A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Szerencsétek van hogy vezetés közben hallgatok Kormányinfót. ;)

SAFE
Holnap lesz a EP vita róla, Gulyás ettől semmi jót nem vár.
De ettől függetlenül szerinte a héten elbírálja a pályázatunk a Bizottság.

Ukrajnába fegyverek.
A magyar állam nem ad el.
Most már nincs is állami hadiipar, szóval a max szovjet szarokat tudná az állam eladni oda...
Ha magyarországi cég részben vagy máshogy részt vesz olyan katonai szajré gyártásában, ami később Ukrajnába kerül, akkor abba nem szólunk bele.
Ezek szerint az RM is gyárthatna oda Lynxet meg lőszert - elméletileg...
Idáig ezt nem igazán hagyták...

• Tetszik
Reactions: fishbed and borisz
Most már nincs is állami hadiipar, szóval a max szovjet szarokat tudná az állam eladni oda...
A Leopardokat is el lehet...
Ezek szerint az RM is gyárthatna oda Lynxet meg lőszert - elméletileg...
Idáig ezt nem igazán hagyták...
Igen. Bár ezt így nem mondta ki, sztem a németeken keresztülfutattná. Viszont ez lehet a SAFE deal ára. Meglátjuk.

• Tetszik
Reactions: Irsai Olivér
Igen. Bár ezt így nem mondta ki, sztem a németeken keresztülfutattná. Viszont ez lehet a SAFE deal ára. Meglátjuk.
Eddig sem értettem miért nem akarunk keresni ezen a háborún.
Nem adnak segélyként cuccot - rendben. De pénzért simán toltam volna a oda minden szovjet szart, meg amit az RM itt legyárt. Orbán elvbarátai: a szerbek és a szlovákok is ezt csinálják, szépen keresnek is vele a hadiipari cégeik.

Nem adnak segélyként cuccot - rendben. De pénzért simán toltam volna a oda minden szovjet szart, meg amit az RM itt legyárt. Orbán elvbarátai: a szerbek és a szlovákok is ezt csinálják, szépen keresnek is vele a hadiipari cégeik.
Mert Ukrajna veresége sztük/sztem a magyar érdek. Bár tény, amit innen eladhatunk, az rajtuk már nem segít.
A kérdés ki fizeti.

Azért, hogy a geopolitikai átrendeződés kapcsán jó pontot szerezzünk a ruszkiknál.

• Tetszik
Reactions: endre and geseft
Mert Ukrajna veresége sztük/sztem a magyar érdek.
Sztem nem az, de ez most mindegy.
Bár tény, amit innen eladhatunk, az rajtuk már nem segít.
Vagyis simán kereshettünk volna rajta a háború végkimenetélétől függetlenül.
A kérdés ki fizeti.
Az nekünk tök mindegy: "amint bejön a lé küldjük a cuccot" alapon mehetett volna. akár több országon át futtatva - szerbek is így tolták.
Pl. a csehek a félvilágot feltúrták szovjet mintájú lőszerek és fegyverek után, amiből biztos van/lett volna még nekünk is bőven. Valszeg nagy része már nem is működik, de most olcsón meg lehetett volna szabadulni tőle. Olcsóbban, mint ha saját költségen kell megsemmisíteni...

Na es akkor megkerdeznem itt levo kollegaktol..sikerult neki elerni?

Szerencsétek van hogy vezetés közben hallgatok Kormányinfót. ;)

SAFE
Holnap lesz a EP vita róla, Gulyás ettől semmi jót nem vár.
De ettől függetlenül szerinte a héten elbírálja a pályázatunk a Bizottság.
Megvolt a vita.
Amit olvastam a legnagyobbak féltették Magyarországot a SAFE zsétől.

Daniel Freund,
sharepic-Waffelaktion-3.png

A Fogtündér
images

Egy német libsi, egy holland zöld meg a hazai Botmixeres.

A konzervek lengyel társelnöke támogatta a magyar SAFEt meg a fideszesek.
Szavazás nem volt, mert csak nyilvános köpködést tartottak.

Viszont a költségvetési biztos megnyugtatott mkit ahogy a covid hitelt ezt is jogállamisági feltételekhez kötik, így utólag, mert így tisztességes.;)

Ez a gyakorlatban azt jelenti, valószínűleg elfogadják a magyar SAFE programot, a 15% előleget megkapjuk, de utána baxnak többet folyósítani mint a covid hitelnél, viszont fizethetjük.
Vagy ha nagyon jókedvükben lesznek, akkor az utalásoknál csemegéznek és ami német cégé azt a pénzt megkapjuk, hogy Unterlüssbe utaljuk.

Hajrá Trump, hajrá Putyin!:cool:

Erre tettek konkrét utalást?
Nem, ezt csak én tettem hozzá.
Nem olvastam róla részleteket mit mondott pontosan a költségvetési biztos.
Csak általános jogállamisági blabla volt vagy konkrétabb.

2 lehetőségük van.
Ahogy az RFF -Covid - pénzeknél 27 szupermérföldkőhöz kötik az utalást. Magyarul amíg Orbán vagy Ursula van, nem kapunk semmit.

A másik lehetőség és erre utaltam, ahogy a 7 éves költségvetési pénzeknél eljárnak. A a 2/3adát feloldották, késve de utalják, a többiböl nyema. Csemegézés az utalások közt.

Ez sztem majd év végén derülhet ki a gyakorlatban.
Addig még el kell a Biziottságnak fogadni, a Tanácsnak jóváhagyni, a Bizottságnak véglegesíteni a kölcsönszerzödést, előleget kapni, aztán az év vége felé számlákat benyújtani, aztán vagy fizetnek vahy nem.

• Tetszik
Reactions: enzo

• Tetszik
Reactions: Pogány