Szerintem leállhatnátok ezzel a hülyeséggel. Melyik ország nem importál “részegységeket” (valójában komponenseket importálnak, a részegységeket maguk gyártják)??Elektronikai komponensekben importálnak oda is részegységeket
Szerintem leállhatnátok ezzel a hülyeséggel. Melyik ország nem importál “részegységeket” (valójában komponenseket importálnak, a részegységeket maguk gyártják)??Elektronikai komponensekben importálnak oda is részegységeket
Nem vágom mi ebben a hülyeség.Szerintem leállhatnátok ezzel a hülyeséggel. Melyik ország nem importál “részegységeket” (valójában komponenseket importálnak, a részegységeket maguk gyártják)??
?Precízós nagy pontosságú giroszkópokat nem gyártanak, importálják.
???Olcsó giroszkópokat dettó.
Az olcsó, Geranokba szánt GNSS vevőket importálták.GPS modulokat - ha jól tudom - szintén.
MEMS javarészt import, feltételezhetően a lézeres girók egy része is kínai.?
???
Az olcsó, Geranokba szánt GNSS vevőket importálták.
Kína, franciák... Alapvetően elhatározás kérdése lenne igen sok országnak. Űrprogramja egyre több országnak van (komoly, nem olyan mint a miénk). Erőmű elhatározás kérdése, bár ott évtizedes előnyben vannak az aktív játékosok (de a németek is meg tudnák ugrani, ha nem lennének komplett idióták).Egy ország sem tud mindenben is jó lenni. Kína meg az USA sem.
De lakosságszámukhoz képest az oroszok kifejezetten jól állnak nagyon sok mindenben. Rajtuk kívül ezt még a Japánok meg kisebb részben a Dél-Koreaiak tudják. Más nem igen.
Oroszoknal evtizedes es altalanos problema a minosegbiztositas feluletessege , alibi letezese. Vannak ebben szorasok de az a problema hogy eleg egy beszallito egy alrendszer minosegi problemaja es az egesz rendszer kepessegeit lerontja. Ezenkivul ott van amit irtal hogy egy elavult rendszert probalnak reszelgetni ahelyettt hogy egy korszerut hoznanak letre.Engem az lep meg, hogy az oroszoknak van hajófedélzeti gatlingjuk többféle, van 57-esük és még nem bírtak összekalapálni egy értelmes layered rendszert a dolgaik védelmére, pedig 22 óta tolják a háborút.
A Pantsir nekem meh; általában akkor lehet látni a problémákat, amikor agyártó oldala ismeri el egy probléma létezését vagy direktben vagy indirekt módon (pl. upgrade, ami képességet adna elvben).
Példa erre a Patriot (Desert Storm esetén ment a 90%-os Scud-elfogás mítosz, amiről kiderült, hogy 9% volt), aztán a szaúdi panaszkodás. Oké, azt sem arra tervezték, amire használni kellett, de a háború már csak ilyen s.zr ügy.
A SAMP/T oldaláról is be volt ismerve, ha jól emlékszem, hogy a radar részt szoftveresen elk.rták és javították is.
Switchblade totál bukta volt.
Na most a Pantsir esetében nem nagyon vannak opciók: elavult hardver, ahol a hardver már nem patch-elhető lényegesen okosabbra; eleve a gépágyú/rakéta párosítás is meh volt nekem ugyanazon a tornyon.
Viszont meg lehetett volna oldani okosabban mostanra; jöttek is ki frissítések, viszont mondjuk úgy, hogy az általános percepció nem az, hogy a Pantsir az orosz légvédelem legfényesebb ékköve történelmileg (más szovjet/orosz rendszerekkel ellentétben).
Ez a percepció lehet téves persze (lásd Szíria), de amennyire szeretnek az oroszok dicsekedni a nyugati tech felett aratott győzelmeikkel (lásd Lancet) a Pantsir nem nagyon volt képviseltetve...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..