[BIZTPOL] Irán

Nem, mert az exSah már ezer éve meghalt.
ez a csávó lenne a sah, ha nem zavarják el az apját .. fiú ágon öröklődött, első szülött vitte a címet, ha második fiu volt, akkor lett belőle régens vagy mittudomén mi .. ha lány volt, akkor maximum elmehetett a bazárba, vagy nézhetett kifelé az ablakon

tehát ex.sah , csak nem fejtettem ki jobban, azt hittem érteni fogod, mire gondolok (igaz nem egyértelmüen fogalmaztam .. mea culpa)

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
ez a csávó lenne a sah, ha nem zavarják el az apját .. fiú ágon öröklődött, első szülött vitte a címet, ha második fiu volt, akkor lett belőle régens vagy mittudomén mi .. ha lány volt, akkor maximum elmehetett a bazárba, vagy nézhetett kifelé az ablakon

tehát ex.sah , csak nem fejtettem ki jobban, azt hittem érteni fogod.
Azt írtad, hogy az elzavart Sah munkálkodik.
Nem ő, hanem a fia.
Reza Pahlavi I. meghalt 1980-ban.
A mostani, Reza Pahlavi II.

Azt írtad, hogy az elzavart Sah munkálkodik.
Nem ő, hanem a fia.
Reza Pahlavi I. meghalt 1980-ban.
A mostani, Reza Pahlavi II.
igen tudom mit írtam de azt is irtam hogy "tehát ex.sah , csak nem fejtettem ki jobban, azt hittem érteni fogod."

tehát az apja lett elzavarva, ez meg az emigrációból (Maryland) osztja az eszet .. és azért ex.sah .. mert ha nem zavarják el az apját a picsába, ő lenne most a sah.

de mivel irtam hogy nem voltam egyértelmü ezért kértem elnézést a mea culpával.

igen tudom mit írtam de azt is irtam hogy "tehát ex.sah , csak nem fejtettem ki jobban, azt hittem érteni fogod."

tehát az apja lett elzavarva, ez meg az emigrációból (Maryland) osztja az eszet .. és azért ex.sah .. mert ha nem zavarják el az apját a picsába, ő lenne most a sah.

de mivel irtam hogy nem voltam egyértelmü ezért kértem elnézést a mea culpával.
Megjegyzem Szent László is ezt csinálta a tesóival csak Lengyel emigrációból. Nincs új a nap alatt…

Percről percre fokozódik a helyzet Irán körül.

Az országok továbbra is felszólítják állampolgáraikat, hogy azonnal hagyják el az Iráni Iszlám Köztársaságot, az Egyesült Államok felszállítja a repülőgépeit, Trump pedig ismét „érdekes” kijelentéseket tesz.

Szokatlan lépések az Egyesült Államok részéről.
Legalább hat KC-135 Stratotanker tanker szállt fel hirtelen a katari Al Udeid légibázisról (a legnagyobb amerikai bázis a Közel-Keleten). Jelenleg két repülőgép Hawaii felett köröz, és B-2-eseket tankol a levegőben.

Az USS Theodore Roosevelt nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó a Vörös-tenger felé tart. A Pentagon hamarosan három repülőgép-hordozót és egy Tomahawkokkal felfegyverzett támadó tengeralattjárót telepít a Közel-Keletre.

Lengyelország, Olaszország és Spanyolország felszólította állampolgárait, hogy azonnal hagyják el Iránt. Németország törölte az összes Izraelbe tartó és Izraelből induló járatát, és megtiltotta légitársaságainak, hogy belépjenek az iráni légtérbe. Nagy-Britannia pedig bezárta teheráni nagykövetségét.

Izrael tömegesen nyit óvóhelyeket egy Irán elleni amerikai csapásra számítva.

Eközben Trump megpróbál mindenkit meggyőzni arról, hogy a csapás elkerülhető, mert – mint mondta – „a gyilkolás Iránban megáll” – bár mindez lehet csupán csel. Percekkel a kijelentés előtt az amerikai elnök azt mondta, hogy „vannak érdekes hírek Iránnal kapcsolatban, amelyeket később fognak bejelenteni”.

– Trump megpróbál mindenkit meggyőzni arról, hogy ne indítsanak támadást? Furcsán hangzik.

Percről percre fokozódik a helyzet Irán körül.

Az országok továbbra is felszólítják állampolgáraikat, hogy azonnal hagyják el az Iráni Iszlám Köztársaságot, az Egyesült Államok felszállítja a repülőgépeit, Trump pedig ismét „érdekes” kijelentéseket tesz.

Szokatlan lépések az Egyesült Államok részéről.
Legalább hat KC-135 Stratotanker tanker szállt fel hirtelen a katari Al Udeid légibázisról (a legnagyobb amerikai bázis a Közel-Keleten). Jelenleg két repülőgép Hawaii felett köröz, és B-2-eseket tankol a levegőben.

Az USS Theodore Roosevelt nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó a Vörös-tenger felé tart. A Pentagon hamarosan három repülőgép-hordozót és egy Tomahawkokkal felfegyverzett támadó tengeralattjárót telepít a
USS Theodore Roosevelt (CVN71) a hét elején még a Hawaii-tól bőven keletre volt…
CVN72 közelebb van(volt?) a dél-kínai tengeren. De onnan is egy hét…
CVN77 az Atlanti-Óceánon Bermudáktól ÉK…
Ezek leghamarabb jövő hét második felében lehetnek akció távolságban.

Ha CSG tracking nem torzít.

“The Navy can be anywhere in two weeks,” CNO Caudle told reporters at SNA. However, as
@haltman
noted, “a carrier is not a prerequisite for dealing with contingencies or even offensive operations.” Repositioning a CSG from INDOPACOM to CENTCOM will take 1-3 weeks, and the U.S. military has considerable assets already in the region (and CONUS) capable of striking Iran.In the past 48 hours, USS Theodore Roosevelt (CVN 71) and USS George H.W. Bush (CVN 77) departed San Diego and Norfolk, respectively. Both have been working up and could be underway for routine training or quietly leaving on deployment. Neither carrier has completed COMPTUEX, but, as we’ve seen recently, carriers will skip training and surge.“

Trump “szereti” hétvégi akciókat…
Nyáron is hétvégén volt amcsi támadás..
S a Maduro parti is..
Ha jól emlékszem(?)

Most szombaton vasárnapra virradó éjszaka CET szerint valami?
Vagy jövő hétvégén?

Ez csak latolgatás nincs elemzés szándékom.

• Tetszik
Reactions: Loken and Pogány
Trump “szereti” hétvégi akciókat…
Nyáron is hétvégén volt amcsi támadás..
S a Maduro parti is..
Ha jól emlékszem(?)
Igen, ezt a mintázatot én is észrevettem, de szerintem amíg nem érkezik meg egy CSG legalább az Indiai-óceán nyugati felébe, addig nem fognak akcióba lépni. Szóval inkább a jövő hétvége. Ha tényleg lesz valami és nem elsimítják
Akkor bejelentkezek én is perzsa nagykirálynak. Szerintem nagyobb támogatásom van, mint a Pahlavi csemetének valaha is lesz. :D
Rádlicitálok, én első intézkedésként országosan engedélyezem az alkohol árusítását, készítését és fogyasztását :D

• Tetszik
Reactions: Loken
Egyértelmű. Irán elsősorban Izraelre jelent egzisztenciális fenyegetést
Csak szóban...

Egyébként megdöbbentő és szánalmas, hogy egyesek, hogyan várják(szinte reszketnek) az amerikai agressziót Irán ellen. Mivel lesz jobb egy másik Irán amerikai bábállamként?! Pahlavi egy jelentéktelen, semmirekellő -báb figura.

Igen, ezt a mintázatot én is észrevettem, de szerintem amíg nem érkezik meg egy CSG legalább az Indiai-óceán nyugati felébe, addig nem fognak akcióba lépni. Szóval inkább a jövő hétvége. Ha tényleg lesz valami és nem elsimítják

Rádlicitálok, én első intézkedésként országosan engedélyezem az alkohol árusítását, készítését és fogyasztását :D
Aztán úgy járnál mint Maduro rossz esetben ;)

• Vicces
Reactions: nyugger
Aha, meg mondjuk sem Hezbollah, sem Hamas nem lenne nélkülük. Meg mondjuk keresztbe fekszenek az Ábrahámnak.
Egyébként megdöbbentő és szánalmas, hogy egyesek, hogyan várják(szinte reszketnek) az amerikai agressziót Irán ellen. Mivel lesz jobb egy másik Irán amerikai bábállamként?! Pahlavi egy jelentéktelen, semmirekellő -báb figura.
Izraelnek még az is jobb lesz, ha anarchiába süllyed IR.

Lehet, hogy ez a csatorna nem teljesen elfogulatlan bizonyos irányokban.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Hűha
Reactions: Loken