Be is lehetne burkolni a faroklégcsavart, mint ahogy az újabb modelleknél szokás. Körbe, mint a comanche-nál, vagy csak félkörbe az alsó részen ahol inkább veszélyforrás.
Majd kitalálják,hogy beburkolják-e vagy sem. Nyilván megvizsgálják, hogy ez milyen hatással jár a gép tulajdonságaira( pl.irányíthatóság, végsebesség, üza felhasználás) és azután döntenek róla. A Kamov irányából nagy a csend egyelőre, kiváncsi vagyok, hogy mikor reagálnak. Eddig egyeduralkodóak voltak a koaxiális rotorral ellátott gépeikkel,de most megjelent egy komoly konkurens,amely ráadásul egy olyan koncepcióval jött elő, ami nagyon hasonlít a Kamov 1989-es terveihez. A MAKSZ-on lehet,hogy villantanak valamit. Remélhetőleg nem csak kis maketteket, mert azok is szépek, de az még nem az igazi.
A hagyományos koax rotor hátrányait sajnos nem ismerem részletesen,de megkérdezem az ismerősöket. Gondolom itt főleg a lapátok egymásba veréséről lehet szó.A Ka-26-ost lehet "borogatni", rendszeresek a 90 fokot közelítő, elérő bedöntésű fordulók mg-ben, ezeket én is sokszor tapasztaltam. A legendárium szerint magyar pilóták bukfenceztek is a 26-ossal.
Erről eddig 2 helyről hallottam sztorit, egy pilótáról mesélték,hogy ő elég rendszeresen csinálta,amíg mg-ben dolgozott. A történetben szereplő pilótával soha nem találkoztam személyesen.
Egy másik pilóta pedig saját magáról állította,hogy többször is végrehajtotta a Ka-26-ossal a bukfencet.Vagy igaz, vagy nem. Az biztos,hogy az 50-es tudja erről felvételek is vannak, a gyáriak szerint az 52-es is képes rá. Az,hogy nem csinálják vele valószínűleg szegény Borisz Vorobjov tábornok esete miatt van, de ő nem bukfencbe halt bele,hanem egy másik manőverbe.