nézd, a nem sikerült felfogni, meg a nem értek vele egyet amit irtál az két külön fogalom ..
te felsoroltad, én meg viszont válaszként irtam neked pár olyan érdeket ami amerikai érdek lehet.
jajj de potens is lesz az az USA nélküli NATO igaz ?? ki veszítene szerinted többet ? a világ egyik vezető katonai hatalma, vagy a töketlen EU ? kinek van nagyobb szüksége a másikra ? (logisztikailag fontos az Eu .. más egyéb okot tudsz mondani,amikor az USA nem tudja megoldani a feladatot amit kitűz maga elé, és kénytelen az EU-ra rászorulni ? ) és miért szünne meg a NATO mert a dánok duzzognak ?
de tegyük fel a dánok ennek kapcsán kilépnek a NATO-ból, mi garantálja hogy kilép rajtuk kivül bárki más is ?
hát nem hazamentek a németek, a norvégok, az olaszok meg ki se mentek .. ennyit arról,hogy kit és mennyire érdekel Dánia problémája
Trump pedig igen is üzletember .. miért szerinted mi ha nem az ? szobafestő ? (abból a szférából jött,nem is tudja levetközni azokat a szokásokat)
na summa summárum attól mert veled meg pl higgivel nem értek eget a témában,megint csak azt tudom írni,meglátjuk ,majd az idő eldönti hogy mi lesz
a parasztvakítást a mindenható és egységes NATO/EU viszonylatban érzem inkább .. most kezd el dölni a kártyavár, abban meg megint csak igaza volt Trumpnak,hogy miért az USA garantálja a többiek védelmét, ha azok még a kötelező védelmi kiadásokat sem akarták kifizetni ? (biztosan emlékszel amikor meg lett emelve a tagsági kvóta,mert Trump keveselte a tagországi hozzájárulásokat )
szóval nem az van hogy nem értem amit írsz,mert felfogom .. hanem az van,hogy másképpen gondolom azt amit írsz,ezért nem értek vele egyet .