Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

A műszaki még oké, de pszichológiai? Mit is mondott dr Bubó?
"Egy pszihiáter akkor tévedhet nagyot, ha nem állapít meg semmit" :)
Simán feketedoboz kell minden autóba, és rendszeresen kirívót húz, azzal el kell beszélgetni. Dashcam minden autóba, mindent feltölteni, és AI kielemzi, majd az ember utóvizsgálja. Fokozatosan bevezetni, és akinek az autója nem tudja, és nem OT, az kitiltani. Várom már az önvezető autózást, elég jó lesz az ideggyengék helyett a gép

Lehet választani az "Önnek 1 pont maradt a jogosítványán." és a "Korbendallaszvilágjegy" közt. Régen elleneztem, de az életemre törnek folyvást, úgyhogy inkább kicsit feláldozok a biztonságomért a függetlenségemből... Védjen meg az állam. De az is jó, ha drónokkal kamerákkal figyelik az utakat simán. Kicsit javított a traffi pl. a szentendrei bevezetőnél legalább a gyalogátkelő biztonságán. Több megfigyelést, kevesebb feszült ideges embert az utakra, és az sem árt, ha kevesebb autó is lesz az utakon.

Azt hogyan? Hogy nézett ki az irányítási megoldás mechanikailag? Ráharapott a kormányra, vagy mi?
Van ilyen ismerősöm, de ő parasportoló, nem kábeltolvaj, pl. a kormány spéci, vannak rajta kiképzett nem is tudom, hogy micsodák, amikbe bedugja a karjaiból, ami van. De nyilván a hivatkozott áramtolvaj honfitársunk nem ilyen felszereltséggel rója az utakat, lelki szemeim előtt, mivel vizuális típus vagyok, egy valaha bézs F Astrával.

Simán feketedoboz kell minden autóba, és rendszeresen kirívót húz, azzal el kell beszélgetni. Dashcam minden autóba, mindent feltölteni, és AI kielemzi, majd az ember utóvizsgálja. Fokozatosan bevezetni, és akinek az autója nem tudja, és nem OT, az kitiltani. Várom már az önvezető autózást, elég jó lesz az ideggyengék helyett a gép

Lehet választani az "Önnek 1 pont maradt a jogosítványán." és a "Korbendallaszvilágjegy" közt. Régen elleneztem, de az életemre törnek folyvást, úgyhogy inkább kicsit feláldozok a biztonságomért a függetlenségemből... Védjen meg az állam. De az is jó, ha drónokkal kamerákkal figyelik az utakat simán. Kicsit javított a traffi pl. a szentendrei bevezetőnél legalább a gyalogátkelő biztonságán. Több megfigyelést, kevesebb feszült ideges embert az utakra, és az sem árt, ha kevesebb autó is lesz az utakon.
Szép új világ.

A műszaki még oké, de pszichológiai? Mit is mondott dr Bubó?
"Egy pszihiáter akkor tévedhet nagyot, ha nem állapít meg semmit" :)
Igen, elég sok nyomorult van az utakon olyan mentális állapotban aki nem illik oda.
Amúgy ezt én sem értem, ne álmosságfigyelőt, meg alkoholszondát rakjanak az autóba, hanem feketedobozt, amit baleset esetén vissza lehet nézni. Illetve a büntetéseket is kellene szigorítani, lehessen akár az autót is elvenni. Hány Árpád hídi gázolót akarunk még?

Tegnap délben szemtanúja voltam ablakomon kitekintve, hogy egyik lámpás kereszteződésünkben, aminek az egyik ága kétszamjegyű főút, a másik ágról izomautóval csordogáló (erre a hangra néztem ki) delikvens a lámpája pirosra váltásának tényét észlelve, erre szerinte valid reakcióként nyélgázt tolva átrongyol.
Kell a pszichológiai is, teljesen egyértelmű; sőt, a fenti szintű megmozdulás alapból előre megfontolt, egyenes szándékkal elkövetett szándékos emberölés kísérleteként kellene, hogy értékelendő legyen.
Persze nem jogászkodni kell, hanem az ilyennek minden csontot eltörni a kezében és a karjában, de úgy, hogy ne csak ne tudjon jó ideig kormánykereket fogni, hanem évekig még el is sírja magát, ha meglát egyet, akár csak képen is.
Szóval a konklúzió az, hogy valószínűleg nekem sem ártana a pszichológiai alkalmassági. :)

Én csak nem hiszem, hogy kiszűrné az ilyet az ilyen általatok elképzelt szigorítás. Nem hülye, nem fogja azt mondani, hogy "én áthajtanék a piroson".

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Igen, elég sok nyomorult van az utakon olyan mentális állapotban aki nem illik oda.
Mielőtt mindenki karóba akarna húzni mondenkit, gondoljon arra is, hogy ő sem tökéletes, még ha nem is állapítopttak eddig meg róla semmit. És mindenkit ki lehet hozni a sodrából. Kit könnyebben, kit nehezebben.

PS: az itt mágján elégetést pereferálóknál valamiért az az érzésem, hogy könnyebben...

És erről tud a rendőrség, és nem tesznek vele semmit? Azonnali őrizetbe vételre is mód van ilyen esetben. Nem tudják hová tenni rá a bilincset?
Többször elkapták, megbüntették, de az egészségi alkalmasság és jogsi nélküli vezetésért nem jár keresztrefeszítés. A bírói kar "időnként" nagyon engedékeny. De az is hányszor fordul elő, hogy 4+ alkalommal kapták már el ittasan jogsi nélkül vezetve (miután ittas vezetésért vették el a jogsiját is)...

Én csak nem hiszem, hogy kiszűrné az ilyet az ilyen általatok elképzelt szigorítás. Nem hülye, nem fogja azt mondani, hogy "én áthajtanék a piroson".
Vannak erre megfelelő tesztek, amikből ki fog bukni, hogy de, márpedig ő simán átmenne, ill. át is megy a piroson. De ha nem marad más, elektrosokkal kell kicsikarni a beismerő vallomást. ;)

• Hűha
Reactions: enzo
Vannak erre megfelelő tesztek, amikből ki fog bukni, hogy de, márpedig ő simán átmenne, ill. át is megy a piroson. De ha nem marad más, elektrosokkal kell kicsikarni a beismerő vallomást. ;)
Szerintem nagyon sok ember átmegy néha a narancssárgán... Van itt olyan, aki rendszeresen vezet olyan úton, ahol vannak lámpás kereszteződések, és még sosem ment át úgy egy lámpás kereszteződésen, hogy ha egy pillanatra is de látta a lámpáját pirosra váltani?
PS: velem a múlt évezredben egyszer előfordult, hogy a telepiroson úgy mentem át Budapesten, hogy észre sem vettem... mondjuk "kissé" fáradt voltam és este 10 után esett meg.

És a kerékpárút-hálózatot (na meg a járdákat) miből építik/tarják karban?
Ugyan úgy az adók nagy összességéből, ahogy az én adómból is megy az autóutakra (pedig ahogy gondolom te nem
bringázol, úgy én meg nem autózom +nem is amortizálom az úttestet).
Amúgy értem én..., de azért csak hozzátenném, hogy jóval olcsóbb bringautat karban tartani/építeni.
Meg ugye nagyságrendekkel kevesebb is van.
Plusz sokkal szarabb minőségben építik meg, mint kéne.

Ugyan úgy az adók nagy összességéből, ahogy az én adómból is megy az autóutakra (pedig ahogy gondolom te nem
bringázol, úgy én meg nem autózom +nem is amortizálom az úttestet).
Amúgy értem én..., de azért csak hozzátenném, hogy jóval olcsóbb bringautat karban tartani/építeni.
Meg ugye nagyságrendekkel kevesebb is van.
Plusz sokkal szarabb minőségben építik meg, mint kéne.
A közutakon nem csak autók közlekednek és nem az autók rongálják őket leginkább (pl. teherautó, kamion, busz).