Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

5 évente egészségügyi vizsgálatra kell menni. PÁV-ot nem kell letenni. Az egészségügyi vizsgálat pedig még mindig - foglalmazzunk úgy- nem megfelelő hatékonyságú, értsd ezalatt az összes kerülőt és kiskaput.

A belföldi tehergépkocsi sofőrök ijesztően nagy része alkalmatlan tehergépkocsi vezetésére: kb. 35%-uk nem tud tolatni, kb 20%-uk nem tud írni-olvasni, vagy nem látnak rendesen és így vezetnek (és látásprobléma miatt nem tudnak írni-olvasni), és kb. 10-15%-uknak nincs jogosítványa, vagy lejárt jogosítvánnyal vezetnek...
Haha, tiszteletbeli nagypapám, Isten nyugosztalja, (az igazi szomszédja), egy helyre tudott betolatni, a helyi malom udvarára. A saját udvarukba már nem, ilyenkor jött át, hadart, "Józsikám, Józsikám, tolass be, tolass be".

Egyébként jelezném, reggel óta szakad a hó Bécsben, a mellékutca pont úgy néz ki, mint ami miatt ment az anyázás otthon FB-on, hókotrót nem láttam, nyaff. :)

thumb_10515_default_big.jpg

5 évente egészségügyi vizsgálatra kell menni. PÁV-ot nem kell letenni. Az egészségügyi vizsgálat pedig még mindig - foglalmazzunk úgy- nem megfelelő hatékonyságú, értsd ezalatt az összes kerülőt és kiskaput.

A belföldi tehergépkocsi sofőrök ijesztően nagy része alkalmatlan tehergépkocsi vezetésére: kb. 35%-uk nem tud tolatni, kb 20%-uk nem tud írni-olvasni, vagy nem látnak rendesen és így vezetnek (és látásprobléma miatt nem tudnak írni-olvasni), és kb. 10-15%-uknak nincs jogosítványa, vagy lejárt jogosítvánnyal vezetnek...
Ja,hogy B katos belfőldes "teherautó" soförökről beszélsz.
Mondjuk én nemzetközizek (most éppen momentán havas Skóciábol irok).Itt másképpen mennek a dolgok.Persze korrupció mindenhol van,de itt qrvagyorsan rácseszel,ha nem tudod a dolgod.Hogy ne legyen jogsid,az elképzelhetetlen (pár országban különben büntett a jogsi nélküli kamionvezetés,letöltendőt lehet érte kapni,meg kitiltást)
Egyébként nekem is van olvasószemüvegem,mert 2-3 éve egyszercsak azt vettem észre,hogy nem látom a betüket.....Hiába,ahogy öregszem,rövidül a kezem:(...Baxamög....

Különben Dél Anglia kivételével végig hó van.De le van takaritva,és sóznak.
De nincs ez mindenhol igy,egyszerűn jó útvonalon jöttem osztráktol......Mert horvátoknál hétfőn kb 30-40el döcögtem a hóban....Vannak területek,ahol hirhedten xarul állnak hótakaritással-és Mo az egyik elrettentő példa.

23. Perctől jön el az igazi dájcse prémium érzés:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

10 centi hó,és mínusz pár fok már extrém.....
Nemaaasr....

Neked már a szar sem elég büdös sztem.

Most csak a te kedvedért felvettem a bakancsom és kimentem a teraszra egy mérőszalaggal. Ott pedig 14 centit mértem. És ez Budapest belvárosa, a 8ker bugyra.
A külső budai kerületekben már két napja is 25cm volt, ma ahhoz még biztosan esett pár centi.

Jah, éjjel a hőmérséklet is volt vagy -8 itt a belvárosban... Kint a reptéren -17 volt az a "mínusz pár fok".

Ja,hogy B katos belfőldes "teherautó" soförökről beszélsz.
Mondjuk én nemzetközizek (most éppen momentán havas Skóciábol irok).Itt másképpen mennek a dolgok.Persze korrupció mindenhol van,de itt qrvagyorsan rácseszel,ha nem tudod a dolgod.Hogy ne legyen jogsid,az elképzelhetetlen (pár országban különben büntett a jogsi nélküli kamionvezetés,letöltendőt lehet érte kapni,meg kitiltást)
Egyébként nekem is van olvasószemüvegem,mert 2-3 éve egyszercsak azt vettem észre,hogy nem látom a betüket.....Hiába,ahogy öregszem,rövidül a kezem:(...Baxamög....
Igen, határozottan belföldi sofőrökről írok. A nemzetközi sofőrök más kategória. Ott még megvan a "szakma".

Magyarországon borzasztó azt látni, hogy belföldi sofőrként dolgozó filippínó, vagy kenyai sofőr sok esetben minőségi ugrást jelent az átlag magyar férfi belföldi sofőrökhöz képest - tisztelet a kivételnek . Magyar belföldi sofőröknél a jópár helyen megjelenő női sofőrök a pozitív változás, szerintem. Persze ők olyan helyeken dolgoznak ,ahol kisebb a fizikai igénybevétel (pl. tengeri konténeres belföldi fuvarok).

Most csak a te kedvedért felvettem a bakancsom és kimentem a teraszra egy mérőszalaggal. Ott pedig 14 centit mértem. És ez Budapest belvárosa, a 8ker bugyra.
A külső budai kerületekben már két napja is 25cm volt, ma ahhoz még biztosan esett pár centi.

Jah, éjjel a hőmérséklet is volt vagy -8 itt a belvárosban... Kint a reptéren -17 volt az a "mínusz pár fok".
És kint a reptéren kedd óta 29 cm hó esett... Nem melékszem arra, hogy a reptér leállt volna. Ők most jól vizsgáztak.

Tyűűűha....
Gyerekkoromban még telente voltak jégvitorlások.......Láttál már olyat?
Teljesen természetes volt a lékhorgászat.20 centi hó meg nem számitott nagynak.
És teljesen természetes volt a jégvirág az ablakon.És volt,hogy befagyott a szén a vagonba....
Szóval el tetszettek szokni a téltől.

A MÁV hóekés járművei az igazi téli hősök...
Ő is kis hős, Miskolcon dolgozik, 116 éves M5:

"Az önjáró villamos 1910-ben készült a BVVV (Budapesti Villamos Városi Vasút) Aréna (ma: Dózsa György) úti főműhelyében motoros fedett teherkocsiként, 64-es pályaszámmal. Akkor hossza 7000 mm, a tengelytávja pedig 3200 mm volt. A kocsit 2x35 LE-s D80-as motorral, valamint az ajtajainál egy-egy 1000 kg teherbírású emelődaruval szerelték fel."

612902790_1316337180532015_3423000715202326100_n.jpg

Tyűűűha....
És teljesen természetes volt a jégvirág az ablakon.És volt,hogy befagyott a szén a vagonba....
Sose felejtem el, amikor a szüleimmel kimentünk a DunáRA sirályokat etetni :D

• Tetszik
Reactions: blitzkrieg
Igen, határozottan belföldi sofőrökről írok. A nemzetközi sofőrök más kategória. Ott még megvan a "szakma".

Magyarországon borzasztó azt látni, hogy belföldi sofőrként dolgozó filippínó, vagy kenyai sofőr sok esetben minőségi ugrást jelent az átlag magyar férfi belföldi sofőrökhöz képest - tisztelet a kivételnek . Magyar belföldi sofőröknél a jópár helyen megjelenő női sofőrök a pozitív változás, szerintem. Persze ők olyan helyeken dolgoznak ,ahol kisebb a fizikai igénybevétel (pl. tengeri konténeres belföldi fuvarok).
Nemzetköziben viszont pont a filippinó meg paki soförök okozzák a problémát.(és ennyit a "nem engedjük,hogy a migráncsok elvegyék a munkát,meg leszoritsák a béreket" hazudozásrol....)
Szinvonalesés viszont van mindenhol.De okkal.Egyre szemetebb a helyzet.Nem lesz ennek se jó vége.

Tyűűűha....
jegvitorlasok2.jpg

images
Spec mikor ez a kép készült,még én se éltem-de láttam én is Trabit a jégen.Csak nem a Balatonon,hanem a ráckevei Dunán.És nem púposat,hanem 601t.
És hogy ehez elég vastag legyen a jég,tartósan minusz 10 alatti hőmérséglet kellett......Volt.

4 millió mérföld.... ez már űrutazási távolság: