Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

Rákerestem, 2014 novembere óta nem lehet az EU-ban ESP nélkül új autót fordalomba helyezni, szóval minimum 12 éves autót venned kell, hogy ne legyen benne ESP, bár már 2014 előtt is egy közepesen felszerelt autóban alap volt az ESP.

Meg kell nezni az ezer eves honda accord mennyire tartja az arat…brutal meg mindig

Az Accord többgenerációs autó... világból kimegy, olajat cserélsz rajta, időként szíjat meg kopó futóműalkatrészeket. Mellette meg jó vezetni.

Azért annyi, amennyi. A baseballsapis hülyegyerekek ridegtartott, kilencvenes évekbeli Civic hecsijei is a mai napig mennek nagyobb gond nélkül.

Rákerestem, 2014 novembere óta nem lehet az EU-ban ESP nélkül új autót fordalomba helyezni, szóval minimum 12 éves autót venned kell, hogy ne legyen benne ESP, bár már 2014 előtt is egy közepesen felszerelt autóban alap volt az ESP.
A magyar autók átlagéletkora 16 év, és első autónak nyilván nem abból fog válogatni a legtöbb ember, ami az átlagot felfele viszi. Szóval bőven van létjogosultsága annak amit kávé ír.

Meg próbáltam már - úgy hirtelen - BMW 325i kupét, meg M-pakett 530 xd (touringot...) meg 350 lovasra felhúzott Mitsubishi Outlander Turbót, meg MR2-es Toyotát, meg Volvo 850 T5-R-t.

Nekem volt szerencsém pl. egy 360 modenához, nagyon más kávéház, mint egy kispolgári dájcse prémium "okosba tuningolva".
Ugyanis a sportkocsi speciális tulajdonsága az, hogy kanyarban is elképesztően gyors, és aki élt már át ilyet az tudja, hogy ez mit jelent.
Nem is kell ehhez erős kocsi, lásd a fentebb linkelt hondát, vagy akár a Lotus Elise/Exige-t.

A járművek nehezek, az ülések kényelmesek, a futóművek tohonyák, a kormányok szintetikusak és tekerni kell őket, mint egy hajóét.
Ha meg nem ilyenek, akkor meg a hétköznapokra feleslegesen kényelmetlenek, netán használhatatlanok. Hasmagasság.

Az utcai autók nagy része nem sportos, max kicsit erősebb. És igaz amit róluk írsz nagy tohonya dögök.
És az is igaz, hogy a valódi sportkocsik, pl. Porshe GT3 vagy a Lotus Exige, Mclaren 600LT/720/750/P1/Senne Stb... azok utcán nagyon kompromisszumosok. De utóbbiak sosem első számú autók a tulajnál. Ezeken azért van rendszám, hogy ne traileren kelljen kivinni a pályára, hanem saját lábán kimenjen.

Nagy teljesítmény. Persze, méregdrágán.
V8, meg Mustang. Persze. Egyenesben padlógáz. A hülye is tudja nyomni.
Csak a Nürburgring ívein jön egy random kacat kisautó s tartja a méregdrága döggel a kanyartempót.
Tele van a youtube ilyen videókkal.

Persze, mert az egyikben olyan ül akinek sok a pénze de nem tud vezetni, a másikban meg olyan ül akinek kevés a pénze de jobban tud vezetni. Te is tudod, hogy a sofőrök nagy része fakezű. És a valódi sportautók igen jelentős része nagyon alattomos jószág, szóval menő manó fölmegy az NbR ringre és bekapcsolt ESP-vel megy egy olyan időt, ami akár percekkel van a kocsi valós képességei alatt.
De otthon elmondhatja, hogy az egyenesben meg 200-al nyomta.

Pályanapon egy profin versenyautónak kicsontozott bármi megeszi a méregdrága utcai sportkocsidat.

Többnyire. Bár azért láttam videón gyári Mclaren Sennát ami GT3-as verseny autókat hagyott le, de az a király kategória az utcai sportautó műfajban. De igen, a legtöbb utcai sport kocsi mindig lassabb lesz, mint egy épített autó, mert utóbbi sosem kompromisszumos.

...vagy megelégeld, hogy az első rohadt elektromos kocsi elverjen a városi kúposztáson.

Az sokat elmond az elektromos autókról, hogy a Nürburgringen a legerősebb 3000 LE-s kínai elektromos autót vagy 15 másodperccel megverte az 500 LE-s utcai Porsche 911 GT3.
És most ne menjünk bele abba, hogy mi lett volna ha nem 1 kört kell menjenek....
Az elektromos autók a modern idők amcsi izomautói. Buták mint egy tégla, nehezek mint a sár, de egyenesben gyorsan tudnak menni. És kb. ezzel minden tudásuk ki is merült.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Az Accord többgenerációs autó... világból kimegy, olajat cserélsz rajta, időként szíjat meg kopó futóműalkatrészeket. Mellette meg jó vezetni.

Azért annyi, amennyi. A baseballsapis hülyegyerekek ridegtartott, kilencvenes évekbeli Civic hecsijei is a mai napig mennek nagyobb gond nélkül.
Accord 1es generacio ugy rohad hogy tankonyvbe illo de ha azt egyszer kilakatoljak akkor tenyleg orok +1 nap a masodik generacio meg kurva szep…le is csusztam egyrol a napokban :/

Igazából nincs baj a német új autóval,

Tényleg nincs... főnököm idei Tuaregje többet van szevízben mint munkában. De amúgy tényleg kúrva jó, már amikor működik :D

A japanok es koreaiak sem tudják másként csinálni, hisz akkor nagyon drágák lennének (azonos kategóriában).

Dehogynem tudják. Fényévekkel tartósabb kocsikat csinálnak, mint jelenleg bármely német gyártó.
A honda esetén ráadásul a "nagyon drágák lennének" feltételes mód nem áll meg, ugyanis nagyon drága kocsik.
Csak mernek rá 200,000 km-s garikat adni.
De ott van élő példának a Toyota Camry. Közel-kelet majdnem minden taxija az. És a mostani pár éves Camrykban is már fél millió km-ek vannak, és csak mennek és mennek és mennek...

Elég megnézni hogy tartja egy honda civic az árát...

Igen. 10 éves 1.5 turbós Civicek 7 milliótól indulnak, felfelé a határ a csillagos ég.
A hasonló korú benzines Merci E-k szintén ugyan ennyibe kerülnek.
És a két kocsi finoman szólva se egy kategória papíron, az előbbi egy polgári kompakt, utóbbi egy luxus nagyautó.
Aztán a piac mégis beárazta őket.
A Civikkel egy kategóriás Audi A4-esek (benzinesek) 4-5 millióba kerülnek, BMW 3-asok és a Mercedes C-k meg 5-7 misi között vannak.
A volswagen Golfok, amik papíron a Civic ellenfelei 3-5 millió között vannak hasonló teljesítményű motorral.
Mint mondtam, a Civic 7 milliótól indul. Dudi nincs tisztában a realitásokkal, most sem :D

Ha karban van tartva német is elmegy,

Mondta a volkswagen tulajdonos, majd elszakadt a vezérlésnek hívott bicikli lánc az autójában 60,000 km-nél....
Sajnos a BMW-s haverje sem tudta kimenteni őt, mert a 320D szívócsövébe bele tört a műanyag lapát, így őt éppen a tűzoltók próbálják meg eloltani. :D

Accord 1es generacio ugy rohad hogy tankonyvbe illo de ha azt egyszer kilakatoljak akkor tenyleg orok +1 nap a masodik generacio meg kurva szep…le is csusztam egyrol a napokban :/

Én az 5 gent lakotaltattam ki a B oszlopig 15 évesen, majd ugyanott 25 évesen mert valami frissfól vastagságú biliacélból csináltak meg elsőre és az leveles tésztára rohadt.. másutt / más baja soha nem volt a kopó - fogyókon, behaló akksikon meg az évtizedek alatt kontakthibássá váló jobb első ABS szenzoron, egy eldurrant vízpumpán és radiátoron kívül, szupermegbízható, kezes, fickós kocsi volt. Mindig gonosz belső mosollyal mentem olajcserére ha a mellettem ülő Passat tulaj épp megkapta az árajánlatot. :D

Most is jót rötyögtem magamban amikor valamiért feldobta a Skoda Karoq csoportot, kérdezi benne valami ürge hogy inkább dieselt vagy benzinest vegyen ha tartósságra vágyik, erre a márkacsoportban leoltották hogy azt ne itt keresse hanem vegyen egy RAV4-et. :D

A magyar autók átlagéletkora 16 év, és első autónak nyilván nem abból fog válogatni a legtöbb ember, ami az átlagot felfele viszi. Szóval bőven van létjogosultsága annak amit kávé ír.
Az ellső autók hány százaléka 16 év? Mert ez a llényeg. Hány olyan család van ahol egy autó van és azt vezeti mindenki? Több mint olyan család, ahol telik 16 éves kocsira a gyereknek. Az autó sajnos ma már olyan (a jogsival wgyütt) amit az ország egy jelentős része nem engedhet meg magának.

Az ellső autók hány százaléka 16 év? Mert ez a llényeg. Hány olyan család van ahol egy autó van és azt vezeti mindenki? Több mint olyan család, ahol telik 16 éves kocsira a gyereknek. Az autó sajnos ma már olyan (a jogsival wgyütt) amit az ország egy jelentős része nem engedhet meg magának.
átlagot írtam és szerintem sok olyan fiatal van aki vesz egy 20+ éves kocsit pár százezerért első kocsinak

• Tetszik
Reactions: fip7
Az ellső autók hány százaléka 16 év?
Nekem az elso autom evre es napra pontosan akkor “szuletett” mikor en imadtam nem reg adtam tovabb most 20+ eves :P
Mert ez a llényeg. Hány olyan család van ahol egy autó
Ha az en csaladomat nezem akkor 3 auto/csaladtag az atlag :D
van és azt vezeti mindenki?
Mindenki mindenkiet vezeti imadjuk korbe adni mint a jo csajokat…ja mi :)
Több mint olyan család, ahol telik 16 éves kocsira a gyereknek.
Az elegge keves de mostansag az a jellemzo hogy mig en az inerot kuporgatom es sok sok milliom van lekotve inkabb a tobbseg vesz egy aujabb vagy uj autot mondvan lakasa ugyse lesz
Az autó sajnos ma már olyan (a jogsival wgyütt) amit az ország egy jelentős része nem engedhet meg magának.
Nekem a jogsim 2 bukassal (forgalmi) kerult 56ora 700koruli osszegbe par eve. Parom most csinalta tavaly december lett meg 70 ora kornyeken 1 bukassal 1.2millio korul.

Az én autóm pont most lett 25 éves... 13 éve van nálam, harmadik tulaj vagyok. Egyszer volt olyan a 13 év alatt, hogy nem indult (benzinpumpa). És ez az egyetlen autónk 13 éve. Nem japán, azt most tervezek venni (használtat), de, hogy ezt sem adom el, az k. élet.