Szóval szerinted az amerikaiak szétakarják forgácsolni a saját szövetségi rendszerüket, hogy külön-külön elbánjanak azokkal, akik egyébként védelem okán nagyban függnek tőlük, de emellett még fel is akarják őket, vagyis az ellenfeleiket (ezen gondolatmenet szerint) fegyverezni, amellett, hogy a topic közönségének közhiedelme szerint ők egyébként fizetett ügynökök. Örülök, hogy van egy ukrán topic 2.0, az orosz mestertervet felváltja az amerikai mesterterv.nos, fegyvert az önálló államoknak is kell vásárolniuk. lehet többet is, mind együtt vennének.
nyilván kérdés, hogy lesz e fizető képesség, de szerintem kitalálnak majd valamit. mondjuk szépen lassan minden tulajdon usa kézbe kerül.
na meg ugye hiteleket is lehet adni

Nem tudom mi folyik és úgy tűnik csak nekem nincs nyitott ajtó a titkos tudáshoz.No nézzük az ásványkincsekkel hogyan áll az USA:
2025-ös adatok: most már 60 kritikus minősítésű ásványkincset tart számon az ottani hivatal - ez emelkedő lista , főleg az új iparágakhoz kevés a ritka földfémek ellátása.
Itt van, hosszú anyag az USA hivatali jelentése:
![]()
2025 List of Critical Minerals
2025 List of Critical MineralsThe 2025 List of Critical Minerals includes 60 critical minerals. 50 of these were also included on the 2022 List of Critical Minerals, and 10 are new. There are 15 rare earth elements included on the List. The critical minerals, in alphabetical order, are below...www.usgs.gov
Tehát mivel az Ukrán gyarmati project most már egyre kétesebb befektetésnek tűnik - egyre jobban hiányoznak a termelésben ezek az anyagok sürgősen lépni kell az USA-nak. Nem rakom fel ismét Grönlad eddig ismert, ásványkincs térképet - a "miért" magyarázatra..
Azért ha megnézed a 2022-es nyári állításom is bejött, amikor sokan közülünk az ukrán konfliktus rövid lezárásában hittek.
Ekkor írtam azt hogy ez még évekig elhúzódhat (senki nem hitt akkor ebben) , hiszen a Nagy Fehér Főnökünk nyilatkozata szerint Ő még legalább két évig szeretne - segélyezni.
És ekkor írtam azt is , hogy az Ukrajna álcázó - áldozó füstje alól kilóg a lóláb - de nem a patásé. Ez szükséges fedőtevékenység - a világ gazdasági átalakításához..
Szerinted mi folyik most?
Miért tesznek itt úgy a felhasználók, mintha nem lett volna hozzáférése az amerikaiaknak Grönlandhoz?Szerintem az USA túl van a lehetőségein, és Trump felszámolóbiztost játszik. Megszabadul azoktól, amik viszik a pénzt, és üti azokat a vasakat, amik hozzák. Nem a NATO tagok random fegyverkezését erőlteti, hanem az amerikai fegyverekkel történő fegyverkezését. Ukrajnától megszabadul, cserébe behúzza az amerikai kontinensen lévő nyersanyagforrásokat és kíméletlenül ki fogja őket zsákmányolni (Venezuela és Grönland).