[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

ő Fro. elnöke nem az EU-é. Egy maga nem tud leválni az USA-ról ha többiek nem akarják.

Ebben sem fogunk egyetérteni, de ez az USA-Európa kapcsolat évtizedeken át jól működött: nem kellett védelemre költeni és korlátlanul lehetett az USA-ba exportálni, ami világ legnagyobb piaca. Németek ezen gazdagodtak meg, akár csak az EU többi országa.

Csak hát most már se védelmet, se piacot nem szívesen ad az USA és ebből van most a probléma - kicsit gyorsan jött ez a váltás, hiszen alig több mint egy éve Bidé bácsi még minden négyzetcenti NATO terület megvédéséről beszélt, most meg ők akarják megszállni egy NATO ország területét. Azért ez eléggé nagy fordulat.
Mondhatod hogy az USA mindig is ilyen volt, csak éppen nem Európával! Ezt terület annaktálást már vagy 100 éve nem csinálta senkivel, szóval tényleg nagy fordulatot látunk...
Azt mondtam pontosan, hogy mindig ilyen volt, csak eddig velünk nem ilyen látványosan, de nem szívjóságból akkor sem!

Azt kapták érte amiről itt a kanadai koma beszélt DAVOSBAN, mindenki az EU-ban eljátszotta hogy nem látja a kurva nagy kettős mércéket, mikor megbaszták saját érdekből Irakot, Koszovót, Líbiát, Szíriát, és amúgy minden kulcs államban bázisaik katonáik voltak - VANNAK! - az EU-ban, lehallgattak, befolyásoltak, irányítottak minket. Nekihajtották az EU-t az ukránok megvédése érdekében az oroszoknak, elsorvasztották a hadiiparunkat, hogy az övék legyen helyzetbe hozva, a saját pénzpiaci rendszerüket softwareeiket használjuk, minden információnkhoz hozzáférésük van, konkrétan fontosabb EU-s országok stratégiai fontosságú kulcs pozícióiba nyomták be az embereik.

Nem fogom ezt elfelejteni, és ez ennél sokkal bonyolultabb mint ahogy leírod, hogy sokáig milyen jól járt vele Európa, mert azokból a szempontok felől nézve amit TE leírtál igen, csak én mondok többet és fontosabbat ami most láthatóan igen fáj, és hiányzik, amiben az nekünk került!

Én a nemzetközi jogra soha nem hivatkozok, mert az egy nonszensz, képmutató, és a valósággal is ellentétes dolog.
Nem nonszensz (elméletileg szükség lenne rá), nem képmutató (csak az alkalmazása az), viszont a valósággal kétség kívül ellentétes dolog (ahogyan a demokrácia, a büntetőjog és kb. minden, ami nem az erősebb kutya b.szik alapon megy).

Azt mondtam pontosan, hogy mindig ilyen volt, csak eddig velünk nem ilyen látványosan, de nem szívjóságból akkor sem!

Azt kapták érte amiről itt a kanadai koma beszélt DAVOSBAN, mindenki az EU-ban eljátszotta hogy nem látja a kurva nagy kettős mércéket, mikor megbaszták saját érdekből Irakot, Koszovót, Líbiát, Szíriát, és amúgy minden kulcs államban bázisaik katonáik voltak - VANNAK! - az EU-ban, lehallgattak, befolyásoltak, irányítottak minket. Nekihajtották az EU-t az ukránok megvédése érdekében az oroszoknak, elsorvasztották a hadiiparunkat, hogy az övék legyen helyzetbe hozva, a saját pénzpiaci rendszerüket softwareeiket használjuk, minden információnkhoz hozzáférésük van, konkrétan fontosabb EU-s országok stratégiai fontosságú kulcs pozícióiba nyomták be az embereik.

Nem fogom ezt elfelejteni, és ez ennél sokkal bonyolultabb mint ahogy leírod, hogy sokáig milyen jól járt vele Európa, mert azokból a szempontok felől nézve amit TE leírtál igen, csak én mondok többet és fontosabbat ami most láthatóan igen fáj, és hiányzik, amiben az nekünk került!
Mindezekért cserébe volt egy jó lét és biztonság: GDP nőtt, háború nem volt Európában, cserébe az USA szarságait elnézték..
Ennek vége. Kérdés hogy mi jön most...

Mindezekért cserébe volt egy jó lét és biztonság: GDP nőtt, háború nem volt Európában.
Ennek vége. Kérdés hogy mi jön most...
Semmi jó. Ezek ellentéte, azt gyanítom. Csak ne legyünk álszentek, ez onnan jött, hogy közben végignéztük csukott szemmel, hogy az amcsik mindenkinek lekevertek két kurva nagy pofont, akinek volt olaja és nem akarta adni.

• Tetszik
Reactions: Sunlight56
Érdemes Mark Carney kanadai miniszter elnök davosi beszédét, ahol nyíltan kimondja a nyugati vezetők közül, hogy az eddigi világrendnek menthetetlenül vége. Már nem lehet kimozogni, és várni hogy majd visszaáll a régi rend: új pragmatikus megközelítés kell.
Vele ellentétben az európai vezetők még hitetlenkednek, lavíroznak, felháborodnak és még mindig az hiszik hogy menthető ami eddig volt csak "Trumpot kell túl élni". Hát nem...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Talán X év múlva ez olyan lesz mint annó Churchill fultoni vasfüggönyös beszéde: egy korszak végének mérföldköve.
Még Szingapúr miniszterelnöke nyilatkozta Liberation day kapcsán, hogy az eddig ismert világrendszernek vége. De úgytűnik mostmár a NATO-nak is.
Kanadával már az amerikai elnök beiktatása óta szívóznak, ők kapták az egyik legelső vámcsomagot és többször fenyegette a szuverenitásukat is.
Kíváncsi vagyok, mikor fogják Kanada kínai közeledését súlyos nemzetbiztonsági kockázatnak tekinteni és esetleg “nácitlanítani”, mint egyesek. Túl sok értelmét mondjuk nem látom.

Még Szingapúr miniszterelnöke nyilatkozta Liberation day kapcsán, hogy az eddig ismert világrendszernek vége. De úgytűnik mostmár a NATO-nak is.
Kanadával már az amerikai elnök beiktatása óta szívóznak, ők kapták az egyik legelső vámcsomagot és többször fenyegette a szuverenitásukat is.
Kíváncsi vagyok, mikor fogják Kanada kínai közeledését súlyos nemzetbiztonsági kockázatnak tekinteni és esetleg “nácitlanítani”, mint egyesek. Túl sok értelmét mondjuk nem látom.

Kanada könnyebb dió mint Mexikó, és sokkal nagyobb az érték amit ott meg lehetne szerezni. Nem lennék nyugodt most a helyükben, érzik ők hogy baj van, szerintem.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Azért a 30 milliós Kanadát meg szállni és utána pacifikálni nem tudnák. Ott is szinte mindenkinek van fegyvere és erdő is bőven van ahol el lehet bújni, guerilla harcolni...

• Tetszik
Reactions: Loken
Azért a 30 milliós Kanadát meg szállni és utána pacifikálni nem tudnák. Ott is szinte mindenkinek van fegyvere és erdő is bőven van ahol el lehet bújni, guerilla harcolni...
Biztos vagyok benne hogy a 30 milliós Kanadában sem akarna mindenki harcolni. Ráadásul mint mindenhol, ott is lenne olyan társadalmi réteg, aki felszabadítóként fogadná az amcsikat, csillagos-sávost lobogtatva. A fő politikai központokat kell csak magukévá tenni, elmagyarázni hogy mostantól jobban fognak élni, nem lesz Woke, meg komcsi - Kína veszély, a többség angolul beszél, szerintem nem lesz ilyen, de ha akarják őket pont magukhoz tudják csatolni. Elmondják most már nem vagy veszélyben, a világ legcsodálatosabb állam polgára lettél, egy gazdag és erős ország embere. Sütkérezhetsz Trump ragyogásában!!! Vaaaagy, akár tönkre is baszhatják a munkahelyed pár hónap alatt vámokkal, még le sem kell bombázzák az otthonod - persze tudd, hogy menne az is - válassz okosan!

Mexikóval nagyobb bajuk lenne, azok agresszív és kemény, szívós népség, sok vesztenivalója sincs ott tömegeknek, itt Kanada lehet a következő ha marad ez a Trumpi tempó akinek fel kell majd kötni a gatyáját...

• Vicces
Reactions: Aladeen
Biztos vagyok benne hogy a 30 milliós Kanadában sem akarna mindenki harcolni. Ráadásul mint mindenhol, ott is lenne olyan társadalmi réteg, aki felszabadítóként fogadná az amcsikat, csillagos-sávost lobogtatva. A fő politikai központokat kell csak magukévá tenni, elmagyarázni hogy mostantól jobban fognak élni, nem lesz Woke, meg komcsi - Kína veszély, a többség angolul beszél, szerintem nem lesz ilyen, de ha akarják őket pont magukhoz tudják csatolni.

Mexikóval nagyobb bajuk lenne, azok agresszív és kemény, szívós népség, sok vesztenivalója sincs ott tömegeknek, itt Kanada lehet a következő ha marad ez a Trumpi tempó akinek fel kell majd kötni a gatyáját...
Elég ha 10%-uk harcol - akkor is k. nagy bajban lesznek az amcsik!
Ha minden héten érkeznek haza a a hullazsákok, akkor nagyon gyorsan visszavonulót fújnak!
Trump azzal nyert hogy nem lesz több háború - legalábbis olyan nem ami amcsi életekbe kerül.
Bárkit támad is meg szárazföldön, lesznek amcsi halottak...

Elég ha 10%-uk harcol - akkor is k. nagy bajban lesznek az amcsik!
Ha minden héten érkeznek haza a a hullazsákok, akkor nagyon gyorsan visszavonulót fújnak!
Trump azzal nyert hogy nem lesz több háború - legalábbis olyan nem ami amcsi életekbe kerül.
Bárkit támad is meg szárazföldön, lesznek amcsi halottak...
Ebben is nagyon eltérő a véleményünk, szerintem ez már régen NEM CSAK Trumpról szól. Ez nem pusztán a Trump faktor. Kellenek a kisgömbőcnek de kurvára más értékei. Az oroszokét belátják nem tudják elvenni. Kanada meg félig meddig olyan nekik mint egy hátsó udvar, tele értékkel, Arktiszhoz való hozzáféréssel.

Az lenne még poén, ha miután elzabrálták Grönlandot, elkezdik majd magyarázni azt is, hogy Grönlandhoz - USA! - tartozik Kanada is földrajzilag :D !

És gondolod hogy a kanadai állampolgárnak elment a józan esze - hogy darálóba megy a semmiért? Mert kb még rosszabb lenne az erőviszony mint ukrajna és oroszország esetében. Ráadásul Kanadát még nem is proxizzák (stílusosan, pld az oroszok) hogy kötelezően menjen pofozkodni a szomszéd világelső katonai és nukleáris nagyhatalommal..

Lehet h lenne egy kis kakaskodás (elvégre ez utalna Kanada francia múltjára) de kb ennyiben meg is állna a történet.

Ebben is nagyon eltérő a véleményünk, szerintem ez már régen NEM CSAK Trumpról szól. Ez nem pusztán a Trump faktor. Kellenek a kisgömbőcnek de kurvára más értékei. Az oroszokét belátják nem tudják elvenni. Kanada meg félig meddig olyan nekik mint egy hátsó udvar, tele értékkel, Arktiszhoz való hozzáféréssel.

Az lenne még poén, ha miután elzabrálták Grönlandot, elkezdik majd magyarázni azt is, hogy Grönlandhoz - USA! - tartozik Kanada is földrajzilag :D !
Dehát erre megy ki.Meg még Izland is Felkészülhet.

Ebben is nagyon eltérő a véleményünk, szerintem ez már régen NEM CSAK Trumpról szól. Ez nem pusztán a Trump faktor. Kellenek a kisgömbőcnek de kurvára más értékei. Az oroszokét belátják nem tudják elvenni. Kanada meg félig meddig olyan nekik mint egy hátsó udvar, tele értékkel.
Katonalilag nem tudnák pacifikálni Kanadát - nem lehetségses! Végtelen gerilla harc lenne ott - rosszabb mint Afganisztán vagy Vietnám valaha volt.
Felmérések szerint az amcsi lakosság még Grönland katonai megszállását sem támogatja, Kanadáét még annyira sem, mert baráti országnak látják őket.
Totál fölösleges is ezt latolgatni: nincs hozzá a lakosság szintjén politikai akarat, meg katonailag sem képesek rá. BE tudnak menni, le tudják zúzni Kanada haderejét - ez mindig is ment nekik. Ami ez után szokott jönni, na ott totál pofára estek mindig. Lásd. Vietnám, Irak, Afganisztán... Az ilyen helyzettől Trump is nagyon tart: ezért nem küld katonákat szinte sehová (tartósan).

És gondolod hogy a kanadai állampolgárnak elment a józan esze - hogy darálóba megy a semmiért? Mert kb még rosszabb lenne az erőviszony mint ukrajna és oroszország esetében. Ráadásul Kanadát még nem is proxizzák (stílusosan, pld az oroszok) hogy kötelezően menjen pofozkodni a szomszéd világelső katonai és nukleáris nagyhatalommal..

Lehet h lenne egy kis kakaskodás (elvégre ez utalna Kanada francia múltjára) de kb ennyiben meg is állna a történet.
Pontosan erről beszélek!

Belső áruló amerika imádó réteg ott is megvan, a nagy többség meg kb. úgy van vele, angolul beszélünk, FORD-al járunk, bassza kutya, nem hogy egy teljesen esélytelen harcban megdögleni - gyerekét látni meghalni! - nem akarna, de szerintem még nagyjából komoly vámok, embargót SEM. Pár hónap után nagyon komoly réteg mondaná ha mondjuk csak egy Iráni, Venezuelai gazdasági fojtó csomagot kapnak a nyakukba, hogy bazzzmeg, én rájöttem mindig is amerikai voltam!

• Tetszik
Reactions: Sunlight56
Katonalilag nem tudnák pacifikálni Kanadát - nem lehetségses! Végtelen gerilla harc lenne ott - rosszabb mint Afganisztán vagy Vietnám valaha volt.
Felmérések szerint az amcsi lakosság még Grönland katonai megszállását sem támogatja, Kanadáét még annyira sem, mert baráti országnak látják őket.
Totál fölösleges is ezt latolgatni: nincs hozzá a lakosság szintjén politikai akarat, meg katonailag sem képesek rá. BE tudnak menni, le tudják zúzni Kanada haderejét - ez mindig is ment nekik. Ami ez után szokott jönni, na ott totál pofára estek mindig. Lásd. Vietnám, Irak, Afganisztán... Az ilyen helyzettől Trump is nagyon tart: ezért nem küld katonákat szinte sehová (tartósan).
JÓLÉTI liberális társadalom, HELLO!

Ezek a starbucksos Montreali gyerekek nem a Mudzsahedin, vagy a Viet-Kong!

Dehát erre megy ki.Meg még Izland is Felkészülhet.
a világnak kétségbeesetten szüksége van egy független Európára.

Mármint a liberális világnak. Európa maradt jelenleg az utolsó menedékük.
Sztem Európának qrvára nem erre van szüksége. A függetlenség semmit sem ér, ha ez az elit marad. Először le kell váltani az európai gazdaságot, haderőt leépítő, az európai társadalmat leromboló liberális elitet.

Ha ezzel megvagyunk, akkor időlegesen ki kell egyezni a nagyokkal. Kína, ruszkik, USA. Aztán újra felépíteni magunk, ahogy Kína 1980 és 2000 között felépítette magát xarabb helyzetből..

Van ott egy-két millió tundra-lakó is, aki puska nélkül budira sem megy ki. Alábecsülöd a Kanadát...
Trump rég nem látott egységbe és harci kedvbe rántott őket. Carney ezért nyert!
Én elhiszem, hogy vannak ott tundra lakók puskával, de az ellenfél még mindig az USA, s nem a világ végéről kell fenntartani a logisztikát, pedig azt is megoldották már párszor, kevesebb értékért mint ami Kanadában van, vagy amit pláne Kanada fog jelenteni az Arktiszhoz való hozzáférése okán!

Remélem hogy sosem lesz ilyen, s megáll ott hogy TrumpÉK - mert mondom még egyszer, kurvára nincs ezzel egyedül az a jóember, biztos legyél benne! - simán diplomáciai megerőszakolással megkapnak minden bizniszt, meg hozzáférést ami kell nekik Kanadától és Kanadában, de ha nem úgy el fogják venni, mint a huzat, a kis puskásaid legjobb esetben meg kapnak valahol egy csinos rezervátumot, van az amcsiknál erre is sok évnyi bevállt know-how!

Sztem Európának qrvára nem erre van szüksége. A függetlenség semmit sem ér, ha ez az elit marad. Először le kell váltani az európai gazdaságot, haderőt leépítő, az európai társadalmat leromboló liberális elitet.

Ha ezzel megvagyunk, akkor időlegesen ki kell egyezni a nagyokkal. Kína, ruszkik, USA. Aztán újra felépíteni magunk, ahogy Kína 1980 és 2000 között felépítette magát xarabb helyzetből..
Így van. Gyakorlatilag támogatom azt amit most Davosban Macron mondott, csak nélküle, meg Ursula etc. nélkül, s ez elengedhetetlen SAROKPONT!

Nem látom azt az elitet ami erre képes. Patróiák? Ugyan már! :D

Kihaló népességgel és bezáruló piacokkal ez hogy fog menni?

Kínában k. sok olcsó munka erő volt és totálisan visszaélve WTO-val minden piacot letarolt. Nagyon más Európa helyzete, mint Kínáé volt 30-40 éve...