[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Nem ők fognak izolacionizmusba átmenni, hanem mindenki más fogja kizárni őket.
Majd megy a hiszti, hogy akkor hatmillió %-os vám, irgumburgum.
Aztán majd rájönnek, hogy igencsak szar lesz import termékek nélkül önellátni magukat.
De addig is átmennek szánalmasba, mint vmi hülyegyerek, aki a saját sztárolásán kívül semmit nem tud,
mögötte meg kiröhögi mindenki.
Mint pl a legújabb:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Sztem ez az elszigetelődés, elszakadás az ő értelmezésükben nem "bug" hanem "feature"...

Sztem ez az elszigetelődés, elszakadás az ő értelmezésükben nem "bug" hanem "feature"...
Hát soha nem gondoltam volna, hogy ezt a világot majd pont belülről, és pont az fogja szétbarmolni,
aki elvileg a védelmének a legfőbb letéteményese volt :(
Az meg, hogy ilyen gyorsan, ilyen felelőtlenül, az a legvadabb álmaimban sem merült föl.
Továbbra is nagyon ijesztőnek és veszélyesnek gondolom én ezt :/

• Tetszik
Reactions: zsolti and plushun
Hát soha nem gondoltam volna, hogy ezt a világot majd pont belülről, és pont az fogja szétbarmolni,
aki elvileg a védelmének a legfőbb letéteményese volt :(
Az meg, hogy ilyen gyorsan, ilyen felelőtlenül, az a legvadabb álmaimban sem merült föl.
Továbbra is nagyon ijesztőnek és veszélyesnek gondolom én ezt :/
Ebben egyetértünk, de ez van: ez a nyugati szövetségi rendszer már sosem lesz a régi - még ha jön egy új elnök akkor sem...

Ebben egyetértünk, de ez van: ez a nyugati szövetségi rendszer már sosem lesz a régi - még ha jön egy új elnök akkor sem...
Nem a régi nem lesz, hanem jelenleg kb nincs.
Ki számíthat jelenleg az USA-ra? Senki. Sem Eu, Tajvan, IL, senki.
Ha Európa nem zár össze, most és határozottan, akkor kampó. (És ebben nincs helye, az ilyen 'hehe, most jól beszpják, megérdemlik'
attitűdnek)

• Tetszik
Reactions: Loken
Nem a régi nem lesz, hanem jelenleg kb nincs.
Ki számíthat jelenleg az USA-ra? Senki. Sem Eu, Tajvan, IL, senki.
Ha Európa nem zár össze, most és határozottan, akkor kampó. (És ebben nincs helye, az ilyen 'hehe, most jól beszpják, megérdemlik'
attitűdnek)
sztem Trump után jövő (remélhetőleg demokrata vagy klasszikusabb repi) elnök megpróbálja majd normalizálni a viszonyt, ellenségesről "nem túl közeli barátira".
A pártokon átívelő kiszámítható külpolitikának vége, mert bármikor jöhet egy újabb elmebeteg az elnöki székbe. Sajnos a socalmedia influencer világ a szélsőségesebb nárcisztikus figuráknak kedvez: ezek kapnak könnyebben figyelmet és szavazatot.
Demokriációból az Idiokráciába megy át a világ - sajnos...

Bocsánat; itt kihagytam vagy tíz oldalt (van nekem életem is...), viszont így is olvastam/látom a 24.hu-n, retekláb híradóban, hogy milyen hihetetlen ámokfutás/vergődés megy a szabájokon alapuló nemzetközi rend, a nemzetközi lyog által Eldorádóvá vált szabad világban, jelen esetben Grönland kapcsán.

Állítólag:

Ez nem ilyen egyértelmű. :rolleyes: Attól függ melyik nap nézed...mikor, hogy :D
Az amerikai elnök hatalma nagy, de nem végtelen. Az USA a globális kapitalista nyugat megtestesítője és vezetője, Oroszország Kínával pedig ennek a kihívója. Az, hogy van, akinek elvette a józan eszét a propaganda és képes a két ellentétes oldalnak egyszerre ugyanazzal a lendülettel szurkolni és azt képzelni, hogy ezek egymás haverjai...

Az amerikai elnök hatalma nagy, de nem végtelen. Az USA a globális kapitalista nyugat megtestesítője és vezetője, Oroszország Kínával pedig ennek a kihívója. Az, hogy van, akinek elvette a józan eszét a propaganda és képes a két ellentétes oldalnak egyszerre ugyanazzal a lendülettel szurkolni és azt képzelni, hogy ezek egymás haverjai...
Közös érdekük EU szétverése és Európa meggyengítése. Ezt mind két oldal nyíltan hangoztatja. Trump publikált nemzetbiztonsági stratégiájában több oldalon át ekézik Európát, Kína és Oroszország alig szerepel benne. Nagyon más időket élünk sajnos mint akár csak egy éve.

Sztem Grönland erről is szól: oszd meg és uralkodj. Van akit befenyít Trump, van akit nem. Épp ezért van aki kiáll Grönlandért, van aki nem...
Mindeközben a Kremlben már elfogyott minden pezsgő, olyan jól szórakoznak ezen...

Reménykedem, hogy a végére Európa összekapja magát és egy egységesebb erősebb Európa lesz ebből a mostani rémálomból, de ez egyelőre nem látszik...

Ezt tökéletesen látod.
Nem kívánom egyébként senkinek.

Noch dazu tegnap éjjel konkrétan olyan rémálmom volt már, hogy jönnek a rakéták.
Rohansz a szüleidért, nem tudsz elbújni, tehetetlen vagy, nem érted.
Kurva szar volt.
Üdv a való vilàgban...

9nbwou.jpg

Üdv a való vilàgban...

9nbwou.jpg
Eddig is az volt, de ez most más.
Akkor, ott sem voltak rémálmaim.
Most valami egészen más történik.

edit: sőt, még az is rémlik, hogy a ruszkik, meg US csak pár rakettát lőtt ki.
De Irán is.
Aztán kiderült, hogy mégsem Irán volt, hanem Putin.
Vagy vmi ilyesmi :D

Ezt tökéletesen látod.
Nem kívánom egyébként senkinek.

Noch dazu tegnap éjjel konkrétan olyan rémálmom volt már, hogy jönnek a rakéták.
Rohansz a szüleidért, nem tudsz elbújni, tehetetlen vagy, nem érted.
Kurva szar volt.
Hát... Erre csak annyit tudok írni, hogy majd hozzászoksz... Túlzottan idealista vagy/voltál és a világ nyugati feléről túl sok jót feltételeztél, pedig nem sokban külnböznek a kellettől csak kifinomultabbak a módszereik, de a vége ugy az lesz...