[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

És akkor hadd szopja be a grönlandi is.
Ez a magyar virtus! Ahogy Silvio kartárs is írta előbb, dögöljön meg a szomszéd tehene is.
Gratulálok. Őszintén!
Nem lehet, hogy pontosan az erdélyi, felvidéki magyarok szomorú sorsa miatt kéne csak azértis kiállni mellettük, pont a magyaroknak?
Mert mi tudjuk, mennyi szopás az ilyen?
És ha én most toppantok, lesz népszavazás?
Elnézést, bocsánat, de te a vágyaidat írod le, én meg a létező jelenséget.

Ha oszd meg és uralkodj lenne, akkor miért erőlteti a NATO tagok fegyverkezését? Ugye az ő elnöksége alatt hangoztatták az európai partnerek elmaradó katonai erejét és megemélték a kötelező gdp ráfordítást is. Ha szétesne a NATO, akkor könnyen lehet, hogy hazamennenek az amerikai csapatok és nem lenne Európában amerikai bázis, ezt gondolom mégsem akarnák.
nos, fegyvert az önálló államoknak is kell vásárolniuk. lehet többet is, mind együtt vennének.
nyilván kérdés, hogy lesz e fizető képesség, de szerintem kitalálnak majd valamit. mondjuk szépen lassan minden tulajdon usa kézbe kerül.
na meg ugye hiteleket is lehet adni

Ha oszd meg és uralkodj lenne, akkor miért erőlteti a NATO tagok fegyverkezését? Ugye az ő elnöksége alatt hangoztatták az európai partnerek elmaradó katonai erejét és megemélték a kötelező gdp ráfordítást is. Ha szétesne a NATO, akkor könnyen lehet, hogy hazamennenek az amerikai csapatok és nem lenne Európában amerikai bázis, ezt gondolom mégsem akarnák.
Ő a fegyvernepper. Neki fizetnek.

Kár, hogy sem az ásványkincses, sem a radaros sztorinak semmi valóságalapja nincs.
No nézzük az ásványkincsekkel hogyan áll az USA:

2025-ös adatok: most már 60 kritikus minősítésű ásványkincset tart számon az ottani hivatal - ez emelkedő lista , főleg az új iparágakhoz kevés a ritka földfémek ellátása.

Itt van, hosszú anyag az USA hivatali jelentése:

Tehát mivel az Ukrán gyarmati project most már egyre kétesebb befektetésnek tűnik - egyre jobban hiányoznak a termelésben ezek az anyagok sürgősen lépni kell az USA-nak. Nem rakom fel ismét Grönlad eddig ismert, ásványkincs térképet - a "miért" magyarázatra..

Az ilyen konteós kommentek miatt nem ajánlom senkinek csak a haditechnikai részét a fórumnak.
Azért ha megnézed a 2022-es nyári állításom is bejött, amikor sokan közülünk az ukrán konfliktus rövid lezárásában hittek.
Ekkor írtam azt hogy ez még évekig elhúzódhat (senki nem hitt akkor ebben) , hiszen a Nagy Fehér Főnökünk nyilatkozata szerint Ő még legalább két évig szeretne - segélyezni.
És ekkor írtam azt is , hogy az Ukrajna álcázó - áldozó füstje alól kilóg a lóláb - de nem a patásé. Ez szükséges fedőtevékenység - a világ gazdasági átalakításához..
Szerinted mi folyik most?

2025-ös adatok: most már 60 kritikus minősítésű ásványkincset tart számon az ottani hivatal - ez emelkedő lista , főleg az új iparágakhoz kevés a ritka földfémek ellátása.
annak is nézz utána, hogy milyen költséggel lehet kitermelni arrafelé szerintem

Nem, de hangoztatni kell a nyilvánvalót, mintvalami diadalt.

Pontosan abban kételkedek, hogy mi ebben az amerikai érdek, fel is soroltam az értelmetlenségét, de látom sajnos több kommentem ellenére sem sikerült felfogni.
Ha az unió szakítana az amerikaiakkal, akkor kukázhatja a NATO-t. Ez meg miért is jó?

Ez a Trump "üzletember" szöveg, pedig emlékeztet a bölcs idős kivárós kínai sárkányra, szép varázsvilág.
A MAGA, hogyha visszaemlékeznél, hogy mi volt a választások előtt és hogyan változott egy év alatt, akkor rájöhetsz, hogy nem koherens "ideológia" nincsenek támpontjai, mindig az, amit az adott pillanatban a kormányzat tesz (vakon megbízni bennük, pedig gyerekes és nevetséges). Ezért írtam, hogy ne ülj fel a narratívának. Próbáljuk meg felismerni a parasztvakítást.
nézd, a nem sikerült felfogni, meg a nem értek vele egyet amit irtál az két külön fogalom ..

te felsoroltad, én meg viszont válaszként irtam neked pár olyan érdeket ami amerikai érdek lehet.

jajj de potens is lesz az az USA nélküli NATO igaz ?? ki veszítene szerinted többet ? a világ egyik vezető katonai hatalma, vagy a töketlen EU ? kinek van nagyobb szüksége a másikra ? (logisztikailag fontos az Eu .. más egyéb okot tudsz mondani,amikor az USA nem tudja megoldani a feladatot amit kitűz maga elé, és kénytelen az EU-ra rászorulni ? ) és miért szünne meg a NATO mert a dánok duzzognak ?

de tegyük fel a dánok ennek kapcsán kilépnek a NATO-ból, mi garantálja hogy kilép rajtuk kivül bárki más is ? :D

hát nem hazamentek a németek, a norvégok, az olaszok meg ki se mentek .. ennyit arról,hogy kit és mennyire érdekel Dánia problémája

Trump pedig igen is üzletember .. miért szerinted mi ha nem az ? szobafestő ? (abból a szférából jött,nem is tudja levetközni azokat a szokásokat)

na summa summárum attól mert veled meg pl higgivel nem értek eget a témában,megint csak azt tudom írni,meglátjuk ,majd az idő eldönti hogy mi lesz

a parasztvakítást a mindenható és egységes NATO/EU viszonylatban érzem inkább .. most kezd el dölni a kártyavár, abban meg megint csak igaza volt Trumpnak,hogy miért az USA garantálja a többiek védelmét, ha azok még a kötelező védelmi kiadásokat sem akarták kifizetni ? (biztosan emlékszel amikor meg lett emelve a tagsági kvóta,mert Trump keveselte a tagországi hozzájárulásokat )

szóval nem az van hogy nem értem amit írsz,mert felfogom .. hanem az van,hogy másképpen gondolom azt amit írsz,ezért nem értek vele egyet .

nézd, a nem sikerült felfogni, meg a nem értek vele egyet amit irtál az két külön fogalom ..

te felsoroltad, én meg viszont válaszként irtam neked pár olyan érdeket ami amerikai érdek lehet.

jajj de potens is lesz az az USA nélküli NATO igaz ?? ki veszítene szerinted többet ? a világ egyik vezető katonai hatalma, vagy a töketlen EU ? kinek van nagyobb szüksége a másikra ? (logisztikailag fontos az Eu .. más egyéb okot tudsz mondani,amikor az USA nem tudja megoldani a feladatot amit kitűz maga elé, és kénytelen az EU-ra rászorulni ? ) és miért szünne meg a NATO mert a dánok duzzognak ?

de tegyük fel a dánok ennek kapcsán kilépnek a NATO-ból, mi garantálja hogy kilép rajtuk kivül bárki más is ? :D

hát nem hazamentek a németek, a norvégok, az olaszok meg ki se mentek .. ennyit arról,hogy kit és mennyire érdekel Dánia problémája

Trump pedig igen is üzletember .. miért szerinted mi ha nem az ? szobafestő ? (abból a szférából jött,nem is tudja levetközni azokat a szokásokat)

na summa summárum attól mert veled meg pl higgivel nem értek eget a témában,megint csak azt tudom írni,meglátjuk ,majd az idő eldönti hogy mi lesz

a parasztvakítást a mindenható és egységes NATO/EU viszonylatban érzem inkább .. most kezd el dölni a kártyavár, abban meg megint csak igaza volt Trumpnak,hogy miért az USA garantálja a többiek védelmét, ha azok még a kötelező védelmi kiadásokat sem akarták kifizetni ? (biztosan emlékszel amikor meg lett emelve a tagsági kvóta,mert Trump keveselte a tagországi hozzájárulásokat )

szóval nem az van hogy nem értem amit írsz,mert felfogom .. hanem az van,hogy másképpen gondolom azt amit írsz,ezért nem értek vele egyet .
Az azért elég árulkodó jel, hogy hardcore maga szektán kívül a saját oldala sem repes ezért a dologért.
Az meg, hogy üzletember nem magyarázat semmire.
Az egész csávó gáz: saját képe függ a tárgyalójában, szétcseszi a Fehér Házat, ez a Nobel hiszti.
Még Bibivel is kezdi összerúgni a port, pedig az teljesítmény

• Tetszik
Reactions: Veér Ispán
annak is nézz utána, hogy milyen költséggel lehet kitermelni arrafelé szerintem
Egy kicsit rákerestem.
A jelenlegi grönlandi "válságot" megelőzték az előzetes , ez írányú USA felmérések, ami akkor nem került széles nyilvánosság elé (mert kit érdekelt).
Most mivel az ásványkincs probléma az ukrán project "döglődése" miatt egyre égetőbb - az USA nem topoghat egy helyben mint Bide' idejében tette. Annak családi ezüstje volt Burisma, és arra szűkült be a látása -mikor az a project is bukott.

Nézzünk néhány fellelhető ismert grönlandi ásványi kitermelési project számítást:
  • Kvanefjeld (Dél, „könnyebb” logisztika): teljes CAPEX US$1,361 mrd, ebből US$240M kifejezetten „infrastruktúra” (áram, kikötő, „village”).
  • Citronen Fjord (Észak, „nehéz” logisztika): Feasibility Summary szerint CAPEX US$514M, és a payable összköltség 66 cent/lb Zn (ebből a mező 52 c/lb, fejtés 14 c/lb).
  • Amitsoq grafit (Dél): PEA szerint kezdeti CAPEX US$131M, átlag OPEX US$121/tonna őrölt érc; várható koncentrátum-termelés ~77–80 kt/év nagyságrendben.
  • Tanbreez (Dél): Reuters szerint a projekt nagyságrendje ~US$290M, és a „remote location”/környezet is kihívásként jelenik meg.

Grönlandon még a „jobb helyszíneknél” is számottevő a kikötő/áram/tábor része a költségnek; az északi, infrastruktúra nélküli helyszíneknél pedig ez az egyik fő projektkockázat. Ez igaz.
Az eredeti számítások még Diesel áramfejlesztéssel, fejtési energia ellátással számoltak. Ez lényegesen kedvezőbbé tehető a kiméretű katonai SMR atomreaktorok alkalmazásával - azok kb 2 -3 éven belül elérhetőek Pld az 5 MW-os e-Vinchi 2 db konténer méretű és pluszban még 8 MW hőt is termel. Üzemagyag csere 8 évente ( a reaktor konténer komplett csere, nem kell szétszedni)

Ha muszály ilyen áron is kell az ásvány hiszen mi is legalább 30 Eurót fizetünk 100 m3 gázért pedig a reális ára valahol 15 Euró lenne 100 m3-re. Ha nem vesszük, leállnak az erőműveink befagy a hátsónk..

Kb dióhéjban ennyi..

Bakker ezek a mordoriak nem hülyék. Érzik a veszêlyt.

Nem tudom, mit fog tenni Orbán Viktor és az általa nem titkolt irredentizmus. Nem tudjuk, mit fognak tenni az oroszok, ha megpróbálják átvenni az irányítást Moldova felett. Semmit sem tudunk. Ez egy nagy bizonytalanság. Valószínűleg ez az a pillanat, amikor több agy is jobb megoldást találhat, mint egyetlen.
...
Most Romániának megoldást kell találnia a saját létének megmentésére..

Románia lehetetlen választás előtt áll: amerikai garanciák vagy tagság az Európai Unióban

Románia sötét rémálma valósággá válik.
Valami, ami csak rossz, B-kategóriás hollywoodi, bollywoodi vagy a Mosfilm filmjeiben létezhet: a helyzet, amelyben Romániának választania kell az Egyesült Államok és az Európai Unió között.
Románia teljes külpolitikája 1990 után, idővel változó arányban, két pillérre épült: a NATO-csatlakozásra és az Európai Unióhoz való csatlakozásra. Valójában 1995 után, amikor Románia ezen stratégiai érdeke nyilvánvalóvá vált, nem is létezett más külpolitika. Miután Románia 2007. január 1-jén csatlakozott az Európai Unióhoz, már 2004-ben csatlakozott a NATO-hoz, az irány egyértelmű volt. Ott volt még az Egyesült Államokkal kötött stratégiai partnerség is, amely az elmúlt 15-20 évben gyönyörűen fejlődött.

Soha nem volt kérdés, hogy Romániának választania kellene az Egyesült Államok és az Európai Unió között. Egészen néhány hónappal ezelőttig, amikor úgy tűnt, hogy a dolgok hihetetlen sebességgel változnak. Mindannyian tudjuk – akik követjük a nemzetközi helyzetet –, hogy mi történt Grönlanddal, Venezuelával, Kanadával és Donald Trump területek annektálására vonatkozó ajánlataival.

Tudjuk, hogy a dolgok hihetetlenül gyorsan történnek Grönlandon. A katonai opció sem kizárt, ami azt jelenti, hogy az Egyesült Államok annektálhat egy 2,1 millió négyzetkilométeres területet, tekintve, hogy az USA-nak körülbelül 9 millió négyzetkilométere van. El tudod hinni ezt? Elképzelhető volt?

Kanadát, a Brit Korona függőségében álló államot, meghívják az Egyesült Államokhoz való csatlakozásra. Justin Trudeau lemondott, és az új kanadai miniszterelnök, Mark Carney komoly problémákkal néz szembe ebben az összefüggésben.

A venezuelai beavatkozás vitatható, vannak mellette és ellene szóló érvek.

Végül, a legújabb esemény, ami lángba borította a világot, a Béketanács. Donald Trump javaslata, amely szerint az ENSZ-t ez a Tanács váltaná fel, amelynek jogos elnöke Donald Trump, azaz az Egyesült Államok lenne. A Tanácsban többek között Tony Blair, a volt brit miniszterelnök, Jared Kushner, Donald Trump veje is benne van.

Donald Trump hatvan államot hívott meg az új Világbiztonsági Tanácsba, a Béketanácsba. A testületet eredetileg Gáza számára hozták létre azzal a céllal, hogy megnyugtassa a közel-keleti helyzetet. Izrael egyszerre támogatja és ellenzi is.

Hogy Trump mit akar tenni, egyelőre nem teljesen világos. A 60 meghívott állam közül eddig csak három erősítette meg azonnal a tagságát. A Béketanács tagjainak egymilliárd dollárt kell fizetniük ahhoz, hogy állandó tagokká váljanak, ellenkező esetben csak három évig maradnak tagok.

Európa azon tűnődik, hogy mit akarnak ezzel a Tanáccsal. Románia pedig azon tűnődik, hogy mit tehet.

Románia lehetetlen választás előtt áll

Az Egyesült Államok és Európa közötti szakadék ebben a pillanatban nyilvánvaló. Mit válasszon Románia? Személy szerint, ennyi év külpolitika után, nincs válaszom. Nem tudom, hogy országunk vezetői, azok, akiket mi választottunk meg, vagy sem, rendelkeznek-e megoldással.

De facto és de jure az Európai Unió tagjai vagyunk . Minden szempontból európaiak vagyunk, beleértve történelmileg és kulturálisan is. Az EU-hoz való 2007. január 1-jei csatlakozás ötszörösére növelte a bruttó hazai terméket. Románia ma történetének legmagasabb fejlettségi szintjét éri el. Európai pénz és a hatmillió Európában dolgozó román nélkül nehéz elképzelni, hogyan létezhetnénk még mindig.

Ugyanakkor az Egyesült Államok Románia biztonságát is jelenti. Mindig is akartuk, hogy az amerikaiak eljöjjenek. 1945 óta vártunk rájuk. George W. Bush elnök 2002-ben a Fehér Házban azt mondta nekem, hogy ezúttal az amerikaiak eljönnek. És el is jöttek. Azért jöttek, mert tavaly 800 amerikai katonának kellett elhagynia Romániát.

Az Egyesült Államok nélkül azonban nincs nyugati világ. A nyugati világ számára nincsenek garanciák.

Az Egyesült Államok nemcsak a nyugati világ pénzügyi, hanem a technológiai pillére is.
Ők a nyugati értékek letéteményesei. Azt kérdezhetik: Milyen értékek? Azoké, akik meg akarják támadni Grönlandot? Nem tudok válaszolni. Ezek a régi értékek, amelyekkel 1989 után felnőttünk, és amelyeket teljes szívünkből magunkévá tettünk.

Röviden, mit kellene Romániának tennie ezen a ponton? Nincs válasz. Nem tudunk meglenni az Egyesült Államok nélkül, nem tudunk meglenni az Európai Unió nélkül. Úgy tűnik, az Európai Unió és az USA különböző utakon halad. Ha különböző utakon haladnak, a NATO feloszlik. NATO nélkül Oroszország kényére-kedvére vagyunk utalva.

Ha Oroszország kezében vagyunk, képes lesz-e Európa elég gyorsan talpra állni ahhoz, hogy hiteles katonai erőt hozzon létre a kontinensen? Technikailag nem. Minden katonai szakértő, akivel beszéltem, azt mondta nekem, hogy legalább 10-15 évbe telik, mire Európának hiteles katonai ereje lesz. Az Egyesült Államok technológiai előnye ezen a területen akár 20 év is lehet. Nincs hiteles katonai megoldás Európában az Egyesült Államok nélkül.

Putyin a maga részéről nem rendelkezik nagy gazdasági hatalommal, de van egy „előnye”, amivel a civilizált világnak nincs: Nem érdekli a saját hadseregében elesettek száma. Ez Ukrajnában is nyilvánvaló volt, ahol a háború már négy éve tart. Az a tény, hogy körülbelül egymillió orosz katonát veszített, nem ingatta meg. Folytatta a támadásokat, a pusztítást és a mészárlást Ukrajnában.

Mit tehetne Nicușor Dan? Valószínűleg az első dolog az lenne, hogy konzultál a saját népével. Hogyan? Népszavazás útján, ha szükséges. Egyetlen ember nem hozhat ilyen döntést. Ha az USA és az Európai Unió között kell választani, egyetlen ember nem dönthet. Ez egy olyan döntés, amely több millió román és a jövő generációinak életét érinti.

Ha Románia megtagadja a felvételét a Béketanácsba, Donald Trump nem fog megbocsátani Romániának... Nicușor Dannak személy szerint sem. Azt fogják mondani, hogy 2028-ban Donald Trump távozik. Igen, de JD Vance, akinek jó esélye van az utódjaként való részvételre, még keményebb. (
Nem tudom ki ez a román de hasonlóan gondolkodunk a világ változásairól)Nehéz elhinni, hogy a jelenlegi amerikai politika két éven belül gyökeresen megváltozik.

Hatalmas különbségek vannak a stratégiában és a jövőképben. Az USA-ban a MAGA a jellemző, Európában a neomarxista progresszivizmus. Merre tartunk? Ideális esetben a középpontban maradnánk, megpróbálnánk egy arany középutat találni, mi lennénk a „szelíd bárány, aki két juh tejét szopja”. De ez már nem lehetséges, amikor komoly szakadék tátong a két blokk között.

Nem tudom, mit fog tenni Orbán Viktor és az általa nem titkolt irredentizmus. Nem tudjuk, mit fognak tenni az oroszok, ha megpróbálják átvenni az irányítást Moldova felett. Semmit sem tudunk. Ez egy nagy bizonytalanság. Valószínűleg ez az a pillanat, amikor több agy is jobb megoldást találhat, mint egyetlen.

Itt az ideje, hogy minden felelős politikai erő és a civil társadalom minden valódi ereje leüljön egy asztalhoz, és megpróbáljon megoldást találni. Rendkívül fontos, hogy a belső problémákat félretegyük. Románia nyert, amikor csatlakozott a NATO-hoz és az Európai Unióhoz. Most Romániának megoldást kell találnia a saját létének megmentésére..
Nem kell nagy ész hozza nekik. Egyetlen célja van a politikájuk nak. Minket kell figyelniük és mindig velünk akarnak egy csapatban lenni, mert akkor nem vehetik el tőlük a lopot területet, ugyan is mihelyt bekerülnek a csapatban ok lesznek a legnagyobb seggnyaloi a főnöknek.

Nem a-kar-nak USA állampolgárok lenni.
Ennyi.
Valsz dánok sem, hanem függetlenek leginkább.
A dánoktól való függetlenségük már egyébként is a kanyarban volt.
Ne gondold már, hogy a grönlandiak olyan lojálisak Európához. Csak azért akarnak Dánia fennhatósága alá tartozni, mert tőlük nagyobb eséllyel fognak teljes függetlenséget szerezni a jövőben. Az USA-tól már nem fognak tudni szabadulni.
Ők függetlenséget akarnak, csak még nem állnak készen rá. Majd ha beindul a bányászat. Addig is eltartatják magukat Dániával. Merthogy a grönlandi költségvetés 2/3-át Dánia állja.
Vagyis addig amíg életképtelen a gazdaságuk, Dániától várják hogy eltartsa őket, ha meg beindulna a bányászat, akkor meg lépnének, nehogy valamit vissza kelljen csorgatni a dánoknak.
Szóval még mielőtt kimész harcolni Grönlandért, jó ha tudod ezt is.
A dánok meg vegyék úgy, hogy mi máris támogatjuk őket jó sok euróval. Merthogy miattuk sem kapjuk az EU-s pénzeket, cserébe kapunk EU-s büntetést.

Ne együk már meg a dumáját, az amerika first önmaga paródiája, egyik pillanatban béke mindenáron és ne legyen új konfliktus, aztán lebombázza Iránt és elrabolja Venezuela elnökét. Aztán az ukrajnai háborús diplomácia skizofrén álláspontjait Trumpnak ne is említsük. Úgy viselkedik az amerikai vezetés, mint egy levágott fejű csirke.
Attól függ milyen szemüvegen keresztül nézzük az esemènyeket:
  • lebombázta az Iráni urándúsítót a hegy gyomrába, ezzel egycsapára vègetvetett az Izraeli - Iráni háborúnak ahol kezdett kellemetlenűl túl sok rakéta potyogni a kiválasztott népre. Azz jár neki nóbel békedíj!
  • Marudóék bajbakerültek a helyi drogkartel belső problémái miatt. Trump megmutatta a világnak hogy az amerikai kommandósok mennyire értik a dolgukat. Közben a házaspárt is kimenekítette - ez persze csak fikció - minden esetee nem a szokásos brutális orgyilkosságot választotta.
  • Grönlandon már évtizedek óta a Dán birodalom kisemmizetrjeiként tengődnek a sziget lakosai. Trump.most úgy érzi, hogy két legyet üthet egy csapásra: az elődõk majdnem kiirtották Amerika őslakosait ő ellenben egy fényes új jõvőt hozna el nekik, plusz úgy vonulhat be a történelemben mint aki nem vaak naggyá, de.konkrétan nagyobbà is teszi Amerikát.

nos, fegyvert az önálló államoknak is kell vásárolniuk. lehet többet is, mind együtt vennének.
nyilván kérdés, hogy lesz e fizető képesség, de szerintem kitalálnak majd valamit. mondjuk szépen lassan minden tulajdon usa kézbe kerül.
na meg ugye hiteleket is lehet adni
Szóval szerinted az amerikaiak szétakarják forgácsolni a saját szövetségi rendszerüket, hogy külön-külön elbánjanak azokkal, akik egyébként védelem okán nagyban függnek tőlük, de emellett még fel is akarják őket, vagyis az ellenfeleiket (ezen gondolatmenet szerint) fegyverezni, amellett, hogy a topic közönségének közhiedelme szerint ők egyébként fizetett ügynökök. Örülök, hogy van egy ukrán topic 2.0, az orosz mestertervet felváltja az amerikai mesterterv. :D

Itt van, hosszú anyag az USA hivatali jelentése:

Tehát mivel az Ukrán gyarmati project most már egyre kétesebb befektetésnek tűnik - egyre jobban hiányoznak a termelésben ezek az anyagok sürgősen lépni kell az USA-nak. Nem rakom fel ismét Grönlad eddig ismert, ásványkincs térképet - a "miért" magyarázatra..

Azért ha megnézed a 2022-es nyári állításom is bejött, amikor sokan közülünk az ukrán konfliktus rövid lezárásában hittek.
Ekkor írtam azt hogy ez még évekig elhúzódhat (senki nem hitt akkor ebben) , hiszen a Nagy Fehér Főnökünk nyilatkozata szerint Ő még legalább két évig szeretne - segélyezni.
És ekkor írtam azt is , hogy az Ukrajna álcázó - áldozó füstje alól kilóg a lóláb - de nem a patásé. Ez szükséges fedőtevékenység - a világ gazdasági átalakításához..
Szerinted mi folyik most?
Nem tudom mi folyik és úgy tűnik csak nekem nincs nyitott ajtó a titkos tudáshoz.
Szerintem az USA túl van a lehetőségein, és Trump felszámolóbiztost játszik. Megszabadul azoktól, amik viszik a pénzt, és üti azokat a vasakat, amik hozzák. Nem a NATO tagok random fegyverkezését erőlteti, hanem az amerikai fegyverekkel történő fegyverkezését. Ukrajnától megszabadul, cserébe behúzza az amerikai kontinensen lévő nyersanyagforrásokat és kíméletlenül ki fogja őket zsákmányolni (Venezuela és Grönland).
Miért tesznek itt úgy a felhasználók, mintha nem lett volna hozzáférése az amerikaiaknak Grönlandhoz?

• Tetszik
Reactions: Rferi66