Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

Tehát a nyereséges MÁV Cargot hiba volt az államnak eladni, de a nyereséges repteret hiba volt vissza államosítani, értem én :D!
Igen, csak a lányeget nem akarod megérteni A MÁV cargo megvolt tehát azt nem kellett megvenni, szemben a reptérrel ami nem volt meg, tehát meg kellet venni, ami nagyon sok pémzbe került.... és itt jön ami írtam, hogy ha keszül összedőlni a házad akkor nem új tetőt teszel rá...

Igen, csak a lányeget nem akarod megérteni A MÁV cargo megvolt tehát azt nem kellett megvenni, szemben a reptérrel ami nem volt meg, tehát meg kellet venni, ami nagyon sok pémzbe került.... és itt jön ami írtam, hogy ha keszül összedőlni a házad akkor nem új tetőt teszel rá...
NE legyél már kretén, ami megvolt a MÁV cargo, azt mikor eladták meg nagyon sok pénzt hozott, tudod, akkor is pont készült ám összedőlni a házad.

Itt megint úgy okoskodsz, hogy a LÉNYEG a két adott szerződésben van, mikor milyen feltételek mellett, mennyire megérősen lehetett eladni, illetve megvenni a két dolgot, az adott szerződéseket ÉN biztosan nem, de gyanítom hogy részleteibe menően TE SEM ISMERED.

Kurva mód rühellem ezt, mikor megmutatok egy egyértelmű és teljesen megfeleltethető analógiát arra, hogy az állam elad egy nyereséges bármit, az ROOOOSSSZ, hazaárulók, majd megvesz egy egy nyereséges bármit, az is ROOOOSSSZ, hazaárulók.

LEGYEN MÁR A vagy B basszátok meg!!!

Ettől eltérően én azt állítottam - szerintem ez védhetőbb - hogy én annak a pártján vagyok, hogy legyen minél több NYERESÉGET termelő értékes cég, ingatlan és ingóság a MAGYAR ÁLLAM tulajdonában, tehát én nem örülök annak hogy eladták a MÁV - Cargót, és örülök annak hogy visszavették az Airport zrt.-t!

De lássuk már be, hogy ha az egyik jó, a másik rossz, ott valami baj van a fejben, és nulla logika játszik az adott személynél!

Tehát a nyereséges MÁV Cargot hiba volt az államnak eladni, de a nyereséges repteret hiba volt vissza államosítani, értem én :D!
Ne viccelj, gyakorlatilag hitelből vette az állam, 1200 milliárd forintért.
"Arról is beszélt az államtitkár, hogy a Budapest Airport nem viszi, hanem hozza a pénzt. Dömötör szerint évente 30-35 milliárd forint osztalékot „termelhet” a cég, tehát ennyi bevétellel számol a kormány."
Ilyen üzlet senkinek nem éri meg.
Értem, hogy neked kötelességed ez a kormány dicséret, de túltolod.

NE legyél már kretén, ami megvolt a MÁV cargo, azt mikor eladták meg nagyon sok pénzt hozott, tudod, akkor is pont készült ám összedőlni a házad.

Itt megint úgy okoskodsz, hogy a LÉNYEG a két adott szerződésben van, mikor milyen feltételek mellett, mennyire megérősen lehetett eladni, illetve megvenni a két dolgot, az adott szerződéseket ÉN biztosan nem, de gyanítom hogy részleteibe menően TE SEM ISMERED.

Kurva mód rühellem ezt, mikor megmutatok egy egyértelmű és teljesen megfeleltethető analógiát arra, hogy az állam elad egy nyereséges bármit, az ROOOOSSSZ, hazaárulók, majd megvesz egy egy nyereséges bármit, az is ROOOOSSSZ, hazaárulók.

LEGYEN MÁR A vagy B basszátok meg!!!

Ettől eltérően én azt állítottam - szerintem ez védhetőbb - hogy én annak a pártján vagyok, hogy legyen minél több NYERESÉGET termelő értékes cég, ingatlan és ingóság a MAGYAR ÁLLAM tulajdonában, tehát én nem örülök annak hogy eladták a MÁV - Cargót, és örülök annak hogy visszavették az Airport zrt.-t!

De lássuk már be, hogy ha az egyik jó, a másik rossz, ott valami baj van a fejben, és nulla logika játszik az adott személynél!
A prioritásokkal van a baj. Ez a pénz nagyon sok más helyről hiányzik. A magyar állam a kötelező állami feladatokra keveset költ, a jó de nem létszükséglet dolgokra meg számolatlanul megy a pénz.

Egyébként a legtöbb megvett cég pár év után újra magántulajdonba került, csak már a haverok lettek a tulajdonosok. Ne csodálkozz ha ez történik a reptérrel is.

Ne viccelj, gyakorlatilag hitelből vette az állam, 1200 milliárd forintért.
"Arról is beszélt az államtitkár, hogy a Budapest Airport nem viszi, hanem hozza a pénzt. Dömötör szerint évente 30-35 milliárd forint osztalékot „termelhet” a cég, tehát ennyi bevétellel számol a kormány."
Ilyen üzlet senkinek nem éri meg.
Értem, hogy neked kötelességed ez a kormány dicséret, de túltolod.
OKÉ basszátok meg, akkor veszteséges, tényleg leszarom...

Figyelj, "gyakorlatilag hitelből vette az állam" a saját repteret vissza fáj, DE GONDOLOM neked meg a kis csapatodnak az meg támogatandó hogy HITELBŐL KÖZÖSEN FELVEGYÜNK az EU-val az UKRÁNOKÉRT 800 milliárd EUR-t, ugye?!

Gyerekek, nézzetek már magatokba! Csak egy picit!

NEM kötelességem a kormány dicsérete, egyáltalán nem az.

Sehova nem vagyok elkötelezve anyagilag, én Magyarországhoz vagyok hű, amit nem örökre a FIDESZ, hanem a mindenkori legitim magyar kormány vezet, most épp őket kell SZOLGÁLJAM, de dicsérnem nem kötelező! Szolgáltam én legjobb tudásom szerint az MSZP-t is, mikor még Lamberth Mónika volt a főnököm, meg fogok mást is.

A kettős mércét nem csípem, a tiéteket SEM!

A Fideszről meg annyit, hogy hajrá MiHazánk :P !

De szerettem őket.
Durva jó volt azokon a vastag, puha üléseken pattogni,
úgy gyorsult mint állat, mégis érezted, hogy ebben aztán van anyag.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: enzo
vasútat meg a tömegközlekedést állampolgári kötelességed eltartani, ha használod, ha nem, és ez úgy tűnik itthon mindig is így lesz.
Hát, ha az autózás dotálására el lehet költeni a teljes tömegközlekedésre költött pénz többszörösét, akkor nem értem mi bajod?
Zénadómból autózgatsz, és sír a szád, a filléres költségeken, amit beszednek tőled.

Hegyi Zsolt, a MÁV Csoport vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában 2026.01.27-én...

Járműpark - 100 mozdonyos vállalás - hol tart most ez?
Új járművek vagy többnyire használtak? Egyáltalán mi számít a vasútnál még korszerű járműnek?
Vásárlás vagy bérlés? Milyen bérleti konstrukciók léteznek?
Milyen piacok kínálkoznak a beszerzésekre, bérlésekre? Lehetett olvasni kínai ajánlatokról, lehetőségekről.
Vasúti pályafejlesztés vagy korszerűsítés - ezzel kapcsolatban mi mondható el? Formálódott egy nagy közös projekt az Európai Beruházási Bankkal - a hírek szerint 1000 kilométernyi pályaszakasz megújítására.
Ezek költségvetési források és hitelek? Miközben az tudható, hogy a vasútfejlesztés abszolút prioritást élvez az uniós finanszírozás, az uniós támogatások terén. Mi magunkra vagyunk utalva teljességgel?
Belgrád- Budapest vasútvonal - a hírek szerint február végén megnyitják a teherforgalom előtt a vonal magyarországi szakaszát, személyforgalom valamivel később indulhat. Mit is jelent majd ez a vasútvonal?
Mennyi idő alatt lehet majd eljutni Budapestről Belgrádba?
Voltak nehézségei, kritikus pontjai ennek a beruházásnak?
Ezen a vonalon zajlik majd elővárosi közlekedés is. Mit jelent mindez a déli agglomeráció számára?
Mind a Budapest-Belgrád, mind az agglomerációs vonal számára a Keleti pályaudvar a fő- illetve végállomás. Nyár végén volt egy hosszabb lezárással járó nagyobb felújítás itt. Mit sikerült elvégezni? Mi lett jobb a Keletiben?
Mi a helyzet a többi nagy budapesti pályaudvarral?
Menetrend - Javul a menetrend-tartási képesség?
Tavaly nyár óta van érvényben a késésbiztosítás, vagyis a MÁV 20 percnél nagyobb késésnél 50 százalékos jegyár visszatérítést biztosít az utasoknak. Mi a tapasztalat vagy inkább a mérleg ezidáig? Mit jelentett ez anyagi vetületében a vasúttársaságnak?
Hogyan alakul a MÁV jegyárbevetéle? Különösen annak tükrében, hogy volt egy nagy tarifareform, vagyis olcsóbbak lettek a jegyek, bérletek. Nem ütött mindez lyukat a MÁV büdzséjében?
Még egy külön költség tétel - a buszos pótlás. 200 buszos tartalékrendszert üzemeltetnek, ha valamilyen okból pótolni kell a történetesen kieső vasúti közlekedést. Jellemzően egy nap hány ilyen pótlóbuszt kell beállítani? Milyen költséget jelent mindez?
HÉV - a szentendrei HÉV egy négy éves projekt keretében újul meg. Mi is fog történni? És mennyi pénzből?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Tesla év végével befejezi a Model S és X gyártását, a freemonti üzemet az Optimus robotok gyártására fogja átalakítani. Persze a szokásos muski túlzással, hogy majd évente 1 millió ilyen robotot fognak előállítani

2025-ben az 1,59 milliós teljes eladás 97-%-át a Model 3 és Y tette ki, szóval érthető, hogy kivezetik akkor a jelenleg kapható két legrégebbi modellt.

Előzés közben?

Van olyan hozzászóló, aki szerint a vezetési asszisztens rántotta vissza a szembesávba, hát nem tudom hogy ez lehetséges-e.

Esetleg rosszul lett, vagy öngyilkos akart lenni.
Lehetséges, hogy az asszisztens volt, de ennyi kilométer alatt (Görögország - Románia) megszokta volna, én 10-20 km alatt meg szoktam szokni a hülyeségeit a bérautókban. Csömörnél M0 felé vezető úton volt, hogy "megijedt" a renault asszisztense a szalagkorláttól (messze nem sodródtam ki, és figyeltem, uraltam a helyzetet, stb), és erőből a másik sáv felé rántotta, megijesztett, de nem tudom, hogy átmentem volna-e félátfedésig, mert elkaptam a butát.

Hát, ha az autózás dotálására el lehet költeni a teljes tömegközlekedésre költött pénz többszörösét, akkor nem értem mi bajod?
Zénadómból autózgatsz, és sír a szád, a filléres költségeken, amit beszednek tőled.

Senki nem dotálja az autózást, az útdíj be van építve a benzinárba. Ha meg azzal jönnél, hogy a mohácsi híd "az autózás dotálása", akkor azzal válaszolnék, hogy a körvasút fejlesztése és a Budapest-Belgrád vasút "a tömegközlekedés dotálása".
Bár tudom sokan szeretnének magasabb gépjárműadót és kötelező biztosítást, meg általában minél kevesebbeknek elérhetővé tenni (megszigorítani a műszakit, a jogosítványt is elvenni minél többektől egészségügyi szigorítással stb.) - környezetvédelmi indokkal, sima irigységből, vagy mert ők elég jómódúak, hogy akkor is autózhassanak, de kevesebben lennének az utakon a "tragacsaikkal", kevesebb nyugger tötymörögne előttük és így tovább. Igaz, még nem osztrák szintű az autózás költsége Mo-n, a jogosítvány téma ott mondjuk (azaz ez a németeknél) is bizonyos szempontból kevésbé szigorú, hiszen nem kell megújítaniuk. (Bár a megszerzésnél lehet, hogy szigorúbbak, pl. olvastam pár éve, hogy a németek szívóznak azokkal akiknek lézeres szemműtétjük volt.)
Csak hát ha Bp-en nem is, de vidéken elég sokaknak az autó nem a nice to have hanem must have kategória... megélhetés is függ sokaknál tőle.

Senki nem dotálja az autózást, az útdíj be van építve a benzinárba. Ha meg azzal jönnél, hogy a mohácsi híd "az autózás dotálása", akkor azzal válaszolnék, hogy a körvasút fejlesztése és a Budapest-Belgrád vasút "a tömegközlekedés dotálása".
Bár tudom sokan szeretnének magasabb gépjárműadót és kötelező biztosítást, meg általában minél kevesebbeknek elérhetővé tenni (megszigorítani a műszakit, a jogosítványt is elvenni minél többektől egészségügyi szigorítással stb.) - környezetvédelmi indokkal, sima irigységből, vagy mert ők elég jómódúak, hogy akkor is autózhassanak, de kevesebben lennének az utakon a "tragacsaikkal", kevesebb nyugger tötymörögne előttük és így tovább. Igaz, még nem osztrák szintű az autózás költsége Mo-n, a jogosítvány téma ott mondjuk (azaz ez a németeknél) is bizonyos szempontból kevésbé szigorú, hiszen nem kell megújítaniuk. (Bár a megszerzésnél lehet, hogy szigorúbbak, pl. olvastam pár éve, hogy a németek szívóznak azokkal akiknek lézeres szemműtétjük volt.)
Csak hát ha Bp-en nem is, de vidéken elég sokaknak az autó nem a nice to have hanem must have kategória... megélhetés is függ sokaknál tőle.
Mondjuk ha nem félszemű - de az a fél legalább reflektor, bár homályosan - autókkal vakítanának el, ha a féklámpájuk működne, ha nem fekete kormot és égett olajszagot kellene belélegezni mögöttük, stb, az elég jó lenne. Ha az idegbetegeket és a közveszélyes autóval járókat kivennénk, valóban jobb lenne. Igen, ezek azok az autósok, akiknek nincs pénzük autózni... már most sem. És igen, a közszolgáltatásoknak jobbaknak kellene lenniük. Vagy tőlem kevesebbet elvenni értük, ha kátyús utakat, ilyen közlekedő társakat (törvényeket nem tartatják be, a rendőr leszarja ezeket, műszakin csalással áttolás még mindig ipari szintű), meg a csórók nemlétező közlekedési szolgáltatásokat kapnának.

zsoltinak: igen, nekem jár a busz, meg fasza, mert én a fővárosban élek, és a vármegye bérlettel nagyon gazdaságos és rugalmas lett. Az ország nagyja pedig továbbra is egy putri, és egyre inkább az lesz.

Mondjuk szigorúbb egészségügyi, sőt pszichológiai vizsgálat, illetve szigorúbb műszaki mondjuk igenis kellene. Mert ami jelenleg van az utakon az sokszor botrány....

A műszaki még oké, de pszichológiai? Mit is mondott dr Bubó?
"Egy pszihiáter akkor tévedhet nagyot, ha nem állapít meg semmit" :)
Tegnap délben szemtanúja voltam ablakomon kitekintve, hogy egyik lámpás kereszteződésünkben, aminek az egyik ága kétszamjegyű főút, a másik ágról izomautóval csordogáló (erre a hangra néztem ki) delikvens a lámpája pirosra váltásának tényét észlelve, erre szerinte valid reakcióként nyélgázt tolva átrongyol.
Kell a pszichológiai is, teljesen egyértelmű; sőt, a fenti szintű megmozdulás alapból előre megfontolt, egyenes szándékkal elkövetett szándékos emberölés kísérleteként kellene, hogy értékelendő legyen.
Persze nem jogászkodni kell, hanem az ilyennek minden csontot eltörni a kezében és a karjában, de úgy, hogy ne csak ne tudjon jó ideig kormánykereket fogni, hanem évekig még el is sírja magát, ha meglát egyet, akár csak képen is.
Szóval a konklúzió az, hogy valószínűleg nekem sem ártana a pszichológiai alkalmassági. :)