Beszélgető

na ez neked se itthon, se az áhított külföldödön nem fog sikerülni
Amúgy ez pestiként (nem vagyok pesti) miért megugorhatatlan? Rokontól ismerőstől simán tudsz venni városiként is háztájit bármikor, ugyanez külföldön is (ausztriában, hollandiában és franciaországban (franciáknál a termelői piacok a kisvásorokban sokkal erősebbek mint itthon) főleg mivel ott jópár országban erősebbek a kisgazdaságok.

Ez pont akkora faszság mint amit vérpista magyaráz csak a másik végéről...

Amúgy ez pestiként (nem vagyok pesti) miért megugorhatatlan? Rokontól ismerőstől simán tudsz venni városiként is háztájit bármikor, ugyanez külföldön is (ausztriában, hollandiában és franciaországban (franciáknál a termelői piacok a kisvásorokban sokkal erősebbek mint itthon) főleg mivel ott jópár országban erősebbek a kisgazdaságok.

Ez pont akkora faszság mint amit vérpista magyaráz csak a másik végéről...
50 év tapasztalata itthon és odakint azt mondatja velem, kp-ban fogják kérni az árat .. ha az meg nincs nála :D

Német vagy holland parasztudvarban simán vásárolsz bankkártyával.

Hozzá tenném, hogy pár ember fantazmagóriájával ellentétben, a piacokon nem azért divatos a készpénz, mert adót csalnak, hanem mert nem terheli banki jutalék. Például az őstermelők eleve 0% ÁFÁ-sak, így nem is létezik ilyen szempontból ÁFA csalás.
Itt arról van szó, hogy ne húzza le őket a bank, ha nem feltétlenül szükséges.
És a 0.5%-os fantazmagóriához hozzá tenném, hogy egy csomó terminál minimál díjas, vagyis lehet 0.5% a jutalék, csak zárójelben ott van, hogy pl. minimum 100 Ft. Aztán amikor valaki 500 Ft-ért venne nálad valamit, akkor ez egy igen vicces tranzakciós díj...
Volt olyan, hogy az emberke kb. 100 Ft-os üvegbiztosítékot akart bankkártyával fizetni. Inkább oda adtam neki ingyen ajándékba...
Szóval igen, kötelező a bankkártya terminál, meg lehet is vele vásárolni, de 1000 Ft alatt joggal néznek rád csúnyán, amikor azzal akarsz fizetni. Sajnos ez egy ilyen rabló rendszer.
De csak, hogy legyen pár valós szám:
Szóval a valós díj legalább 1% és vannak mellette apró betűs költségek amiket nem reklámoznak.
Ezért nem akarják, hogy kártyával fizess, nem azért mert adó csalók.

Hozzá tenném, hogy pár ember fantazmagóriájával ellentétben, a piacokon nem azért divatos a készpénz, mert adót csalnak, hanem mert nem terheli banki jutalék. Például az őstermelők eleve 0% ÁFÁ-sak, így nem is létezik ilyen szempontból ÁFA csalás.
És a 0.5%-os fantazmagóriához hozzá tenném, hogy egy csomó terminál minimál díjas, vagyis lehet 0.5% a jutalék, csak zárójelben ott van, hogy pl. minimum 100 Ft. Aztán amikor valaki 500 Ft-ért venne nálad valamit, akkor ez egy igen vicces tranzakciós díj...
Volt olyan, hogy az emberke kb. 100 Ft-os üvegbiztosítékot akart bankkártyával fizetni. Inkább oda adtam neki ingyen ajándékba...
Szóval igen, kötelező a bankkártya terminál, meg lehet is vele vásárolni, de 1000 Ft alatt joggal néznek rád csúnyán, amikor azzal akarsz fizetni. Sajnos ez egy ilyen rabló rendszer.
De csak, hogy legyen pár valós szám:
Szóval a valós díj legalább 1% és vannak mellette apró betűs költségek amiket nem reklámoznak.
Ezért nem akarják, hogy kártyával fizess, nem azért mert adó csalók.
Én ezt készséggel elhiszem.
Csak annyit irtam,hogy simán fizetek hollandban,németben bankkártyával parasztudvarban.Meg termelői picon is-bolhapiacon már nem tudsz.Ami azt illeti,már románban is tudnák fizetni a Vöröstoronyi szorosban kint lévő árusok többségénél,csak oláhoknál nem fizetek bankkártyával.Ott kp-el fizetek,meg az egész Balkánon mellőzöm a kártyát,okkal.
Nem használok online fizetési módokat,se telefonnal nem fizetek.Semmi extra,dealapvetően hülye vagyok a számitógéphez,és nem ohajtok csöcsre szaladni.Nem egy hozzám hasonlóan qrvanagy "kompjúterzseni" ismerősöm fizetett rá ezekre csúnyán.

• Tetszik
Reactions: Rferi66 and gergo55
Én ezt készséggel elhiszem.
Csak annyit irtam,hogy simán fizetek hollandban,németben bankkártyával parasztudvarban.Meg termelői picon is-bolhapiacon már nem tudsz.Ami azt illeti,már románban is tudnák fizetni a Vöröstoronyi szorosban kint lévő árusok többségénél,csak oláhoknál nem fizetek bankkártyával.Ott kp-el fizetek,meg az egész Balkánon mellőzöm a kártyát,okkal.
Nem használok online fizetési módokat,se telefonnal nem fizetek.Semmi extra,dealapvetően hülye vagyok a számitógéphez,és nem ohajtok csöcsre szaladni.Nem egy hozzám hasonlóan qrvanagy "kompjúterzseni" ismerősöm fizetett rá ezekre csúnyán.
nem azt mondtam, hogy nem lehet.
lehet. itthon is.
de ha azt kérik, akkor ÉN nem tagadom meg azt -csakazértis-, hogy kp-val fizessek nekik.
nagyon remélem, hogy még nem vagyunk ennyire technokraták

tudod, mi "falusi egyszerűek" megtehetjük, hogy nem a proli boltban vásárolunk gyári szemetet, hanem közvetlenül a termelőtől jó és fimon termékeket. a termelőnek meg azért adunk készpénzt, mert azt ezerszer jobban tudja hasznosítani, és így lesz máskor is mit venni tőle.
na ez neked se itthon, se az áhított külföldödön nem fog sikerülni.

ismét eljutottunk oda, hpgy a "proli belpesti" aka @Veér Ispán megpróbálja kiokosítani a vidéki embereket. eszed semmi hozzá, de próbálkozz :D
Én részben falusi egyszerű vagyok, de a falusi is a Tascóba és társaiba jár már vásárolni, mert a veteményessel szarakodni kell. Az öregek még tolják (nekik nem volt koszos), de a fiatalok - tisztelet a kivételnek - ....inkább hagyjuk.

Én még nem láttam ilyen optikai kábel kibocsátótt, hátha mást is édekel.

• Tetszik
Reactions: embersarkany
Továbbra is: qvik fizetési kérelem. magánszemélyek közt (őstermelőnek szerintem nem kell vállalkozói számla) ingyenes 20M ft-ig. Az azonnali utalási rendszeren megy, <5 sec a jóváírás.

2025-ben Magyarországon a lakosságnak egymás közt ingyenes. Nem kell a Sberbank kitiltása miatt aggódni, hogy lemaradunk Nagy Oroszország Anyácska MIR rendszeréről...

• Hűha
Reactions: 2ndt and Kim Philby
Továbbra is: qvik fizetési kérelem. magánszemélyek közt (őstermelőnek szerintem nem kell vállalkozói számla) ingyenes 20M ft-ig. Az azonnali utalási rendszeren megy, <5 sec a jóváírás.

2025-ben Magyarországon a lakosságnak egymás közt ingyenes. Nem kell a Sberbank kitiltása miatt aggódni, hogy lemaradunk Nagy Oroszország Anyácska MIR rendszeréről...
Bakker a KP 1sec...ráadásul a kuvik vagy megy vagy nem...én inkább a KPben hiszek, mert halottam.olyan történeteket, hogy "rendszerkarbantartás", "rendszerfejlesztés", "kapcsolódási hiba" meg olyat is, hogy az O(h)ne rendszere eccőcsak lehalt 6-10ig...

Nem kell a Sberbank kitiltása miatt aggódni, hogy lemaradunk Nagy Oroszország Anyácska MIR rendszeréről...

E nélkül a beszólás nélkül nem ment volna át a komment.... :rolleyes:
De annyit azért megsúgok, hogy a legjobb hitel konstrukciót ők adták annak idején.
Aztán kitiltás után pl. apámnak átdobták az MBH-hoz, aztán néztünk is, hogy miért emelkedett meg ennyire....
Más egyéb gondokról nem is beszélve.
Szóval k*rvára tudtunk volna örülni annak, ha a legjobb bankot nem tiltják ki a magyar piacról.

Az baj (kérdés akkor, hogy valódi koldus-e?), mert mindig azzal rázom le a koldusokat, hogy csak kártya van nálam (persze általában nem csak az), ezt a mondatot ui. nemigen tudják lereagálni.
ha bolt előtt kéreget, akkor tudsz neki venni mondjuk egy szendvicset, amit kifelé menet oda adhatsz neki

ha bolt előtt kéreget, akkor tudsz neki venni mondjuk egy szendvicset, amit kifelé menet oda adhatsz neki
Na arra már egyik sem igen vevő, bár az inditómondat általában az "éhes vagyok", az egyik egyszer konkrétan hozzávágta a szendvicset a nőhöz, aki a kezébe nyomta a sajátját erre a felütésre. Volt egy "kedvencem" a helyi vasútállomás melletti parkban, hónapokig azzal zsibbasztott mindenkit, hogy már csak 111,- Ft kell vonatjegyre. Elsőre adtam neki pont annyit (ebből is látszik, hogy nem most volt), ettől nem tűnt boldognak és mint mondtam, még hónapokig ott lebzselt, ivott, szemetelt. Amúgy nálunk a döntő többsége ezeknek nem is hajléktalan, hanem helyi lakos alkesz/drogos. Ismerjük őket, meló révén is, meg ez egy kisváros. Ezen túl van pár román cigány, ezek szervezettek és cserélgetik őket a "gazdáik" időnként, plusz ezekhez csapódik főleg nyáron nagyobb városokból idevándorló pár hajléktalan. Az a "szolgáltató-szektor" is elkopott, hogy régebben odajöttek és visszatolták pl. a bevásárlókocsit a benne lévő százasért, gondolom az is benne volt ebben, hogy egy időben divat volt a cégeknél a kulcstartóra akasztható biléta, mint repis szóróanyag, és mindenki azt dugdosta a kocsiba.