Azt engem meg @krisss hogy lehülyézettAz amerikai hadsereg rosszul felkészült a sarkvidéki műveletekre: a finn csapatok arra kényszerítették őket, hogy megadják magukat a norvégiai gyakorlatok során
"A finneknek azt kellett mondani, hogy hagyják abba az amerikaiak megverését, mert megalázó és demoralizáló volt" - mondta a forrás.

fák nélküli nyílt terepen talán az amcsik győznének, de Finnországhoz hasonló terepen életveszélyes lenne bárkinek is harcba bocsátkozni velük. Sűrű erdőben nem sokat ér a technikai fölény...Azt engem meg @krisss hogy lehülyézett![]()
fák nélküli nyílt terepen talán az amcsik győznének, de Finnországhoz hasonló terepen életveszélyes lenne bárkinek is harcba bocsátkozni velük. Sűrű erdőben nem sokat ér a technikai fölény...
A Times cikkben azt írják, erre hivatkozik ez a portál is, hogy finn tartalékosok, alázták meg az amcsi tengerészgyalogosokat. Ezt a Times cikket vette át mki, aminek névtelen a szerzője és névtelen katonai forrásokra hivatkozik.Az amerikai hadsereg rosszul felkészült a sarkvidéki műveletekre: a finn csapatok arra kényszerítették őket, hogy megadják magukat a norvégiai gyakorlatok során
"A finneknek azt kellett mondani, hogy hagyják abba az amerikaiak megverését, mert megalázó és demoralizáló volt" - mondta a forrás.
A finnek a jók a téli hadviselésben, azt lehet biztosra venni...A Times cikkben azt írják, erre hivatkozik ez a portál is, hogy finn tartalékosok, alázták meg az amcsi tengerészgyalogosokat. Ezt a Times cikket vette át mki, aminek névtelen a szerzője és névtelen katonai forrásokra hivatkozik.
Sztem azért kezeljük forráskritikával.

Ahogy a redditen olvasgattam, megesett a dolog, de újonc sorosok voltak. Lappföldi Brigád tagjai. Olyan jól álcázták magukat, hogy az amcsi felderítés nem fedezte fel őket és a főhadiszállásuk mellé érkeztek helivel az amerikaiak, kölcsönös meglepetés után pedig az ameeikai erőket megsemmisítették.A Times cikkben azt írják, erre hivatkozik ez a portál is, hogy finn tartalékosok, alázták meg az amcsi tengerészgyalogosokat. Ezt a Times cikket vette át mki, aminek névtelen a szerzője és névtelen katonai forrásokra hivatkozik.
Sztem azért kezeljük forráskritikával.
ukdefencejournal.org.uk
Biztos hogy nem.
Az Nyugat-Európa topik ilyeneknek lenne a helye, nem olyanoknak hogy pl. veri-e Macront a felesége. De ez itt is jó helyen van, mert egy gyakorlatról szól a hír.Megint lenne aktualitása. Ezt is pl hova tegye az ember.
![]()
NATO commander hails Nordic military power in the Arctic
NATO Supreme Allied Commander Europe has highlighted the growing impact of Sweden and Finland on Alliance northern posture, describing their capabilities as a major enhancement to Arctic readiness.ukdefencejournal.org.uk
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..