MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred / MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred

Nyugállományú légvédelmi tiszteknek és altiszteknek szerveztek bajtársi találkozót Szent Borbála napja, valamint az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred és jogelőd szervezetei fennállásának 75. évfordulója alkalmából december 4-én.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

2026. január 1-től Huber Tamás ezredes vette át az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred vezetését. A Szolnokról érkező parancsnok Matyi Tibor Mihály ezredest váltja.

Matyi Tibor Mihály ezredes 2023 óta tartó parancsnoksága idején az ezred több meghatározó feladatot hajtott végre. Ezek közé tartozott a Légvédelmi Rakéta Műveleti Központ (SAMOC) képesség kialakításához kapcsolódó rendszerbe állítás és kiképzés, továbbá a műveleti alkalmazás koncepciójának, rendjének és szabályozási kereteinek kidolgozása. Ezzel párhuzamosan az állomány felkészítését és a NASAMS beszerzéshez kötődő személyügyi programok megszervezését is irányította, valamint biztosította a fegyverrendszer illesztését a magyar légi vezetési és irányítási rendszerbe. Szintén vezetése alatt állították fel a fegyveres légvédelmi rakéta készenléti szolgálatot is, éles készültségi feladatokkal, a győri katonák pedig az elmúlt években több hazai és NATO gyakorlaton vettek részt, kiemelkedő szakmai tudással.

Huber Tamás ezredes az MH Különleges Műveleti Parancsnokság törzsfőnöki beosztásából érkezik Győrbe...
Huber Tamás ezredes 1988 óta hivatásos katona, légvédelmi rakéta fegyvernemi tisztként végzett és 21 évig szolgált légvédelmi beosztásokban, mindez meghatározó szakmai alapot ad a légvédelmi feladatrendszer vezetéséhez és fejlesztéséhez. Tizenegy évet töltött Németországban, nemzetközi környezetben, katonai felsővezető képzés tanulmányokat folytatott és a NATO Légierő Parancsnokságon (Allied Air Command – AIRCOM) szolgált.

• Tetszik
Reactions: honved
Új parancsnok Likócson.

• Tetszik
Reactions: Kávé
Új parancsnok Likócson.

Azért furcsa hogy nulla légvédelmis tapasztalattal és képzettséggel rendelkező ember vezeti a győri ezredet...
A korábbi légvédelmis főnököt meg berakták Kecskemétre aki talán vadászgépben sem ült az előtt.

Ennyire emberhiány van?

Azért furcsa hogy nulla légvédelmis tapasztalattal és képzettséggel rendelkező ember vezeti a győri ezredet...
A korábbi légvédelmis főnököt meg berakták Kecskemétre aki talán vadászgépben sem ült az előtt.

Ennyire emberhiány van?
A furcsa te vagy barátom! Zéró tudás nélkül mondasz véleményt egy top légvédelmis tisztről. Amikor én a pályámat kezdtem (több mint 30 éve) Huber Tamás volt az ütegparancsnokom, Likócson a 3. KUB lérak. ütegnél. Végigjárta a ranglétrát a légvédelmen belül. Az akkori ezredtől mint hadműveleti főnök ment el a LEP-hez, utána évekig szolgált Ramsteinben, szintén légvédelmis beosztásban. Számára pont a különleges műveleti út volt a kitérő a szakmától.

A furcsa te vagy barátom! Zéró tudás nélkül mondasz véleményt egy top légvédelmis tisztről. Amikor én a pályámat kezdtem (több mint 30 éve) Huber Tamás volt az ütegparancsnokom, Likócson a 3. KUB lérak. ütegnél. Végigjárta a ranglétrát a légvédelmen belül. Az akkori ezredtől mint hadműveleti főnök ment el a LEP-hez, utána évekig szolgált Ramsteinben, szintén légvédelmis beosztásban. Számára pont a különleges műveleti út volt a kitérő a szakmától.
Oké, a cikkből csak az jött le hogy a különleges műveletisektől jött...bocsi!

Oké, a cikkből csak az jött le hogy a különleges műveletisektől jött...bocsi!
Szia,

Ertem en, hogy a linkre nem kattintasz ra, de konkretan ezt idezte be a cikkbol Terminator: Huber Tamás ezredes 1988 óta hivatásos katona, légvédelmi rakéta fegyvernemi tisztként végzett és 21 évig szolgált légvédelmi beosztásokban

• Tetszik
Reactions: Aladeen