[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

nem is kell: kb. 1000 km körzetben simán elintéznek bármilyen közeledő hajót.

Egy ilyen konfliktusban az idő az USA-nak dolgozna. Ha fegyveres összetűzés lenne belőle akkor nagyon durván be tudna fűteni Európának: ezer szálon függ tőle.
Egy primitív példa: meddig bírná az európai gazdaság ha az összes Windows leállna egy "frissítés" után? :P

Európa (sajnos) nincs arra felkészülve hogy az USA hátba szúrja. Itt egy 10+ éves leválás kellene vagy kellett volna
sztem max olyan háború lenne, mint anno amik gyarmatokon voltak, de Európában nem volt folytatásuk

sztem max olyan háború lenne, mint anno amik gyarmatokon voltak, de Európában nem volt folytatásuk
ezt nem is értem...szted az USA lenyelné ha az európaiak rájuk lőnek, amcsiak ölnek??? vlo_O
Minimum hogy szankciók és gazdasági háború jönne. Pont ez "kell" a döglődő Európának!

Pár elítélő nyilatkozaton kívül nem lenne itt semmi! Senki nem fog harcolni Grönlandért - még sztem a dánok sem.
Annyi következménye lenne hogy maximumra tekerik az USA-tól való leválás, eltávolodás sebességét...

Donald Trump amerikai elnök kormányzata egy Grönlandra vonatkozó megállapodás tervezetén dolgozik, amelyet a sziget hatóságainak javasolhatnak – írta a brit The Economist magazin.
Amerikai tisztviselők fontolgatják, hogy „szabad társulási megállapodást” ajánlanak fel Grönlandnak, amely javítaná a sziget lakosságának életszínvonalát.

Az Egyesült Államok már kötött hasonló megállapodásokat olyan kisebb csendes-óceáni államokkal, mint Mikronézia, a Marshall-szigetek és Palau. Ezen megállapodások értelmében az Egyesült Államok pénzügyi támogatást garantál ezeknek az országoknak, akik viszont Washingtonra ruházzák át a védelmük felelősségét, de megtartják belső autonómiájukat.

Az Egyesült Államoknak már van katonai bázisa Grönlandon, és a Dánia és az Egyesült Államok közötti szerződés nem korlátozza a szigeten állomásozó amerikai csapatok számát. Létszámuk jelentős növeléséhez azonban valószínűleg Koppenhága beleegyezése lenne szükséges. A magazin szerint az Egyesült Államok megpróbált közvetlen tárgyalásokat folytatni a grönlandi hatóságokkal, de megtagadták tőlük a hivatalos megbeszélésekhez való hozzáférést.

Donald Trump amerikai elnök Grönland megszerzésének lehetőségeit fontolgatja, Marco Rubio külügyminiszter pedig arról beszélt, hogy az USA megvásárolná Dániától a szigetet. A nyilatkozatokra reagálva Grönland és a dán kormány ismételten találkozót sürgetett az amerikai külügyminiszterrel – derül ki a Fehér Ház keddi közléséből.
...
Marco Rubio külügyminiszter hétfőn késő este egy törvényhozók számára zárt ajtók mögött tartott tájékoztatón arról beszélt, hogy
a kormányzat legutóbbi Grönlanddal kapcsolatos nyilatkozatai nem jelentenek közelgő inváziót, a cél az, hogy Dániától megvásárolják a szigetet.

Donald Trump amerikai elnök Grönland megszerzésének lehetőségeit fontolgatja, Marco Rubio külügyminiszter pedig arról beszélt, hogy az USA megvásárolná Dániától a szigetet. A nyilatkozatokra reagálva Grönland és a dán kormány ismételten találkozót sürgetett az amerikai külügyminiszterrel – derül ki a Fehér Ház keddi közléséből.
...
Marco Rubio külügyminiszter hétfőn késő este egy törvényhozók számára zárt ajtók mögött tartott tájékoztatón arról beszélt, hogy

a kormányzat legutóbbi Grönlanddal kapcsolatos nyilatkozatai nem jelentenek közelgő inváziót, a cél az, hogy Dániától megvásárolják a szigetet.

Megvásárolják.... ott emberek élnek bakker.
Amúgy szervezzünk nemzetközi brigádot.
Az omlós dán keksz szerintem ennyit bőven meg ér.
Meg a becsület.
Elvileg nem is tartozik a tiltott toborzás alá, hiszen szövetségen belüli ország :D

Megvásárolják.... ott emberek élnek bakker.
Amúgy szervezzünk nemzetközi brigádot.
Az omlós dán keksz szerintem ennyit bőven meg ér.
Meg a becsület.
Elvileg nem is tartozik a tiltott toborzás alá, hiszen szövetségen belüli ország :D

Őszinte leszek, nekem tök mindegy, hogy kié Grönland (vagy Gibraltár, vagy a Falkland szigetek, ...).

Azt viszont el sem tudom képzelni, hogy a világ legnagyobb szigeteert mit ajánlhatna az USA Dániának. Egyszerűen ehhez túl kicsi a fantáziám.

Őszinte leszek, nekem tök mindegy, hogy kié Grönland (vagy Gibraltár, vagy a Falkland szigetek, ...).

Azt viszont el sem tudom képzelni, hogy a világ legnagyobb szigeteert mit ajánlhatna az USA Dániának. Egyszerűen ehhez túl kicsi a fantáziám.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Én a Dánok helyében komolyan venném az angolszász rablógyilkosok fenyegetését.
Kérnék a helyükben 200 milliárd dollárt. Ez persze túl nagy összeg de ha lealkudják 100-ra is jól járnak.
Jelenleg anyagilag ráfizetés Dániának Grönland, így meg pénzhez jutnának.
Ha nem adják el, akkor ezek a rabló gyilkosok erővel veszik el tőlük. Ilyen a természete ezeknek.
c4d2cdeb4dee88126dba70403f6bae48.jpg

Azóta még pár dátum fölkerült a listára...

https://www.portfolio.hu/global/202...ld-trump-tenyleg-megtamadja-gronlandot-809487
"Az amerikai haderő elsöprően sikeres, Venezuela elleni hadműveletét követően a Fehér Ház ura, Donald Trump, ismét elkezdett Grönland meghódításáról álmodozni. Bár mérlegelik a térség megvásárlását és valamilyen különleges egyezmény aláírását megosztott ellenőrzésről, az Egyesült Államok nyíltan kommunikál arról, hogy opció Grönland katonai megszállása - ezzel egy NATO-szövetséges, Dánia megtámadása. Ha Amerika valóban megtámadná Dániát, az így is egyre ingatagabb lábakon álló világháború utáni nemzetközi jogrend végleges pofont kapna, a NATO pedig alighanem megszűnne létezni. Nézzük meg, miért ennyire fontos Grönland az USA-nak és mi történne, ha az Egyesült Államok valóban meg akarná szállni a területet."
Az a furcsa, hogy az idióta EU tagállamok az oroszok ellen fegyverkeznek miközben Putyin váltig állítja, hogy neki csak Ukrajnával van problémája és nem akarja megtámadni az EU-t sőt inkább tovább kereskedne vele.
Miközben az USA mindenkire ráhozta a frászt a megnövelt vámokkal, energetikai függőségbe kényszeríti az EU-t és nyíltan hangoztatja, hogy akár katonai erővel is el fogja venni az egyik EU tagállam szigetét és mellékesen Kanada is igazán csatlakozhatna az USA-hoz....Most akkor ki a valódi ellenség?
Azt sem értem, hogy az USA hogyan tudná megvenni Grönlandot amikor évente leáll a működése mert megint elérik az adósság plafont és emelni kell rajta.

DK ismét hatályossá tette a Hh-s direktívát, miszerint ellenséges hatalom támadása esetén
a csapatoknak felsőbb jóváhagyás nélkül is meg kell kezdeniük a harctevékenységet.

https://www.portfolio.hu/global/202...ld-trump-tenyleg-megtamadja-gronlandot-809487
"Az amerikai haderő elsöprően sikeres, Venezuela elleni hadműveletét követően a Fehér Ház ura, Donald Trump, ismét elkezdett Grönland meghódításáról álmodozni. Bár mérlegelik a térség megvásárlását és valamilyen különleges egyezmény aláírását megosztott ellenőrzésről, az Egyesült Államok nyíltan kommunikál arról, hogy opció Grönland katonai megszállása - ezzel egy NATO-szövetséges, Dánia megtámadása. Ha Amerika valóban megtámadná Dániát, az így is egyre ingatagabb lábakon álló világháború utáni nemzetközi jogrend végleges pofont kapna, a NATO pedig alighanem megszűnne létezni. Nézzük meg, miért ennyire fontos Grönland az USA-nak és mi történne, ha az Egyesült Államok valóban meg akarná szállni a területet."
Az a furcsa, hogy az idióta EU tagállamok az oroszok ellen fegyverkeznek miközben Putyin váltig állítja, hogy neki csak Ukrajnával van problémája és nem akarja megtámadni az EU-t sőt inkább tovább kereskedne vele.
Miközben az USA mindenkire ráhozta a frászt a megnövelt vámokkal, energetikai függőségbe kényszeríti az EU-t és nyíltan hangoztatja, hogy akár katonai erővel is el fogja venni az egyik EU tagállam szigetét és mellékesen Kanada is igazán csatlakozhatna az USA-hoz....Most akkor ki a valódi ellenség?
Azt sem értem, hogy az USA hogyan tudná megvenni Grönlandot amikor évente leáll a működése mert megint elérik az adósság plafont és emelni kell rajta.
nemzetközi jogrend végleges pofont kapna
szerintem azt már megkapta. ma már mindenféle (igaz MÉG nem mindenkinek, de az is közeledik) jogalap nélkül, "kitalált", soha nem bizonyított vádak alapján bármely ország, szervezet, személy, eszköz (hajó, vasút, szállítás) megtámadható. visszatérünk a középkorba, az "ami kell, azt elveszem" mentalitás ma már elengedhetetlen.
az világ újra megoszlik: "gyilkosok", "áldozatok", illetve a "bolondok" kategóriákba.
a "bolondokat" általában nem bántják. lehet nekünk is arra felé kellene menni (oda tartunk), mint áldozatnak lenni ...

Egyébként meg egyáltalán nem lenne veszett fejsze Grönlandot megvédeni
Szinte látom hogy a sarkvédéki körülményekre felkészített görögök megerősítve a portugál és spanyol erőkkel vidáman harcolnak Grönlandért, miközben a Balti államok a románokkal közösen védik Kanadát.

Vajon a Pentangonban milyen vidáman készülhetnek erre az eshetőségre... Lennék légy a falon.

Szinte látom hogy a sarkvédéki körülményekre felkészített görögök megerősítve a portugál és spanyol erőkkel vidáman harcolnak Grönlandért, miközben a Balti államok a románokkal közösen védik Kanadát.

Vajon a Pentangonban milyen vidáman készülhetnek erre az eshetőségre... Lennék légy a falon.
akkor neked is ajánlom megtekintésre
miért lenne überszop@ Grönlandon harcolni... főleg a US Army-nak:

nemzetközi jogrend végleges pofont kapna
szerintem azt már megkapta. ma már mindenféle (igaz MÉG nem mindenkinek, de az is közeledik) jogalap nélkül, "kitalált", soha nem bizonyított vádak alapján bármely ország, szervezet, személy, eszköz (hajó, vasút, szállítás) megtámadható. visszatérünk a középkorba, az "ami kell, azt elveszem" mentalitás ma már elengedhetetlen.
az világ újra megoszlik: "gyilkosok", "áldozatok", illetve a "bolondok" kategóriákba.
a "bolondokat" általában nem bántják. lehet nekünk is arra felé kellene menni (oda tartunk), mint áldozatnak lenni ...
Bár nem tudom hogy mit értesz pontosan a bolond kategórián és nem gondolom hogy csak ezért nem bántanának, de tényleg ebbe az irányba tartunk. A totál agyatlan béke narratívával, propagandával és honvédség érdemi(!) fejlesztésének elszabotálásával, biztos, hogy inkább áldozat leszünk a végén.
Ha tényleg egymásnak esnek a nagyok, akkor annyi esélyünk lesz mint tollpihének a tornádóban - hiába mantrázza Orbán hogy "mi békepártiak vagyunk." Rá leszünk kényszerítve, hogy oldalt válasszunk ha repülnek golyók és a rakéták Európa nagy részén...

Bár mérlegelik a térség megvásárlását és valamilyen különleges egyezmény aláírását megosztott ellenőrzésről, az Egyesült Államok nyíltan kommunikál arról, hogy opció Grönland katonai megszállása - ezzel egy NATO-szövetséges, Dánia megtámadása. Ha Amerika valóban megtámadná Dániát, az így is egyre ingatagabb lábakon álló világháború utáni nemzetközi jogrend végleges pofont kapna, a NATO pedig alighanem megszűnne létezni.
A végén még összejön az eurázsiai szövetség...rátolják európát az oroszokra...:oops:mármint szövetségileg...

Bár nem tudom hogy mit értesz pontosan a bolond kategórián és nem gondolom hogy csak ezért nem bántanának, de tényleg ebbe az irányba tartunk. A totál agyatlan béke narratívával, propagandával és honvédség érdemi(!) fejlesztésének elszabotálásával, biztos, hogy inkább áldozat leszünk a végén.
Ha tényleg egymásnak esnek a nagyok, akkor annyi esélyünk lesz mint tollpihének a tornádóban - hiába mantrázza Orbán hogy "mi békepártiak vagyunk." Rá leszünk kényszerítve, hogy oldalt válasszunk ha repülnek golyók és a rakéták Európa nagy részén...
Hat szeretnek olyan áldozat lenni mint Dánia, Hollandia Norvégia a 2vh ban. Úgy hogy de legyünk ilyenek.