúztam -20ra.
Ja ekkor mèg rá sem nèztek a kocsira. :D
Aztán elmentünk veszprèmbe ahol alkudozás nèlkül többet kaptam mint amit a másik helyen kèrtem.
A papírmunkát felé annyièrt intèztèk mint győrben.
Ès mèg valamennyi +kedvezmènyt is adott.
Szóval a vègèn majdnem 10%al jobban jártunk.

Amire ki akarok lyukadni, hogy ennèl a győri csókanál 3 ismerősöm is járt. Hasonló benyomások(mármint hogy gyökèr a csóka) autót senki nem vett ott.

Amikor a kocsi 6000km-es volt, elkezdett a kormány hangot kiadni.
Felhívtam győrt, mondták konstrukciós hiba.
Ha majd zavar szóljak.
Mondom zavar mert új autó. Kifizettem a kiának. Van rá 150000km gari.

Ok akkor 2 hónap múlva telefonáljak megint.

Felhívtam veszprèmet, 2 nap múlva fogadtak.

Szóval ez az aktuális bandan is múlik.
Bármely autóra 1 millás tükör az vicc.
Nem tudom ilyenkor fogyasztóvèdelemmel nem e lehet megbaszatni őket.:robot:

De ez sajnos mindenhol megy.
Markaszervízek aranyárban mèrnek.
Kis szerelőknèl meg azt sem tudod hol basznak át.

hagyjuk is, hogy mi van ha az alsópolcos szerelő ront az autón a szakszervizben (volt ilyen porshe budánál, és ssangyongnál is ismeretségi körben
Latod akkor ez nem az új markák sajátja.:rolleyes:

Főleg hogy sok új márkát már meglèvő kereskedői hálózat hoz be.
Ne őrüljünk már meg!:eek::eek::eek:

1 darab tükröt ne adjanak már a kocsi áranak 10%-èrt.o_Oo_O

Főleg ha az az ár/èrtèk arányával ad el autókat.

Megnèznèm a ssangyong csoport pr-osa erre mit reagálna kamerák elött.

Kínában kb. 100 autógyártó van. Ezek nagy része támogatás nélkül életképtelen törpegyártó. 30 millió autót gyártanak, vagyis gyártónként átlag 300 ezret. A méregdrága luxusautók kivételével több milliós darabszámnál életképes egy gyártó.
Erre mondják, pár èven belül melyik marad talpon.

De mondjuk az látszik, hogy egy byd ami kb Budapest nagyságú gyárat èpít kínában, ès akár aksikat is ad el más gyáraknak, az nem nagyon fog bebukni.

Amúgy egyetértek a többivel, de VW/Seat rémtörténetek is vannak baráti körben.
Kollégám Toyotával szívta megy nagyon csúnyán.
Új Toyotát vett, márkakereskedőtől, aztán kiderült hogy a Toyota csak a nevét meg a márkajelzést adta az autóhoz, maga az autó a valóságban egy Renault. Abból is egy nagyon rosszul sikerült modell. A 6-7 éves autót nem tudja eladni elfogadható áron.

Az a sok csillogó műanyag belül... és érintőgombok a kormányon... jó szarnak tűnik ergonómiailag, nem használatra van kitalálva. Ennyi pénzért amúgy már autót is kapsz.
Az Audi Q7-nek pont ugyan ilyen a belseje pedig az agyon sztárolt dájcse prémium, kétszer ennyi pénzért.
Jah, és nem a kínainak ropog a belseje, a dájcse prémiummal ellentétben. Szerintem innen érdemes nézni a dolgot.
De amúgy igazad van, én se venném meg se ezt se az audit.

Ellenben hasonló áron (22 misi) én ebben a 3 autóban gondolkodnék.
Toyota Camry, Honda Civic/Prelude, Alfa Romeo Gulia
Az utóbbi 5 évben én nem találkoztam más normális autónak nevezhető tárggyal.

Amúgy egyetértek a többivel, de VW/Seat rémtörténetek is vannak baráti körben.

Áhh dehogy. Főnököm kb. 1 éve vette a Volkswagen Tuareget , full full extra.
Igaz pár havonta szervízben áll, mert nem működik benne valami. Vagy éppen rázkódik az egész kocsi, vagy indokolatlanul befékez magától stb... Folyamatosan küzd a garanciális igényekkel, mert olyan apróságokat kellet cserélni az autón, mint pl. a Komplett kormány :D
Szóval értem én, hogy "szar kínai" csak éppen itt az EU-ban sincs mire büszkének lenni. Legalábbis a VW Tuaregre én nem lennék az :D

Új Toyotát vett, márkakereskedőtől, aztán kiderült hogy a Toyota csak a nevét meg a márkajelzést adta az autóhoz, maga az autó a valóságban egy Renault. Abból is egy nagyon rosszul sikerült modell. A 6-7 éves autót nem tudja eladni elfogadható áron.

Ez valamelyik dobozos, nem? Proace vagy hasonló?

• Hűha
Reactions: Kim Philby
Gondolom a hozzá nem értés, beleszarás ott is jelentős faktor, mert eleve szar-rönóként állnak hozzá a szakszervízben is... Érdekes a Renault saját jogán tud jó autókat csinálni, amik elég jól működnek tapasztalatok szerint.

Gondolom a hozzá nem értés, beleszarás ott is jelentős faktor, mert eleve szar-rönóként állnak hozzá a szakszervízben is... Érdekes a Renault saját jogán tud jó autókat csinálni, amik elég jól működnek tapasztalatok szerint.
Nem a szerviz hozzáállása a probléma. Maga az autó szar. 60 ezer kilométer körül motorhiba, minden féle egyéb probléma folyamatosan. Azt mesélte, hogy volt olyan, amikor a Toyota szakszervízben csak ez a modell volt, minden álláson ezt javították. Azt hogy ezt az autót hogyan sikerült ennyire elrontani, nem tudom.

• Tetszik
Maga az autó szar. 60 ezer kilométer körül motorhiba, minden féle egyéb probléma folyamatosan.
Hát amennyire èn láttam a határidő nagy úr.

Ha nincs meg az aktuális területvezető faszolhat.
Így sokszor a fèlkèszre is rámondják hogy ok.
Csak menjen.
Aztán majd kireszelgetik. Ès van hogy nem sikerül.(Pl ismerősöm minijènek motorja:D)

Nálunk volt 60 ember mondta hogy nem jó egy alkatrèsz.
Ès az ősszes QM-es +10-12.

Aztán jött a főnökünk.
Ott állt a qm-főnök. Mondta, hogy szar.
A miènk mondta hogy jó.

Másodpercekig nèztek egymás szemèbe. Esküszöm mint a westernfilmekben párbajnál. :D
Az agyamban mèg a zene is felcsendült.

Aztán a qm főnök volt a gyengèbb kutya, ès mondta akkor menjen így.:D

Mi meg köszöntük szèpen, mert másnap szèpen meg lett pár ember fenyegetve, hogy nem kell itt okoskodni mi a jó minősèg.:D
Ès ugye lehet itt fegyelmit kapni ezèrt-azèrt.:D

Na hosszútávon ugye vagy leszarod, vagy eljössz.
Nem minősègteremtő helyzet.

Nem, ez simán a készpénzben fizetést kérő alsópolcos magyar munkaerőé
Itt nem alsópolcos fizuk voltak.
Főleg nem a főnöksègnek.:rolleyes:

Te márkákról beszélsz. Az ugye megvan, hogy egy autógyártó tipikusan több márkát is a piacon tart?

Azok PSA (Stellantis) autók, Toyota emblémával. Nem Renault.

Te márkákról beszélsz. Az ugye megvan, hogy egy autógyártó tipikusan több márkát is a piacon tart?
A lenti linken közel 100 gyartó van. Márka meg ennél is több. Midegyikre azt írják, hogy jelenleg is működik. Ehhez jön még vagy 20 külföldi gyártó.
A megszűnt/ felvásárolt cégek listája is figyelemre méltó. Látható hogy ennyi gyártót a kínai piac sem bír el hosszútávon. Legalábbis állami támogatás nélkül.

• Tetszik
A lenti linken közel 100 gyartó van. Márka meg ennél is több. Midegyikre azt írják, hogy jelenleg is működik. Ehhez jön még vagy 20 külföldi gyártó.
A megszűnt/ felvásárolt cégek listája is figyelemre méltó. Látható hogy ennyi gyártót a kínai piac sem bír el hosszútávon. Legalábbis állami támogatás nélkül.

Valószínűleg nem bír el ennyit.

De akkor majd legfeljebb x darab megy a levesbe.

Kicsit más, de az árakra visszatèrve.

Mikor ha nem karácsony elött pár nappal meghalt a tv-nk.

Na èn leszartam, de a nőnemű ès a 7 èves nem.
Ok. Menjünk vegyünk egyet.(Tisztázzuk, èn vagyok a főnök, de nem bírom a nyígást:D)

Na most többször is ledöbbentem a boltban.

Egyrèszt nagyobb, jobb felbontású kb ugyanazt tudó tv-t vettünk olcsóbban, mint ami meghalt!

Eddig volt egy LG, most hisense. 20 ezerrel olcsóbb volt mint 4 ève az LG. Nagyobb. 4k. Okos(vagy mi).

Aztán mondom a 7 èvesnek gyere. Itt lessz a kocsinak ára, vezetem egy hatalmas tv-hez.

Deee a 100" fölötri tv-k amik 4-5 ève milliós árban voltak, most 500 nál kezdődtek. :eek:
Olyan gyönyörű kèppel, ha akkora lenne a nappalink, eskü elgondolkodtam volna rajt hogy inkább azt vesszük, mert beszarás.

Szóval konkrètan lejjebb ment a tvk ára, nem is kicsit.

Jó kèrdès az autóknál ez hogy van.

Amikor a karikasnál dolgoztam, azt mondták irodisták 1 kocsin kb 8% a haszon eladáskor.

Szervizelèskor szerintem szègyenlik kiszámolni.

Valószínűleg nem bír el ennyit.

De akkor majd legfeljebb x darab megy a levesbe.

Kicsit más, de az árakra visszatèrve.

Mikor ha nem karácsony elött pár nappal meghalt a tv-nk.

Na èn leszartam, de a nőnemű ès a 7 èves nem.
Ok. Menjünk vegyünk egyet.(Tisztázzuk, èn vagyok a főnök, de nem bírom a nyígást:D)

Na most többször is ledöbbentem a boltban.

Egyrèszt nagyobb, jobb felbontású kb ugyanazt tudó tv-t vettünk olcsóbban, mint ami meghalt!

Eddig volt egy LG, most hisense. 20 ezerrel olcsóbb volt mint 4 ève az LG. Nagyobb. 4k. Okos(vagy mi).

Aztán mondom a 7 èvesnek gyere. Itt lessz a kocsinak ára, vezetem egy hatalmas tv-hez.

Deee a 100" fölötri tv-k amik 4-5 ève milliós árban voltak, most 500 nál kezdődtek. :eek:
Olyan gyönyörű kèppel, ha akkora lenne a nappalink, eskü elgondolkodtam volna rajt hogy inkább azt vesszük, mert beszarás.

Szóval konkrètan lejjebb ment a tvk ára, nem is kicsit.

Jó kèrdès az autóknál ez hogy van.

Amikor a karikasnál dolgoztam, azt mondták irodisták 1 kocsin kb 8% a haszon eladáskor.

Szervizelèskor szerintem szègyenlik kiszámolni.
Az elektronikánál a fejlesztést és a márkát fizeted meg. A legtöbb elektronikai cikk alig pár alkatrészből áll. :-)

Az autóknál több az anyag, a szükséges alkatrész, ott nem várható ilyen mértékű árcsökkenés.