[HUN] Kerekes páncélozott harcjárművek beszerzése

Mondjuk ebbe a kategóriába a boxer lenne minimális mennyiségben nekem. Pláne a tatra raba osszeborulas után.
Boxer olyan draga azon 3x annyi pandurt vennel kb…nekunk kozepes minoseg kell se nem tul szar se nem tul jo (szerviz/uzemeltetes kultura miatt) es abbol sok hogy legyen tartalek es az alacsony hadrafoghatóság miatt :P

• Tetszik
Reactions: bel and Törppapa
Boxer olyan draga azon 3x annyi pandurt vennel kb…nekunk kozepes minoseg kell se nem tul szar se nem tul jo (szerviz/uzemeltetes kultura miatt) es abbol sok hogy legyen tartalek es az alacsony hadrafoghatóság miatt :P
Figyi az értelmes beszerzést mi is tudjuk, de Kriss állította fasszsag lett beadva, és úgy jellemezte hogy a btr felújítás is jobb lett volna. Na ezt a hülyeséget találgatjuk.

Figyi az értelmes beszerzést mi is tudjuk, de Kriss állította fasszsag lett beadva, és úgy jellemezte hogy a btr felújítás is jobb lett volna. Na ezt a hülyeséget találgatjuk.
Figyi, tudom mik lettek beadva nekem nem kell talalgatni.
Kurva szomoruak lesztek krisss megtobbet tud mit en reszletesebben csoda hogy nem vagot hosszaban eret…
En mar tul vagyok a gyasz fazisain csak rohogok ezen majd a tori konyvben valamilyen nyelven tanuljak a magyar kisebbsegek hogy ez is egy olyan pont volt ami az orszag vesztehez jarul hozza :)

Figyi, tudom mik lettek beadva nekem nem kell talalgatni.
Kurva szomoruak lesztek krisss megtobbet tud mit en reszletesebben csoda hogy nem vagot hosszaban eret…
En mar tul vagyok a gyasz fazisain csak rohogok ezen majd a tori konyvben valamilyen nyelven tanuljak a magyar kisebbsegek hogy ez is egy olyan pont volt ami az orszag vesztehez jarul hozza :)
Nem kell elárulni de egy analógia t csak tudsz mondani. Mi az ami sokkal rosszabb mint a btr felújítás nem kell tényszerűen csak hasonlat. Pl Vadász gépre eladjuk az összes Gripen és csak rókank lesz vagy 50 f 35 csak gép ágyúval szerelve.

Nem kell elárulni de egy analógia t csak tudsz mondani. Mi az ami sokkal rosszabb mint a btr felújítás nem kell tényszerűen csak hasonlat. Pl Vadász gépre eladjuk az összes Gripen és csak rókank lesz vagy 50 f 35 csak gép ágyúval szerelve.
Nem akarod egy ideig inkább csak olvasni a fórumot?

Nem fogom se az en se a barataim se a csaladom karrierjet szet baszni mert en nem birtam csondben maradni, de ha jobban figyelmesebben olvasol en is es raadasul krisss is utalt mar itt par dologra.

De valasztasokig megtudja a nagy kozonseg azokaz amik zold utat kapott az meg hogy mi hullott ki csak paran fogjuk tudni egy ideig…

Fontos megjegyezni hogy nem nagykepuskodesbol irom ezt csak fontosnak erzem tisztazni mielott itt nagyon ra hergelitek magatokat.

Van egy olyan tippem, hogy MRAP-ra vagy sima terepjáróra cserélik a BTR-eket.
Erre már én is gondoltam. Pl. Gidránra - más MRAP nincs kilátásban nálunk.
BTR-80hoz képest:
Védettség jobb: legalább level 3 a Gidrán, a BTR-80 meg kb. Level 1-2
Tűzerő hasonló, de fokozható gá. toronnyal (25x137mm vagy 30x113mm). Optika tűzvezető rendszer "ég és föld"
mozgékonyság rosszabb: szinte bármilyen árokban elakadna
szállítókapacitása rosszabb: rendesen felszerelve, felpakolva kb. 4 fős desszant férhet bele (+ sofőr, parancsnok, toronylövész). kb. két Gidrán adna ki egy BTR-t.

Nem lenne jó megoldás összességében: inkább egy megfizethetőbb 6x6 kellene váltótípusnak vagy legalább egy TITUS vagy VBMR Griffon jellegű járgány kellene ha nem tudnak/akarnak Patria 6x6-ot vagy egy hasonló törököt venni...

Remélem nem jön be a tipped és lesz valami normális APC-nk, aminek négynél több kereke van...

Roham biciklik lesznek a btr ék helyett? Egyszerűen nem tudok elképzelni akkora fasszsagot amit te itt belengetsz, pedig nagyon elénk a fantáziám.
Kriss szerintem azért bánkódik, mert katonai programhoz képest nagyon kevés fegyver és sok polgári-katonai infrastruktúrális, hadiipari elem lett berakva a SAFE programba. Pl. vasúti rakodók, dunai új vasúti híd, stb.

Kriss szerintem azért bánkódik, mert katonai programhoz képest nagyon kevés fegyver és sok polgári-katonai infrastruktúrális, hadiipari elem lett berakva a SAFE programba. Pl. vasúti rakodók, dunai új vasúti híd, stb.
Nekem inkább az jött le, hogy a fegyver beszerzési részben sok a szar, szakmailag indokolhatatlan eszköz...
Én is hallottam ezt-azt erről, amire csak nagyokat néztem... :confused:

• Tetszik
Reactions: Giskard and Faboo78
Tábori hangszerjavító képesség kiépítése a Honvéd zenekar részére? :):)
Még annak is több értelme volna. Konkrétumot nem mondhatok, mert ha nem igaz a pletyka akkor minek, ha meg igaz akkor az kellemetlen lehet valakinek.

Abban bízom hogy a faszságokra az EU nem ad pénzt, illetve hogy lesz hiánypótlás meg SAFE II...

• Tetszik
Reactions: Tumpek and Faboo78