Azért politikailag ezek pofonok. A szövetségeseit vadásszák le. Szíria, Venezuela. De az oroszoknak ezt a szövetségesi rendszert újra kell tervezni és a FÁKra koncentrálni.
Puerto Rico.
![]()
Semmi köze a kartellekhez vagy kábítószerhez a dolognak. Zéró. Nothing. Nada. Ez az indooklás mint a WMD Irak esetében. AMúgy meg megnézed a térképet, megnézet a top drogokat meg hogy honnan jönnek és ennyi.Na akkor nap végi válaszok következnek
Inkább hasonlít jelen állapotában Venezuela a 2024 decemberi Szíriához, mintsem a 2022-es Ukrajnához. Csak éppen itt még a muhabarat egésze plusz a vezérkar nem állt át
Angol terminológiát használva a mostani akció egy extraction strike volt, míg amit az oroszok akartak az egy dacapitation strike lett volna elvágva a parancsnoki láncot, megbénítva az államszervezet, de leginkább a hadsereg működését, potenciálisan vagy eltávolítani a kormányt, vagy egy saját pottentátot a helyébe helyezni. Utána meg már szabad bejárás. Itt meg csupán capture the flag módjára berongyoltak a ̶ ̶C̶S̶:̶G̶O̶ d̶e̶_̶f̶a̶v̶e̶l̶a̶ ̶m̶a̶p̶r̶a̶ akarom mondani Caracasba, berakták a mamuszos buszsofőrt a helibe, aztán zsa USS Iwo Jima. A kettő közt van egy mértékbeli különbség, külön további részletekkel. Amúgy Gosztomel sem a deszanton bukott meg, hanem, hogy nem érkezett meg időben a szfi támogatás. Ha mázlink van lesz belőle videó is (Venezuelából, Gosztomel majd a háború vége után).
Plusz ami a lényeg, hogy jelen helyzetben még nincs a meccs teljesre lejátszva. Ha meg a jelenlegi kormány hirtelen átáll, akkor meg is kaptuk a választ az eredeti kérdésre.
Hasonlót gondolok én is, avagy lásd korábbi kommentemet, hogy lehet saját magát adta fel. De még a bebörtönzést sem tartom teljesen bizonyító erejűnek, lehet kap x évet, majd amint a hullámok lecsillapodnak hirtelen kiengedik/házi őrizetbe kerül/amnesztiát kap, amit akartok.
De az is lehet más dobta fel a kormányzatból, viszont biztos az, hogy ebben valami van a háttérben. És nem, nem orosz-amerikai háttéralku, aminek az emlegetésétől legközelebb Kissingert fogom nekromantaként feltámasztani, majd ráküldeni a harmadik világra
Vszeg just for fun, hogy ha már van lehetőség, miért ne basszanak oda az ellenség emlékének. Nem ez lenne az első
Hasonlót mondok én is, hogy itt volt valami a háttérben
Eztet bárki mondhassa
Még jócskán az egész trumpos sztori előtt hasonlót olvastam én is, hogy az öbölmenti amerikai finomítóknak konkrétan szükségük van erre a döglére, mert jó részüket ennek a feldolgozására építették - ne feledjük Chavez előtt Venezuela baráti ország volt -, míg az amerikai saját termelés inkább a könnyűolaj kategóriájába tartozik.
![]()
US Gulf refiners seek MidEast, S.American oil to offset Venezuela, Mexico losses
U.S. Gulf Coast refiners are snapping up higher volumes of Middle Eastern and South American crudes to offset the loss of Venezuelan and Mexican barrels, according to ship tracking data, a workaround solution that might be short-lived if the U.S. allows some sanctioned Venezuelan crude to return...www.reuters.com
Plusz ha a kínaiak esetében mégis kiütik a venezuelai döglevet és Irán meg úgy lesz ahogy, akkor abból bizony az oroszok fognak nyertesen kijönni, mert ők tudják megbízhatóan pótolni a kiesett mennyiséget. A kérdés, mint mindig az ár lesz.
Ezzel mire akarsz utalni?
Két magyarországi vonatkozása van a dolognak:
- A magyar kormány érdemben nem kommentálja az eseményt. Hallgatnak nagyon.
- 2023-ban Szijjártó volt Venezuelában. De hogy mit bizniszeltek, azt nem árulják el.
Erőfitogtatásnak mindenképpen jó (egyéb bel-és külpolitikai vonatkozásaiban nem vagyok szagértő)https://www.threads.com/@plvencesla...QF0FuTvRUj0pyGAKSM7KuvebIunafdx0SCFzXgU_GHmZg
Amúgy szerintetek ez így ért valamit, hogy elnök elvisz, de az ugyanúgy nem barát kormány marad?
Megmutatták a világnak, hogy ők ügyesek, a ruszkik meg bénák. És tényleg.Erőfitogtatásnak mindenképpen jó (egyéb bel-és külpolitikai vonatkozásaiban nem vagyok szagértő)
Esetleg ha helyben akarnának felszállni ahoz parkoltak le így?Több van a képen mint az éves magyar honvédelmi kiadás?
Az F-35-ök nem párhuzamosan, hanem cikk-cakkban parkoltak le. Nem tudom miért jó ez.

Egy 10 évvel ezelőtti SEAL gyakorlat videója lett újrahasznosítva.Threads videót be lehet ide jól linkelni vajon?
https://www.threads.com/@plvencesla...QF0FuTvRUj0pyGAKSM7KuvebIunafdx0SCFzXgU_GHmZg
Nyugis leszállás városi útra (kiemelés), semmi kapkodás, sietség, járókelők szinte sehol, egyetlen egy szem gépfegyveres, manpadsos, rpg-s ellenálló sehol, pedig Caracas-ban azt gondolnád, ezek vannak minden bokorban, úgy, hogy állítólag tudták, hogy jönnek az amerikaiak....
Amúgy szerintetek ez így ért valamit, hogy elnök elvisz, de az ugyanúgy nem barát kormány marad?
Állóhelyről nem szállnak fel.Esetleg ha helyben akarnának felszállni ahoz parkoltak le így?![]()
Ennek a faszinak kell az elnöknek lenni!!Egy venezuelai férfi a helyzettel kapcsolatban kérdezett rá: „Mindenkit arra kérek, hogy bízzon benne, és ne vezessenek félre azok az állítások, hogy az amerikaiak csak az olajunkat és a vagyonunkat akarják. Azoknak, akik ezt mondják, azt kérdezem: mit akartak az oroszok és a kínaiak egész idő alatt? Az arepas receptjét?”
Ejj, oda ha esetleg valahonnan egy kósza kazettás beesne... Azért nagyon bátrak.Több van a képen mint az éves magyar honvédelmi kiadás?
Az F-35-ök nem párhuzamosan, hanem cikk-cakkban parkoltak le. Nem tudom miért jó ez.
Sztem így vmivel kisebb helyen elférnekTöbb van a képen mint az éves magyar honvédelmi kiadás?
Igen.bocs.Ezzel mire akarsz utalni?

A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..