Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

Egy bizonyos fb csoportban (kicsit kapcsolódik a témája a htka-éhoz) ennek kapcsán is dühöngve magyaroztak páran, azzal kezdve "nem az az érdekes, hogy amerikai okozta" (?), felhozva olyan témákat, mint az örökzöld "az M7-en Fehérvártól mindenki a középső sávban megy 90-nel". (Egyébként ma jöttem arra, senki sem ment a középsőben 90-nel, egy illető volt, aki tényleg feltartott ott de ő is 100-zal ment).
Év végére, azért biztos, ami tuti, megvolt a létező összes barom :D Kanyarodósávon kívülről kocsisort előz, a fénysorompó nem számít, átérünk még a vonat előtt (megúszták élve), 60nal ott, ahol 90nel lehetne menni, és semmi nem indokolta a lassú haladást, se köd, se csúszós út, se vadak, se semmi. De legalább a sötét rokonok után a jó arc haverokkal is megvolt a karácsonyozás, túrázás, sas sasolás.

Mert ki vagyunk szolgáltatva nekik igen. De el ne magyarázd, hogy jól járunk azzal, hogy lenyúlták a magyar piacot, a kiskereskedelem jó részét, vagy itt terpeszkedik a Telekomtól kezdve a csaló "befektetési tanácsadó" MLM-es cégig egy csomó német vállalat, illetve miért jó az, hogy ezek németek és nem mások. Persze tudom, sokakban van egy ilyen gyarmati odaadás a németek iránt ma is. Ráadásul a németek nem kreatívak, bár szorgalmasak és precízek. Ezért nincs pl. német "tech cég" (jó, egész Európában sincs sok, max. balti startupok, amiket aztán felvásárolnak az amerikaiak), leszámítva az SAP-t. De az is egy ilyen őskövület, az internet előtti időkben gyökerezik.

És nem, semmi gyakorlati előnyünk nem származik abból, ha az unión belülre viszik ki a pénzt és nem kívülre. Viszont emiatt jogot formálnak rá, hogy mindenbe beleugassanak, kioktassanak.

Kína is "beszállt volna az oktatásba", ha nem akadályozzák meg egy jó kis hisztikampánnyal. :rolleyes:

A dolog azzal kezdődött, hogy mindegy-e hogy Németországba vagy Kínába távozik a profit. Ha Kínába távozik, az elveszett, ha Németországba az Európán belül marad és valamennyi nekünk is jut belőle. Az sem mindegy, hogy a kínai vagy német ipart erősítjük, mert Németország hordja a hátán Európát. Ha ők gyengék, egész Európa az, beleértve minket is. Valamint a német munkakörnyezet az ami nekünk kell, nem a kínai. És a németek beszállnak a szakember-képzésbe, a kínaiak nem. Az az egyetem nem arról szólt.

A németektől való függőség meg nem az a történet, amit írtál. A rendszerváltás után elkerülhetetlen volt, hogy sok minden külföldi kézbe kerüljön. És talán jobb is, ha sok minden német kézbe, mint másba. Összeszerelő üzemeket hoztak ide, amit mi nem tudtunk volna magunktól biztosítani. A kiskereskedelem sem megy nekünk magunktól. Ha menne, már lenne erős magyar lánc. Kialakult egy helyzet, ami sok hibát és bűnt tartalmazott, de önmagában nem volt annyira rossz. Ami utána jött az a gond. Ugyanis az így kialakult gazdaságban ki kellett volna alakulnia megfelelő magyar gazdaságnak is. El kellett volna kezdenünk kilépni a közepes fejlettségből. Ehhez oktatásra, normális adókra, működő jogrendszerre, stb kellett volna. De 2010-ben Orbán egyszemélyben úgy döntött, hogy nem ezt az utat választja, hanem maradunk a közepes fejlettségben, maradunk összeszerelő ország, és függőséget építünk ki Németországgal, Oroszországgal, Ankarával és Pekinggel. Tehát a magyar nemzeti érdekkel ellentétes irányba kezdte el az országot vinni. Tehát jelen kormányzat direkt növelte a német függést és direkt csökkentette a magyar gazdaság önállóságát.

A németek amúgy valóban nem túl kreatívak, de mi viszont annál jobban. Akár ki is egészíthetnénk egymást. De ahhoz olyan politika is kéne.

Csípem ezt a csókát.
Nem hinnèm, hogy egy bènulas után tudnèk így az èlethez állni.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: fip7 and SirHiggins
Csípem ezt a csókát.
Nem hinnèm, hogy egy bènulas után tudnèk így az èlethez állni.

Na hamár....

Vida Jani mondhatni èletút interjú.
Szerintem kimondottan izgalmas.

• Tetszik
Reactions: fip7
A terhes nagymamáját vitte a törékeny árvíztűrő tükörfúrógépével betonozni.
Ha a gyorshajtóknak mindig találnak indokot a mentegetők, ami amúgy alapból szabálytalan, akkor fordítva miért nem?
Ugye én vagyok a közveszélyes gyilkos.
Vittem már nagymamát műtét után haza a kórházból, tojást, levest fazélban, újszülöttet haza a kórházból de valahogy mégsem voltam soha a gyászmenet vezető pozíciójában... mellesleg mindig minden hazaért épségben. Jah, meg telepakolt utánfutót vontatva.

Ugye én vagyok a közveszélyes gyilkos.
Vittem már nagymamát műtét után haza a kórházból, tojást, levest fazélban, újszülöttet haza a kórházból de valahogy mégsem voltam soha a gyászmenet vezető pozíciójában... mellesleg mindig minden hazaért épségben. Jah, meg telepakolt utánfutót vontatva.
Basszus volt egy kutyám, aki 40km/h fölött a kanyargós úton mindíg béhányt. :rolleyes: Jó illata volt.:D

Úgyhogy amikor vittem dokihoz, elötte már nem hagytam sem enni,sem inni ès mellèkutakon max 40-el vittem a városba.:cool:

Közben a másiknak 90-el sem volt soha baja.o_O

• Tetszik
Reactions: Ramzana and enzo
Basszus volt egy kutyám, aki 40km/h fölött a kanyargós úton mindíg béhányt. :rolleyes: Jó illata volt.:D

Úgyhogy amikor vittem dokihoz, elötte már nem hagytam sem enni,sem inni ès mellèkutakon max 40-el vittem a városba.:cool:

Szerintem a magyar soffőrökkel is pont így van. Ezért bóklászik ennyi szerencsétlen az utakon gyök kettővel.

Eddig minden kutyám, macskám, családtagom és egyéb alkakalmi utasom jó viselt a volánnál kivéve az egyik haverom mikor horgászni mentünk de akkor kicsit siettem... Amúgy respect a mellékutak választásáért.

Eddig minden kutyám, macskám, családtagom és egyéb alkakalmi utasom jó viselt a volánnál kivéve az egyik haverom mikor horgászni mentünk de akkor kicsit siettem... Amúgy respect a mellékutak választásáért.
A baj, hogy azok mèg kanyargósabbak. :D

Ès ilyenkor is sokszor sárga gyomorsavat hányt.:robot:

De azt könnyebb volt papírtörlővel felitatni.:D

• Tetszik
Reactions: enzo
Nem tudom, mekkora kutya (volt?), de lehet egy szállítódoboz segített volna a takarításban...

Enyém közepes termetű volt, de szállítódoboz nem fért volna a kocsimba. Párszor összerókázta a corsát meg swiftet is szegény. Meg párszor leesett a hátsó ülésről nagyobb fékezéskor. :(

• Szomorú
Reactions: Veér Ispán
A terhes nagymamáját vitte a törékeny árvíztűrő tükörfúrógépével betonozni.
Ha a gyorshajtóknak mindig találnak indokot a mentegetők, ami amúgy alapból szabálytalan, akkor fordítva miért nem?
A válasz az egész mizériára az emberi gyarlóság:
Mindenki, aki tőlem lassabban megy, az gyökér tetű , aki az Én időmet rabolja.
Mindenki, aki tőlem gyorsabban menne-megy, az meg négy keréken száguldó önző potenciális gyilkos.:hadonaszos:

Mert mi magunk vagyunk az erkölcsi etalon.

S ez még autópályán is látszik, ahol aztán tényleg lehet előzni, legfeljebb fél percet kell várni a lehetőségre.
A lassabb miért nem megy GPS szerinti130-al, úgyse fogják bemérni, a gyorsabb hova rohan 135-el, amikor én megyek óra szerinti 130-al és az a szabályos...
(Meg miért nem használod a tempomatot te gyökér, pedig van az autódban)

Aki meg még lassabban megy az autópályán, mert mind az autójának, mind neki az a komfortos utazója, (alapmotorizáltságú kis autók, furgonok, stb.), az megkapja, hogy különben is először vegyél magadnak kocsit!:hadonaszos:
Időpontra beállítva, úgy 15 másodperc, nálam Oscar-díjas alakítás a két szereplőtől:D

Akik meg még gyorsabban hajtanak, mert az autójuknak az utazója gyárilag is 150-180-ra van belőve (V6-os Alfák, M-s BMW-k, stb.), vagy az az alap habitusuk (netán román, szlovák, ukrán rendszám...) azok meg szimplán antiszociális tömeggyilkos férgek...

S akkor az országutakról nem is beszéltünk, ahol a türelem aranyat terem.

Város...a sebességkülönbség 5-10 km/h, mindenki ott fog állni a következő pirosnál (vagy az utána következőnél*), s mégis megy a f*szméregetés:(

Mucsi...

Ebben a cikkben hibbátlan a Janklovics videó:

*Egy alkalommal még a kilencvenes években rosszul lett menet közben a konzíliumra szállított légzőszervi betegünk, hát mind a 68 ló közé csaptam (megkülönböztető jelzés nélküli szívódízel Transit mikrobusz) és végigszáguldottam Miskolcon a tizenkilométerre levő, felszerelt kórházba.
...eközben még a száguldás elején megelőztem a kollégámat, aki a szennyes textilt szállította ugyanoda egy dízel, platós Roburral.
Hiába a 80-90-e tempó a kockázatos előzések, gyakorlatilag mindenhol pirosat kaptam, értelemszerűen megálltam.
...aztán az utolsó pirosnál állva meghallottam a jellegzetes NDK dízelhangot.
Benéztem a tükörbe és ott állt mögöttem a kolléga...

Na ott tört el bennem valami.

Gyakorlatilag az volt az utolsó, hogy a lét határozza meg a tudatot (pl. csomagszállítók a 120 cím nyomásában, stb.) pszichózisában én túl gyorsan hajtottam.
...ezután pl. késte már le az utolsó vonatát vidéki kisváros gazdasági vezetője Miskolcon Budapestről jőve (de előtte még jókat cseverésztek a minisztérium parkolójában)...
Hogy engemet azért helyszíneljenek órákig, vonják be a jogosítványomat, szabadságomat évekig, hogy valakinek megfogjak egy percet ( Álljunk meg Béláim egy kávéra a pihenőben, de utána nyomjad fiam!).
Nem is lettem így dedikált igazgatói sofőr soha, csak alkalmi.
... ha nem siettek...

22kg. De szerintem tengeri beteg volt. :rolleyes:
Istennek nem feküdt le.
Így billegett.
Az enyéim is mindig az ablakra vannak (ill. voltak) tapadva :) 50 km autózást simán bírták. A vészfékezést meg a 2keréken kanyarodást amúgy is ildomos kerülni.

A válasz az egész mizériára az emberi gyarlóság:
Mindenki, aki tőlem lassabban megy, az gyökér tetű , aki az Én időmet rabolja.
Mindenki, aki tőlem gyorsabban menne-megy, az meg négy keréken száguldó önző potenciális gyilkos.:hadonaszos:
Tőlem mindenki úgy siethet, ahogy akar, ha meg akar előzni, csak tessék. Akkor legalább nem kell aggódnom, hogy beleáll hátulról a kocsiba. Még el is engedem, ha tudom. De a tapasztalatom az, hogy az előttem szöttyögő, nem elég, hogy az "időmet rabolja" és frusztrál, a rám kényszerített szerencsétlenkedésével, még meg is akar ölni, ha előzésre vetemedek.

• Tetszik
Reactions: fishbed