[HUN] Tüzérség fejlesztése: Vontatott vagy önjáró tüzérség beszerzése?

Na újra tippelek safera:
APC (rozsomák), EWV, MRL, ATAG, Minelayer, Vshorad, Spaag, Attack helicopter, Ugv Uav, Himad, AEW&C,
elvégre valaki meglepetést írt.. :)
Az lesz a meglepi ha megkapjuk a SAFE-t! :P
ATAG az mi amúgy?
Attack heli meg deklarátlan nem prioritás - valszeg sosem lesz...ez nem is feltétlen baj sztem.

• Tetszik
Reactions: fishbed and Kávé
Advanced Towed Artillery Gun
Indiait nem vennék semmiből - félévet éltem ott, hát izé...nem sok mindent bíznék árjuk. :rolleyes: Amikor villanyszerelőt hívtam, a csávó áramtalanítás nélkül kezdett el szerelni. Olyan ívet húzott az áram a csavarhúzója és kapcsoló között hogy csak döbbenten néztem! Ilyen lazán tolni csak akkor lehet ha valóban hiszel az újjá születésben... :P
Ami a fegyvereiket illeti: elég megnézni a Tejas sztorit! :D

Akkor már inkább M777, de senki nem akar vontatottat HMnél - ezt egy interjúban/riportban el is mondták bár éve.
Egy teherautós löveg hasonló árban van mint egy vontatott löveg + vontató páros. Ukránok legjobb tüzérségi eszközüknek a CAESAR-t tartják, de a saját Bohdanaból is inkább teherautós készül mint vontatott.

Indiait nem vennék semmiből - félévet éltem ott, hát izé...nem sok mindent bíznék árjuk. :rolleyes: Amikor villanyszerelőt hívtam, a csávó áramtalanítás nélkül kezdett el szerelni. Olyan ívet húzott az áram a csavarhúzója és kapcsoló között hogy csak döbbenten néztem! Ilyen lazán tolni csak akkor lehet ha valóban hiszel az újjá születésben... :P
Ami a fegyvereiket illeti: elég megnézni a Tejas sztorit! :D

Akkor már inkább M777, de senki nem akar vontatottat HMnél - ezt egy interjúban/riportban el is mondták bár éve.
Egy teherautós löveg hasonló árban van mint egy vontatott löveg + vontató páros. Ukránok legjobb tüzérségi eszközüknek a CAESAR-t tartják, de a saját Bohdanaból is inkább teherautós készül mint vontatott.
De hát kerekest se vettek! Akkor minek teccik nekik?

• Tetszik
Reactions: Pogány
De hát kerekest se vettek! Akkor minek teccik nekik?
Baromira nem veszünk semmit, mert MH már le van szarva. Ha nem lesz SAFE, akkor nem lesz kb. semmi véve - akár ki jön áprilistól... :(
A SAFE is állítólag tele van szakmailag baromságokkal, meg mutyizott dolgokkal - szóval azzal sem leszünk sokkal előrébb... :(

Nem magyar, hanem amerikai vonatkozású hír. De.
Úgy néz ki, hogy 2030 előtt az amcsik leépítik a vontatott M777 ütegeket és megtendereztetnek kerekes önjárókat.
Ami számunkra mint hátországgal nem rendelkező kisméretű ország még inkább életbevágó a mobilitás, és gyors helyváltoztatás.

https://www.armyrecognition.com/new...w-wheeled-155mm-howitzer-for-stryker-brigades
Ahogy ők működnek, majd rájönnek, hogy mégis kell, beleöntenek százcsilliárdot a fed gazdáinak a zsebébe és fejlesztenek valamit aztán elkaszálják aztán megint kitalálnak valamit, általában egy új űrméretet és akkor kezdődik elölről.

Nem magyar, hanem amerikai vonatkozású hír. De.
Úgy néz ki, hogy 2030 előtt az amcsik leépítik a vontatott M777 ütegeket és megtendereztetnek kerekes önjárókat.
Ami számunkra mint hátországgal nem rendelkező kisméretű ország még inkább életbevágó a mobilitás, és gyors helyváltoztatás.

https://www.armyrecognition.com/new...w-wheeled-155mm-howitzer-for-stryker-brigades
Na nézzenek oda, hát a mindent megváltozató "Ukrajna megmutatta" mégsem a vontatottaknak kedvez az amerikaiak szerint sem... Ki gondolta volna...