Sürgősen szakpolitikusokra lenne szükségünk a beszélő fejek helyett..A szakpolitikusokat nem idekeverve, de azok nem vezetnek soha kormányokat, országokat.
Pont belőlük és jó szakemberből van hiány a közszféra minden szintjén...
Sürgősen szakpolitikusokra lenne szükségünk a beszélő fejek helyett..A szakpolitikusokat nem idekeverve, de azok nem vezetnek soha kormányokat, országokat.
ez egy paradoxonSürgősen szakpolitikusokra lenne szükségünk a beszélő fejek helyett..
Pont belőlük és jó szakemberből van hiány a közszféra minden szintjén...
Ez mondjuk jogos.ez egy paradoxon
jó szakemberek kellenének a politikába, de egy jó, sőt, inkább kiváló szakember nem megy el politikusnak
marad a selejt
Így van!ez egy paradoxon
jó szakemberek kellenének a politikába, de egy jó, sőt, inkább kiváló szakember nem megy el politikusnak
marad a selejt
100%. Én is letoltam sokszor magamról ezeket a dolgokat. Teljesen más vágy/skill kell emberekkel foglalkozáshoz mint szakmázáshoz.Így van!
Én pl. nem vállalnám! Hozzáteszem, megkeresetek egy magasabb beosztással, azt is mondtam hogy kösz nem. Nem hogy politikusnak direktben, hanem egy szervezeten belül már egy olyan beosztás sem szimpatikus a legtöbb valódi szakembernek, ami már eltávolodik az alap szakmától, és nem azzal, hanem emberek vezetésével, szervezet működtetéssel kéne foglalkozni fő profilban.
Az megy politikusnak a legtöbb esetben akinek valami féle hatalmi vágya, küldetéstudata, vezetői drive-ja van, és nem szerelmese a szakmájának, nem okoz gondot neki maga mögött hagyni. Lehet megint hogy tévedek, de én így látom.
Európának 1 billió dollárra lesz szüksége ahhoz, hogy csökkentse az Egyesült Államoktól való függőségét a védelmi iparban
Európa megkezdte védelmi iparának tömeges újjáéledését annak érdekében, hogy csökkentse függőségét az Egyesült Államoktól és reagáljon az orosz agresszióra.
Becslések szerint körülbelül 1 billió dollárra lesz szükség ahhoz, hogy teljesen felváltsa az amerikai katonai képességeket a kontinensen, jelentette a The Wall Street Journal.
Európa védelmi ipara, amely már régóta stagnál, jelenleg teljes kapacitással működik. A drónok, tankok, lőszerek és egyéb berendezések gyártása évtizedek óta a leggyorsabb ütemben növekszik.
Bernstein szerint Európa 560 milliárd dollárt költött védelemre 2025-ben, kétszer annyit, mint tíz évvel ezelőtt. 2035-re a berendezésekre fordított kiadások a Pentagon szintjének 80%-át teszik ki.
A német Rheinmetall cég 16 új gyárat nyitott vagy épít, az olasz Leonardo pedig csaknem a felére növelte a munkaerőt.
Az MBDA rakétagyártása többször is nőtt, és Észtország világelsővé vált a földi drónok gyártásában.
Egyes területeken Európa már az Egyesült Államok előtt jár. A Rheinmetall hamarosan 1,5 millió tüzérségi lövedéket képes előállítani évente, ami több, mint az egész amerikai ipar.
Európa teljes mértékben rendelkezik páncélozott járművekkel, hajókkal és tengeralattjárókkal is.
A problémák azonban továbbra is fennállnak. A francia Dassault cég számos nem teljesített megrendelést gyűjtött össze a Rafale vadászgépek számára, és Lengyelország fegyvereket vásárol Dél-Koreától.
Európa le van maradva a lopakodó repülőgépek, a nagy hatótávolságú rakéták és a műholdas felderítés gyártásában. Azonban már folyamatban vannak olyan projektek, amelyek 2030 után több mint 1500 km-es hatótávolságú rakétákat fejlesztenek, és az Egyesült Királyság elindította saját műholdas rendszerét.
Finnország kiemelte a vadászgépek amerikai alkatrészeitől való függőség problémáját. Alexander Stubb elnök elismerte, hogy amerikai pótalkatrészek nélkül a repülőgép hosszú távon nem tud repülni.
Franciaország azt is állítja, hogy jelenleg Ukrajna műholdas felderítésének kétharmadát biztosítja.
![]()
Europe Will Need $1 Trillion to Reduce Its Dependence on the USA in the Defense Industry - Militarnyi
Europe has embarked on a massive revival of its defense industry in an effort to reduce its dependence on the US and respond to Russian aggression.militarnyi.com
Nagyobb vendéglátókőr helyenként? Vagy naponta összesen?Korrupció, csalás, ügyeskedés, adóelkerülés csak Ká-Európában van, Nyugaton ez ismeretlen!
https://www.krone.at/4027693
Ausztriában a vendéglátásban elterjedt a pénztárgépek szoftverének manipulálása. Az államkassza kára meghaladhatja az 5 millió eurót.
Most ez miért? Legalább nem rohad és/vagy lesz homeless-tanya, mint sok mo-i társa.Ezt meg így nem is tudom.. Humor?
https://www.willhaben.at/iad/immobi...tueck-am-fusse-des-leithagebirges-1964444487/
Az osztrák hadsereg a vatera osztrák megfelelőjén (willhaben.at) árulja egy bunkerét. Mindössze 59 000EUR.
Mert a vatera helyi megfelelőjére dobták fel. És mert közben ugye megy a rívás, hogy jön a Hókuszputyin. Akkor nem lenne szükség a bunkerre?Most ez miért? Legalább nem rohad és/vagy lesz homeless-tanya, mint sok mo-i társa.
És?Mert a vatera helyi megfelelőjére dobták fel.
Ez már inkább valid kifogásÉs mert közben ugye megy a rívás, hogy jön a Hókuszputyin. Akkor nem lenne szükség a bunkerre?
A hülyének is megériEzt meg így nem is tudom.. Humor?
https://www.willhaben.at/iad/immobi...tueck-am-fusse-des-leithagebirges-1964444487/
Az osztrák hadsereg a vatera osztrák megfelelőjén (willhaben.at) árulja egy bunkerét. Mindössze 59 000EUR.

Amúgy manapság én lehet örülnék, ha lenne egy saját, karban tartott bunkerem...A hülyének is megéri![]()
![]()
Ízlések és ficamokAmúgy manapság én lehet örülnék, ha lenne egy saját, karban tartott bunkerem...
Ha lenne felesleges 60 ezer euróm nem biztos, hogy családi bunkerra költeném 
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..