[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 299
10 193
113
CtDlhkiXgAA0R8q.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: phaidros

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 244
24 250
113
Syrian Women Protest Against USA Airstrikes On Army In Deir ez-Zor!

Embedded media from this media site is no longer available

Másik oldalnál van női tiltakozás:
 

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 192
2 888
113
Így értheto a heves orosz reakció és az ENSZBT osszehívása-ha igaz a hír. Így logikai osszefuggés is lenne az aleppoi 30 fos nyugati hírszerzo tiszt -osszejovetel bombázására.
Ezt mondták vasárnap az izraeli rádióban a déli hírekben is de szerintük szerencsére elkéstek a légicsapással. Úgy látszik így is érzékeny veszteséget okozhattak.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 915
113

szatomi69

Active Member
2015. december 22.
1 477
7
38
Sok gyök2 agyúnak némi történelmi áttekintés: ki volt az a légi terrorista, aki a drezdai civileteket elégette? Ki volt az, aki bevetette az atombombát megölve több tízezer ártatlant? Ki volt, aki az oroszokat tolta hadianyaggal amíg érdekében áll? Ki volt az, aki tönkretett egy csomó arab államot légből kapott vegyi fegyverekkel és szépen nyíló arab tavaszi virágokkal? S kik azok, akik mérsékelt terroristákat támogatnak? Ezt próbáljátok komolyan megideologizálni? Őket véditek? Nem ők hozták létre az alkajibát= alnuszra vagy ánuszra vagy akármit? Persze mindenki más ördögi, csak ők a jók és ti tudjátok az igazságot, meg az észt osztani. Legalja. Szírekhez visszakanyarodva, nincs olyan, hogy mérsékelt tenorista, mind terrorista, vagy lázadó és még mocskosabbak mint a szír kormány, ne mosdassátok őket...
Ismered a törit láthatóan. De átsiklasz a tény felett, hogy a Nyugatiak sem szeretik a terroristákat, olyanyira, hogy katonai koalíciót hoztak össze ellenük ,és már a Ruszkik megjelenése előtt szíriában, megkezdték a harcot ellenük. Félreértettél. Nem mosdatja itt senki a terroristákat, vagy a Nyugatiakat, csak a ruszki, szír, propaganda erős jelenlétét ismertettük, ami hamis képet ad a történésekről. Mert hát, egyes elképzelésekkel szemben, városokat, országokat a Ruszkik is tudnak szarrá bombázni és lőni (lásd: Afganisztán, Groznij) és legújabban Aleppo és cinikusan szemébe hazudni a világnak szintén (a "kis zöld emberkék" a Krímben).
Erős propagandaháborút is folytatnak az Oroszok az általuk ravaszul kialakított médiában, próbálva magukat és támogatottjukat az egyetlen igazságos hadviselő félnek feltüntetni és kimosdatni a saját aljasságukat. De ez attól még csak, propaganda.
Léteznek más hírforrások is amelyek többnyire más megvilágításban mutatják be a történteket.
De, értelmetlen lenne ezt a partalan vitát folytatni, mert csak személyeskedésekbe torkolna.
 

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
Csak a tudományos kíváncsiság végett: volt olyan eset hogy az oroszok beismerték hogy talán mégse oda kellett volna dobni azt a bombát mint tették bármelyik kérdéses esetben?
Az amerikaiak kutyamód meg tudnak alázkodni ha beismerik, pedig hát ők is dobálhatnának 400 kilotonnás miatyánkot vagy minden bombák anyját.
Persze nem tartom kizártnak az orosz hadvezetés precízsége és Putyin kiváló stratégiai képességei miatt minden orosz bomba a megfelelő célpontra hullott.
 

mirella

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
175
269
63
Kifulladoban az FSA/torok hadmuveltet? Az ISIS visszavett majd 20 falut. 20+ halott, jelentos szamu elfogott FSA harcos.


Haubagoi barátunk gyere elő!!!

A isis-t amerika tápolja ugye? az FSA-t a törökök ugye?

Na hagy lőjék csak egymást :cool:

Az oroszok valójában az FSA ellen harcolnak valljuk be ugye? Gyórsan le kell számolni sok kornettel hogy a FSA-ás állákákbárózókat hagy konettezze szét az iszlám állam.

Szergej Ivanov egykori védelmi miniszter már tett egy bejelntést miszerint az AL-KAIDA már megkérte őket hogy szállítsanak le nekik igla és atgm rakétákat az amerikaiak ellen de az oroszok nem tették mivel ők valóbban nem tárgyalnak terroristákkal.

Én meg megtettem volna! és még kamerát is küldtem volna nekik hogy vegyék fel a ATGM indításokat ;)


Csak tudod a média kettős mércéje.....amíg a nyugat táplálja a terrorizmust és csend a médiában,addig az orosz ha nem küldd semmit akkor is megtehetik hogy teleszajkózzák az összes csatornát a vérszomjas ruszkikról...mielőtt megvádoltok Putyinista komcsibérencnek,gyűlölöm a kommunizmust,de jelenleg az oroszok kezdik felvenni a rosszfiúk között a legjobb szerepét....
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos and lgabo

szatomi69

Active Member
2015. december 22.
1 477
7
38
Annyira ne legyetek trollok szatomi és ulippo hogy még a tényeket is el akarjátok torzítani. Propagandaképeket bárki tud csinálni.

A white helmets vezetője nem léphet be amerikába mivel vizsgálat van ellene az al nusrával való kapcsolata miatt.

"kidobjuk az asszadistákat a kukába", al qaeda kivégzésekhez asszisztálnak, lefejezőkkel pózolnak. Szimpla háborús bűnösök.

Gyakran elhangzik ez a szó, hogy Troll, anélkül, hogy tisztában lennének a szó jelentésével. Nem akarja itt, szerintem, szétverni a Forum menetét senki és nem is erőszakolja a véleményét másokra. Mindössze az ellenvéleményét, fogalmazza meg valamivel szemben és rámutat a következetlenségekre, hamisságokra. Továbbá új, másfajta információkat hoz be a témának megfelelően.
Egy Assadista propaganda filmmel próbálni bemutatni, hogy az egyetlen Mentőszervezet a túloldalon, mind terroristákból áll? Enyhén szólva hihetetlen.
De szintén csak. Egymás fejéhez vagdosni mindenféle jelzőket, csak személyeskedéshez vezetne.
 

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 661
12 355
113
Ezeket a fantasztikus bizonyítékokat a födémen látható nyílással egy elsőéves építész, vagy statikus hallgató röhögve szedné szét.
Innen is üzenem a kedves félreveztetteknek, hogy az általuk is benyalt és terjesztett dezinfó egyetlen alátámasztása a saját tudatlanságuk.A képen látható vasbeton födém szerkezeti jellemzői nem engedik meg, hogy bármilyen egyszeri ütés hatására egy ilyen alakú, törésprofilú és a feszített felület méretéhez arányaiban ekkora átmérőjű nyílás keletkezhessen anélkül, hogy a födém többi részében nagyarányú alakváltozást, de extrém erős vasalás mellett is minimum hálós törést és a becsapódási/áttörési helyhez közeli területen a vasalás közül további anyagkiverődést ne okozzon.
Midezek mellett, a hosszirányú vasalás szakadása, és a keresztirányú vasalás viszonylagos épsége (3-ból 2 nem szakadt) nem egyeztethető össze azzal, hogy a képen látható nyiláson egy akkora méretű tárgy haladt át, mint amekorának a maradványait a nyílás alatt látható gödörbe később elhelyeztek.
 

szatomi69

Active Member
2015. december 22.
1 477
7
38
Tomi, ez igy elegge izzadsagszagu. Ami hir nem passzol az ideologiadhoz, az szamodra csak propagandaoldalrol valo, te viszont csakis megbizhato oldalakrol veszed a hireidet, olyanokrol, amit a legsotetebb feketek twittelgetnek...
Ez egy elég jó összefoglalója a ruszki propaganda oldalaknak és ha megnézed őket a híreiken láthatók is melyik oldalra "faragnak" erősen. Az meg nem írtam, hogy amit én teszek be abszolút megbízható. Ezt döntsék el az olvasók.
 

Siedonn

Active Member
2016. szeptember 5.
121
112
43
Hogy lehet beállítani, hogy ne lépjek ki automatikusan a fórumból egy idő után? Réginél elég volt egyszer belépni és ignorálni azt, akit nem akartam látni és minden ok volt. Most meg óránként léphetek vissza sietve nehogy lássam a számomra irreleváns egyedeket s írásaikat.