A terhes nagymamáját vitte a törékeny árvíztűrő tükörfúrógépével betonozni.
Ha a gyorshajtóknak mindig találnak indokot a mentegetők, ami amúgy alapból szabálytalan, akkor fordítva miért nem?
A válasz az egész mizériára az emberi gyarlóság:
Mindenki, aki tőlem lassabban megy, az gyökér tetű , aki az
Én időmet rabolja.
Mindenki, aki tőlem gyorsabban menne-megy, az meg négy keréken száguldó önző potenciális gyilkos.
Mert mi magunk vagyunk az
erkölcsi etalon.
S ez még autópályán is látszik, ahol aztán tényleg lehet előzni, legfeljebb fél percet kell várni a lehetőségre.
A lassabb miért nem megy GPS szerinti130-al, úgyse fogják bemérni, a gyorsabb hova rohan 135-el, amikor
én megyek óra szerinti 130-al és az a szabályos...
(Meg miért nem használod a tempomatot te gyökér, pedig van az autódban)
Aki meg még lassabban megy az autópályán, mert mind az autójának, mind neki az a komfortos utazója, (alapmotorizáltságú kis autók, furgonok, stb.), az megkapja, hogy különben is először vegyél magadnak kocsit!

Időpontra beállítva, úgy 15 másodperc, nálam Oscar-díjas alakítás a két szereplőtől
Akik meg még gyorsabban hajtanak, mert az autójuknak az utazója gyárilag is 150-180-ra van belőve (V6-os Alfák, M-s BMW-k, stb.), vagy az az alap habitusuk (netán román, szlovák, ukrán rendszám...) azok meg szimplán antiszociális tömeggyilkos férgek...
S akkor az országutakról nem is beszéltünk, ahol a türelem aranyat terem.
Város...a sebességkülönbség 5-10 km/h, mindenki ott fog állni a következő pirosnál (vagy az utána következőnél*), s mégis megy a f*szméregetés
Mucsi...
Ebben a cikkben hibbátlan a Janklovics videó:
www.vezess.hu
*Egy alkalommal még a kilencvenes években rosszul lett menet közben a konzíliumra szállított légzőszervi betegünk, hát mind a 68 ló közé csaptam (megkülönböztető jelzés nélküli szívódízel Transit mikrobusz) és végigszáguldottam Miskolcon a tizenkilométerre levő, felszerelt kórházba.
...eközben még a száguldás elején megelőztem a kollégámat, aki a szennyes textilt szállította ugyanoda egy dízel, platós Roburral.
Hiába a 80-90-e tempó a kockázatos előzések, gyakorlatilag mindenhol pirosat kaptam, értelemszerűen megálltam.
...aztán az utolsó pirosnál állva meghallottam a jellegzetes NDK dízelhangot.
Benéztem a tükörbe és ott állt mögöttem a kolléga...
Na ott tört el bennem valami.
Gyakorlatilag az volt az utolsó, hogy a lét határozza meg a tudatot (pl. csomagszállítók a 120 cím nyomásában, stb.) pszichózisában én túl gyorsan hajtottam.
...ezután pl. késte már le az utolsó vonatát vidéki kisváros gazdasági vezetője Miskolcon Budapestről jőve (de előtte még jókat cseverésztek a minisztérium parkolójában)...
Hogy engemet azért helyszíneljenek órákig, vonják be a jogosítványomat, szabadságomat
évekig, hogy valakinek megfogjak egy percet ( Álljunk meg Béláim egy kávéra a pihenőben, de utána nyomjad fiam!).
Nem is lettem így dedikált igazgatói sofőr soha, csak alkalmi.
... ha nem siettek...