[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...azonban-azt-mondtak-eddig-es-ne-tovabb-812934
"A 2026-os davosi Világgazdasági Fórumon nem egyszerűen viták zajlottak, hanem korszakváltás rajzolódott ki: a szabályalapú világrend megrendült, miközben Donald Trump amerikai elnök fenyegetései a venezuelai akciótól Grönlandig új hatalmi törésvonalakat nyitottak. A jelzés Európában célba ért: Franciaország, Németország és az EU a „hard power” felé fordul, középhatalmi szövetségeket épít, és gazdasági-katonai eszköztárát is felkészíti a tartós nagyhatalmi konfliktusokra. A piacok eközben egyértelmű üzenetet küldtek Trumpnak: a dollár gyengülése és a kötvényhozamok emelkedése mind azt mutatják, hogy a befektetők egyre több politikai kockázati prémiumot áraznak az amerikai eszközökbe és erősödik a „Sell America” narratíva is."

Az kemény hogy a franciák még nálunk is jobban búbánatosak... :P

gloomy-EU.jpg

• Hűha
  • Vicces
Reactions: Kim Philby and enzo

gloomy-EU.jpg
Kíváncsi vagyok, hogy ez az európaszintű szomorkodás át fog-e menni nacionalizmusba és jobboldaliságba. Mondjuk az ideális nem a nacionalizmus, hanem az europizmus (nem tudom mi a rendes neve :D) lenne, egységes, rendezett, biztonságos Európa.

Kíváncsi vagyok, hogy ez az európaszintű szomorkodás át fog-e menni nacionalizmusba és jobboldaliságba. Mondjuk az ideális nem a nacionalizmus, hanem az europizmus (nem tudom mi a rendes neve :D) lenne, egységes, rendezett, biztonságos Európa.
az egy álom. ahhoz, hogy bármi is legyen belőle vissza kellene menni az alapokhoz. arra meg már nincs idő. köszönjük meg ezt az elműlt időszak okos eu vezetőinek.
ma már csak egy lehetőség van, ki az eu-ból, de minél gyorsabban. mielőtt a románok jó szokásuk szerint megelőznek minket.

az egy álom. ahhoz, hogy bármi is legyen belőle vissza kellene menni az alapokhoz. arra meg már nincs idő. köszönjük meg ezt az elműlt időszak okos eu vezetőinek.
ma már csak egy lehetőség van, ki az eu-ból, de minél gyorsabban. mielőtt a románok jó szokásuk szerint megelőznek minket.
nem tudnak, a új uraik fogják őket pénzügyileg es onnan nem lehet csak úgy átlépni az ellenséghez mint anno.

• Imádom
Reactions: Kim Philby
Akkor Mo. Kína csicska lesz mint Szerbia

https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...azonban-azt-mondtak-eddig-es-ne-tovabb-812934
"A 2026-os davosi Világgazdasági Fórumon nem egyszerűen viták zajlottak, hanem korszakváltás rajzolódott ki: a szabályalapú világrend megrendült, miközben Donald Trump amerikai elnök fenyegetései a venezuelai akciótól Grönlandig új hatalmi törésvonalakat nyitottak. A jelzés Európában célba ért: Franciaország, Németország és az EU a „hard power” felé fordul, középhatalmi szövetségeket épít, és gazdasági-katonai eszköztárát is felkészíti a tartós nagyhatalmi konfliktusokra. A piacok eközben egyértelmű üzenetet küldtek Trumpnak: a dollár gyengülése és a kötvényhozamok emelkedése mind azt mutatják, hogy a befektetők egyre több politikai kockázati prémiumot áraznak az amerikai eszközökbe és erősödik a „Sell America” narratíva is."
Ezek hol a f.szban éltek eddig? Sosem volt más szabály a világrendben 45 után minthogy az USA azt csinál, amit akar.

ha már mindenáron választani kell, nekem jók a kínaiak
ha csak nem lesz RADIKÁLIS változás a jelenlegi európai gondolkodásban
Ha úgy nézzük Szerbiát már majdnem megvették kilóra, nemrég onnan került ki egy felvétel, hogy az egyik ottani kínai gyárban a főnök/műszakvezető ököllel veri az egyik dolgozót, meg az építés alatt kutyákat, macskákat fogtak és ettek meg arrafelé az építőmunkások. Nem kell az a kultúra.

gloomy-EU.jpg
Én nagyon örülök neki, hogy ennyire vidámak a litvánok, de tényleg! El kéne most akkor dönteni viszont a politikónál, hogy Litvánia mindjárt a jövő héten meg lesz baszva az oroszok által, vagy sem. Mert ha a litvánok ennyire vidámak TÉNYLEG, meg úgy érzik jól mennek az országukban a dolgok, akkor szerintem ezek a lehetőségek vannak:
A. A litvánok tök hülyék, és örülnek neki hogy a maci bele fog térdelni a májukba mindjárt.
B. A litvánok tudják hogy ez az EU-s narratíva kamu, és leszarják hogy rettegniük kéne egy Orosz inváziótól.
C. Az EU statisztika hazudik, de mocskos mód, nincs előttem pl. az hogy az átlag román, bulgár vidámabb mint az átlag osztrák, belga és sorolhatnám.

Mindenki választhat kedvére, de nekem gyanús a B vagy a C, esetleg ezek ketten együtt.

Ha úgy nézzük Szerbiát már majdnem megvették kilóra, nemrég onnan került ki egy felvétel, hogy az egyik ottani kínai gyárban a főnök/műszakvezető ököllel veri az egyik dolgozót, meg az építés alatt kutyákat, macskákat fogtak és ettek meg arrafelé az építőmunkások. Nem kell az a kultúra.
Ha úgy nézzük nyugat Európát már kilóra megvettek az angolszászok urai. Nemrég mutatak be hogy basszak sorba a fiatal nőket. Aztán meg mindenféle szart mint pl oszt riogat zabaltak. Nem kell ez a kultúra.