[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

Jaja, biztos a kunok, a kezükben van Washinton is.
A zsidók ellen csak minimális internet használattal lehet védekezni, hisz azért is van az algoritmus, hogy mindig ugyanazt dobja fel a felhasználónak és így butítsa folyamatosan és ne vegyék észre a nyilvánvalókat. Aki komolyan veszi az agymosás fenyegetését, az nem netezik.

Egy hadüzenetről tudok, Lengyelország üzent hadat Japánnak, de Japán nem fogadta el, mert nem volt hol, és miért megütközni.
Az amcsik a miénket elfogadták, ide is jöttek, pontosabban repültek........

Egy hadüzenetről tudok, Lengyelország üzent hadat Japánnak, de Japán nem fogadta el, mert nem volt hol, és miért megütközni.
Az amcsik a miénket elfogadták, ide is jöttek, pontosabban repültek........
A (király nélküli) Magyar Királyság hadat üzent a Szovjetuniónak...ma már nem szoktak hadat üzenni csak belekezdnek...

• Tetszik
  • Szomorú
Reactions: fishbed and Loken
Csak @kriss felvetésére akartam példát hozni, de a magyar USA hadüzenet is kellően abszurd volt, amíg ide nem jöttek.

Csak @kriss felvetésére akartam példát hozni, de a magyar USA hadüzenet is kellően abszurd volt, amíg ide nem jöttek.
OFF
Az USA amúgy tudatosan nem is bombázta Mo-t a 1944-es német megszállásig, noha már 1943 közepétől hatótávon belül voltunk. Mindezt annak ellenére hogy szinte a komplett magyar ipar a németeknek termelt akkor már. Tehát a magyar kormány hadüzenetét ignorálták és csak azután kezdtek velünk háborúzni hogy Mo. elvesztette függetlenségét 1944 márciusában. Az első, Magyarország elleni amerikai bombázás 1944. április 3-án történt...
ON

Szóval hazánk feltett mindent egy lapra: a tartós békére. Ez vagy bejön és akkor "jaj, de jó hogy nem költöttünk erre!" vagy nem jön be és akkor "fusson mindenki ki merre lát", mert esélytelenek leszünk egy háborúban akár hasonló méretű de felkészültebb szomszédokkal szemben is - nem hogy a nagyobbakkal!
Szia,

Duplan nem ertek egyet:
1. nem a hazank, hanem a kormanyunk - hatalmas kulonbseg!
2. a masodik felere meg szerintem nem ez a terv, hanem "ha nem lehetunk miniszterelnokok egy orszagban, akkor majd leszunk helytartok egy tartomanyban" - epp csak azt felejtik el, hogy addig ertekes egy arulo, amig van olyan szovetseg, amit elarulhat.

Szia,

Duplan nem ertek egyet:
1. nem a hazank, hanem a kormanyunk - hatalmas kulonbseg!
2. a masodik felere meg szerintem nem ez a terv, hanem "ha nem lehetunk miniszterelnokok egy orszagban, akkor majd leszunk helytartok egy tartomanyban" - epp csak azt felejtik el, hogy addig ertekes egy arulo, amig van olyan szovetseg, amit elarulhat.
Igen, de! Ezt a kormányt hatalmas többséggel megválasztották és azóta sem érződék igény a lakosság részétől, hogy a honvédelem fontos kérdés legyen ellenben a baltiakkal, vagy lengyelekkel vagy épp románokkal. Ennek részben földrajzi okai vannak, részben, a "béke propaganda" hatása, de lényeg, hogy a honvédelem a (kül)biztonság nincs a probléma térkép első 10 helyén sem. Pontosabban olyan formában mégis megjelenik: a bölcs vezért valami furcsa varázslattal megoldja hogy mi kimaradjunk - bármi is történik. Ebben hinni hihetetlen ostobaságra utal, de még is sokan gondolják így...hülyének van itt nézve mindenki.

Második ponttal nincs bajom... :)

A lengyel GDP az IMF előrejelzése szerint 2025-ben 1,039,619 Mrd USD volt; a román 422,508 Mrd, a cseheké 383,384 Mrd USD, a magyar pedig 247,759 Mrd...
A lengyel GDP-ből fussa a merjünk nagyot rendelni, majd kifizetjük. Nekünk marad a merjünk nagyokat álmodni, úgysem veszünk már semmit....
Mi propagandában előzünk mindenkit. Arra bőven van keret!

Mint tudjuk a megelőzés 5-10(+)-szorosan hatékonyabb, mint az utólag-előre osztogatott helikopter-/FIAT-pénz!

Merem nevesíteni is: talán eszközöket és KÉPESSÉGET-TUDÁST kéne adni, hogy meg tudják magukat védeni legalább addig, amíg megérkezik/megérkezne a segítség!
Na ezt a gyakorlatban nyomokban sem látom! ...elméletekben sem nagyon!!!

Utoljára az Apartheid alatt volt a fehér telepeseknek hasonló, hogy mi lett, mióta nincsenek az önvédelmi szervezetik, képességeik, azt látjuk a megfőzött lányaik, út melletti karókon lévő szülők formájában!

U.I.: Ezt lehet(ne) csinálni anélkül is, hogy mindezt Világgá-ordítjuk! :oops: / :cool:

.

• Tetszik
Reactions: ravenlord
Ebben hinni hihetetlen ostobaságra utal
A legdurvább ostobaság pedig egy szomszédban dúló háborúban való bármilyen részvétel gondolata.
de még is sokan gondolják így...hülyének van itt nézve mindenki.
Sokan gondolják, hogy amig csak lehet, kerülni kell az olyan folyamatokban való poltikiai/gazdasági/katonai részvételt, amelyeknek káros következményei lehetnek az ország alkotmányos berendezkedésére, gazdaságára és úgy egyáltalán a területi épségére. A mindenkori magyar kormány nem Ukrajna területi épségéért és az ukrán nép jólétéért felelős, hanem...Eleve az alkotmány kimondja, hogy a világ összes országával a békére kell törekedni, nem pedig háborúba menni az ellen, akire valaki más rámutat.

Egyébként is, az, hogy következetesen az utolsó pillanatig "arra játszunk", hogy mindenki más gyilkolja le egymást először körülöttünk szerintem nem egy rossz taktika annak fényében, hogy régi szokásunk volt néha más helyett kardot rántani és estünk neki a túlerőnek puszta lovagiasságból, mert mi vagyunk a faszagyerekek.

Szóval maradjunk annyiban, hogy a ki van "hülyének nézve" és miért, azt több oldalról is lehet(ne) vizsgálni...

A legdurvább ostobaság pedig egy szomszédban dúló háborúban való bármilyen részvétel gondolata.

Sokan gondolják, hogy amig csak lehet, kerülni kell az olyan folyamatokban való poltikiai/gazdasági/katonai részvételt, amelyeknek káros következményei lehetnek az ország alkotmányos berendezkedésére, gazdaságára és úgy egyáltalán a területi épségére. A mindenkori magyar kormány nem Ukrajna területi épségéért és az ukrán nép jólétéért felelős, hanem...Eleve az alkotmány kimondja, hogy a világ összes országával a békére kell törekedni, nem pedig háborúba menni az ellen, akire valaki más rámutat.

Egyébként is, az, hogy következetesen az utolsó pillanatig "arra játszunk", hogy mindenki más gyilkolja le egymást először körülöttünk szerintem nem egy rossz taktika annak fényében, hogy régi szokásunk volt néha más helyett kardot rántani és estünk neki a túlerőnek puszta lovagiasságból, mert mi vagyunk a faszagyerekek.

Szóval maradjunk annyiban, hogy a ki van "hülyének nézve" és miért, azt több oldalról is lehet(ne) vizsgálni...
Te is kérsz egy bilit?
Gidkardnak raktam fèlre párat.

Főleg az ócska tematizálás mellé..

Mi propagandában előzünk mindenkit. Arra bőven van keret!
Mindhárom országban van önálló oktatási-, egészségügyi- és környezetvédelmi tárca, nem jutott eszükbe, hogy nem ezek a lényegi kérdések, hanem a propaganda, annak kell önálló minisztériumi szintű szervezet... Bár a lengyeleknél azért van Miniszterelnöki Hivatal minisztériumi rangban.
Nálunk meg van Miniszterelnökség, és van Miniszterelnöki kabinetiroda.

Te is kérsz egy bilit?
Gidkardnak raktam fèlre párat.

Főleg az ócska tematizálás mellé..
Van. Kettő is, zöld. A fegyvermester haveromtól kaptam, hogy jó lesz az még. Neki volt vagy 20. Világvégére.
Az "ócska tematizálás" alatt ugyan nem értem mire gondolsz,...de ezek szerint vannak itt értékesebb vélemények meg kevésbé, amelyek "ócskák". Köszi.

• Tetszik
Reactions: vata