[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

Jah, az a másik fele, hogy amíg nem szólítják fel a most is Grönlandon lévő bázisaikról az amcsikat a szívélyes távozásra, addig konkrétan nincs is miről beszélni. Ha tényleg komolyan gondolják hogy nem adják az övékét, erőszakkal is megvédik ha kell, tegnapra kellett volna határidőt szabjanak az amerikaiaknak a távozásra, de ez sem történt meg.

Ott vannak szerte szét az EU-ban mindenhol az amerikai csapatok, vicces így keményeket mondogatni, csak totál komolyan vehetetlen az egész EU.

Ezt én már hinni nem akarom, ne bazzz már :)!

Rákerestem, olyan forrásokat láttam hogy anglikán suliba járt, Ő nem zsidó, csak az asszonyán keresztül kötődik hozzájuk, meg fontos neki a júdaizmus, az a közösség.

Szóval gyaníthatóan Ő maga nem zsidó, csak feleségén - és a közös gyerekeiken - keresztül pont van rá hatása a zsidóknak.

Szép kis sztori ez is :D !

Starmer maga nem zsidó származású, hiszen csak a szülei oldalán van egy ilyen ág, meg a gyerekei azok, meg a felesége, ő maga így mondja. :D (hacsak nem megint valami AI okosság)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Nem? Német állami vezetők amerikai lehallgatásában buzgón segédkezni, oroszokba beleállni már 2022 előtt is, balti csivava módra csaholni keletre, nyugat felé közben pucsítani mélyen? Hasznos idióták voltak, de már úgy tűnik, nem hasznosak, csak szimplán útban vannak. Lehet intő példa minden kis országnak az ő elmúlt másfél évtizedes külpolitikájuk. Beárazták magukat. Szerintem.
A szép felsorolás ellenére még sincs semmi ok-okozati összefüggés.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
A szép felsorolás ellenére még sincs semmi ok-okozati összefüggés.
Az nincs, ez inkább ok-okozati összefüggés helyett egy olyan szitu, amire a legjobb szó: KARMA.

Az egyik legeminensebb USA seggnyalók voltak évtizedeken át pont a Dánok, nagyon sokszor ők voltak az elsők akik a közös EU érdekkel szemben azonnal és egyértelműen az USA érdekek mellé sorakoztak fel, szinte mindig minden fegyverből amiből volt közös EU-s alternatíva, azonnal és elsőként amerikait vettek, mindig mindenben az USA pártját fogták, kiszolgálták az amerikai geopolitikai érdekeket legyen lehallgatás EU-s partnerekkel szemben, vagy csak misszió a világ végén!

Azt most erre ez a hála! Örök tanulság lehet mindenkinek...

Az nincs, ez inkább ok-okozati összefüggés helyett egy olyan szitu, amire a legjobb szó: KARMA.

Az egyik legeminensebb USA seggnyalók voltak évtizedeken át pont a Dánok, nagyon sokszor ők voltak az elsők akik a közös EU érdekkel szemben azonnal és egyértelműen az USA érdekek mellé sorakoztak fel, szinte mindig minden fegyverből amiből volt közös EU-s alternatíva, azonnal és elsőként amerikait vettek, mindig mindenben az USA pártját fogták, kiszolgálták az amerikai geopolitikai érdekeket legyen lehallgatás EU-s partnerekkel szemben, vagy csak misszió a világ végén!

Azt most erre ez a hála! Örök tanulság lehet mindenkinek...
Overseas Romania. :)

Norvégok is.
Ugye, ugye milyen jó is az, ha az ember jóban van a szomszédaival és számíthat rájuk...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ez mind szép és jó, de azért tudod te is, hogy ha (és ne adja az ég) kitör a balhé akkor ezek a katonák mennek mind egy szálig a levesbe :( Remélem, hogy ezt az elmebeteg tervet meg tudja akadályozni a kongresszus.

Azért tengeralattjáró fronton az USA sokkal de sokkal erősebb, mint a komplett EU.
Az F-35-ösök is gondolom vígan fölszállnának az USA ellen... Jah nem, éppen kék haláluk lenne.
Meg amúgy sem merne senki fegyveresen szembe szállni az USA-val.

Nekem az volt az év poénja, amikor olvastam, hogy Dánia válaszolva a biztonsági kihívásokra, újabb F-35-ösöket rendel. Európai államként az USA-tól semmit nem kellene venni, ami bármilyen kommunikációs vagy távirányítós egységgel rendelkezik. Mindig gyanakvással olvastam, amikor az USA vádolta meg a kínaiakat, hogy az általuk készített eszközök kémkednek vagy adatokat továbbítanak. Vajon azért vádolják őket, mert az USA eszközök is ezt csinálják?

Nekem az volt az év poénja, amikor olvastam, hogy Dánia válaszolva a biztonsági kihívásokra, újabb F-35-ösöket rendel. Európai államként az USA-tól semmit nem kellene venni, ami bármilyen kommunikációs vagy távirányítós egységgel rendelkezik. Mindig gyanakvással olvastam, amikor az USA vádolta meg a kínaiakat, hogy az általuk készített eszközök kémkednek vagy adatokat továbbítanak. Vajon azért vádolják őket, mert az USA eszközök is ezt csinálják?
Egyértelmű, persze. Ez tudott dolog.

mondjuk engem hogy zsidó vagy nem zsidó .. egyáltalán nem érdekel Szentgyörgyi is az volt, mégis szedjük a C-vitamint, meg Radnóti is ,mégis olvassuk a verseit :)

A dánok balfaszok,eleve svédektől kellett volna Gripeneket venni, nem az amerikai vasat (szvsz) mert bármilyen tech/logisztikai háttér szó szerint karnyújtásnyira van, engem nem az érdekel,hogy Trump megszerzi-e magának Grönlandot,mert szerintem megfogja .. inkább az érdekel,hogy mennyire lesz töke az európaiaknak,mert eddig nagyon rázták a rácsot és ordítoztak kelet felé .. most itt a lehetőség, és két választásuk van, vagy meghúzzák az elsütőbillentyűt amint partra lép az első amerikai bakancs, vagy meghunyászkodnak és sűrű hajbókolások közepette vörös bársonypárnán átnyújtják a "város kulcsait" Trumpnak.

mondjuk engem hogy zsidó vagy nem zsidó .. egyáltalán nem érdekel Szentgyörgyi is az volt, mégis szedjük a C-vitamint, meg Radnóti is ,mégis olvassuk a verseit :)

A dánok balfaszok,eleve svédektől kellett volna Gripeneket venni, nem az amerikai vasat (szvsz) mert bármilyen tech/logisztikai háttér szó szerint karnyújtásnyira van, engem nem az érdekel,hogy Trump megszerzi-e magának Grönlandot,mert szerintem megfogja .. inkább az érdekel,hogy mennyire lesz töke az európaiaknak,mert eddig nagyon rázták a rácsot és ordítoztak kelet felé .. most itt a lehetőség, és két választásuk van, vagy meghúzzák az elsütőbillentyűt amint partra lép az első amerikai bakancs, vagy meghunyászkodnak és sűrű hajbókolások közepette vörös bársonypárnán átnyújtják a "város kulcsait" Trumpnak.
Csicskulás lesz, én 99%-ra ezt várom. Majd leközölve úgy lesz, hogy csodálatos megállapodás keretében amerikai csapatok segítik a biztonság megerősítését, és nagy invesztíció keretében amerikai cégek segítenek felfuttatni a könnyű fém kitermelést a szigeten, ezért hála az ott élők kérik majd maguk a függetlenedést, majd amerikanizálódást.

Full csicskulás, csak szép papírba csomagolva, az lesz.

Csicskulás lesz, én 99%-ra ezt várom. Majd leközölve úgy lesz, hogy csodálatos megállapodás keretében amerikai csapatok segítik a biztonság megerősítését, és nagy invesztíció keretében amerikai cégek segítenek felfuttatni a könnyű fém kitermelést a szigeten, ezért hála az ott élők kérik majd maguk a függetlenedést, majd amerikanizálódást.

még előtte egyébként ez EU felvehetne valami extra brutális hadikölcsönt is .. mondjuk végtelen kifutással és vagy 1Mrd %-os kamattal ..
biztosan lenne olyan bank vagy pénzügyi magánszemély aki ezt finanszírozná .. :D ennek a lófasz Eu-nak már úgy is mindegy, maximum a futottak még kategóriába fér majd bele még pár évig , iskolapéldáját mutatja be a jelenlegi balfasz vezetése is ,hogy kiket nem szabad soha többé a kormányrúdhoz engedni, illetve azt is,hogy egy virágzó gazdaságot,hogyan lehet szar döntésekkel 3-4 év alatt lenullázni, eltelik még pár év és lesz pár afrikai ország ami állva hagyja a nagy EU-t ... jár is a taps ..

Csak sarkvidéki specializációjúakat tekintve:
Emberanyag
USA 15-25k
NATO USA nélkül: 80-120k

Hójáró csuklós járművek
USA: ~200
NATO: 2000

Hómobilok
USA: ~200
NATO: 10-14k

Sarki képességű tankok
USA: ~100
NATO: 3-500

Sarki képességű IFV/APC
USA: ~100
NATO: ~2000
Ha más már írta, akkor elnézést.
Nem kell oda semmilyen sarkvidéki felszerelés. Grönlandon az összes (kb. 60 kis település) a parton van. Mind könnyen elfoglalható a partról. Eleve A legnagyobb város 19000 fő, utána a második meg 5000. Ezekben nem lehet komoly védelmet kiépíteni, úgy hogy a tengerről mind belőhető. A néhány tucat vagy pár száz fős települések meg sulytalanok.
A partvidéken az időjárás nem extrém. Télen sincs sokkal hidegebb mint itthon (épp most is pl. csak -2 fok van, egész héten nem lesz hidegebb). 30 éve még nálunk is hasonló telek voltak. A nyár ami sokkal hidegebb mint nálunk, ott 10-15 fok szokott lenni.
A belső területeken van extrém hideg, de mivel ott nincsenek sem utak, sem városok, úgysem lenne ott ellenállás, mert az ellenállók is nagyon gyorsan kifogynának mindenből.
A nyáron a tenger is tökéletesen hajózható, nem kellenek jégtörők.
Katonailag az amerikaiak simán elfoglalhatnák. Ami megállíthatja őket, az max az, hogy egyáltalán mennyire tekintenek az EU-ra hasznos szövetségesként. No meg hogy elhiszik-e azt, hogy egy ilyen húzás után az EU megszakítana-e velük minden kapcsolatot és ellenséggé válna. Mert bár katonailag semmit sem tudna az EU tenni, de azért gazdaságilag nagyon megérezné mindkét fél a kapcsolatok megszakítását.
Lehet az USA vezetői is úgy gondolják, mint én, hogy egy kis durcizáson kívül az EU semmit sem tenne, menne minden tovább, kiszolgálnánk továbbra is az USA érdeket, mint ahogy tesszük sok éve már.

Szerintem is ez lesz. Viszont a legszomorúbb az lesz az egészben, hogy miután a papíron szövetségesünk lenyúlja egy EU-s ország területét, mi még továbbra is az oroszok ellen fogunk készülődni, mert ők megtámadtak egy NEM EU-s országot.

Ha más már írta, akkor elnézést.
Nem kell oda semmilyen sarkvidéki felszerelés. Grönlandon az összes (kb. 60 kis település) a parton van. Mind könnyen elfoglalható a partról. Eleve A legnagyobb város 19000 fő, utána a második meg 5000. Ezekben nem lehet komoly védelmet kiépíteni, úgy hogy a tengerről mind belőhető. A néhány tucat vagy pár száz fős települések meg sulytalanok.
A partvidéken az időjárás nem extrém. Télen sincs sokkal hidegebb mint itthon (épp most is pl. csak -2 fok van, egész héten nem lesz hidegebb). 30 éve még nálunk is hasonló telek voltak. A nyár ami sokkal hidegebb mint nálunk, ott 10-15 fok szokott lenni.
A belső területeken van extrém hideg, de mivel ott nincsenek sem utak, sem városok, úgysem lenne ott ellenállás, mert az ellenállók is nagyon gyorsan kifogynának mindenből.
A nyáron a tenger is tökéletesen hajózható, nem kellenek jégtörők.
Katonailag az amerikaiak simán elfoglalhatnák. Ami megállíthatja őket, az max az, hogy egyáltalán mennyire tekintenek az EU-ra hasznos szövetségesként. No meg hogy elhiszik-e azt, hogy egy ilyen húzás után az EU megszakítana-e velük minden kapcsolatot és ellenséggé válna. Mert bár katonailag semmit sem tudna az EU tenni, de azért gazdaságilag nagyon megérezné mindkét fél a kapcsolatok megszakítását.
Lehet az USA vezetői is úgy gondolják, mint én, hogy egy kis durcizáson kívül az EU semmit sem tenne, menne minden tovább, kiszolgálnánk továbbra is az USA érdeket, mint ahogy tesszük sok éve már.
Ugyanakkor logisztikai háttér nincs.
A védőknek elég azt a két (?) igen kicsi reptér és pár halászfalucska-méretű kikötőt védeni.
Az időjárásról én full mást hallottam.

Mit tegyünk? Meg kellene támadnunk a McDonald's-ot?

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök azt mondta, nem tudja, milyen lépéseket kellene tennie Olaszországnak Grönland esetleges amerikai annektálása esetén.

„Rossz ez a stratégia? Akkor formalizálnia kell nekem egy alternatívát, el kell mondania, mit szándékozik tenni, ami azt jelenti, hogy el kell távolodnunk, ami azt jelenti, hogy: ki kell lépnünk a NATO-ból... be kell zárnunk az amerikai bázisokat... meg kell szakítanunk a kereskedelmi kapcsolatokat... meg kell támadnunk a McDonald's-ot... Nem tudom.”

Európa megkezdte csapatok telepítését Grönlandra – Bild

Azon az éjszakán megérkeztek az első európai katonai személyzet tagjai a szigetre. Egy francia különleges erőket szállító dán Hercules repülőgép szállt le a nuuki repülőtéren, egy másik repülőgép pedig a nyugati parton. Mindkettő kikapcsolt transzponderrel repült, hogy elkerüljék a radarfelderítést.

A következő napokban Németország, Hollandia, Svédország, az Egyesült Királyság, Norvégia és Kanada hírszerző és különleges erőit vezénylik Grönlandra. A koordináció közvetlenül Koppenhágából történik, az Egyesült Államok részvétele nélkül – ez egyértelmű jelzés arra, hogy az európaiak nem bíznak Trumpban és Grönland „átvételére” vonatkozó terveiben.

Dánia a telepítést a „regionális biztonság biztosítására irányuló előkészületekként” magyarázza, de a jelentés világos: Európa azt jelzi Trumpnak, hogy kész egyszerűen feladni Grönlandot. Legalább a védelem és az ellenállás látszatára szükség van.

Állítólag hat ország küldte csapatait, köztük Norvégia egy két tisztből álló „erős” kontingenssel.

Ugyanakkor logisztikai háttér nincs.
A védőknek elég azt a két (?) igen kicsi reptér és pár halászfalucska-méretű kikötőt védeni.
Az időjárásról én full mást hallottam.
Ne már, nem gondolhatod komolyan hogy meg tudnak védeni az USA flottálva szemben egy 5000 fős, meg egy 19.000-es várost?

A védőknek nem lesz ott semmilyen logisztikája, mert az US NAVY a sziget közelébe nem enged semmilyen dán hajót és repülőt ha meglesz hozzá a szándék. Az egész amerikai hadi gépezet meg erre lett kitalálva, haditengerészettel, légierővel, tengerészgyalogsággal, hogy ilyen part menti településeket lezúzzon, birtokba vegyen.

Beszélni is kár, ez egy fix lefutott eredményű harc lenne, épp ezért nem hiszem hogy beleállna bárki, oda lesz adva a sziget az amcsiknak, és még a dánok fognak a végén elnézést kérni, hogy nem hamarabb adták oda!