Kínai szárazföldi erők fegyverzete, felszerelése és szervezeti felépítése

Meg van benne egy kevés Dragunov. Érdekes, hogy ők is áttértek a rövid gázdugattyú-hátrasiklásos rendszerre.

Nem tudom pontosan, de a wikin is azt írja. Lehet, a reteszelése?
Az SzKSz is olyan, de AK-is nagy számban tartottak rendszerben. Lényegében azt váltották a Type-81-el, tehát valamiért jobban tetsztett nekik a rövid hátrasiklásos megoldás.

Nem tudom pontosan, de a wikin is azt írja. Lehet, a reteszelése?
Az SzKSz is olyan, de AK-is nagy számban tartottak rendszerben. Lényegében azt váltották a Type-81-el, tehát valamiért jobban tetsztett nekik a rövid hátrasiklásos megoldás.

Gondolom a tömegcsökkentés miatt.

Nincs jelentős eltérés az AK és a Type 81 tömege közt. Itt inkább e kezelhetőségről van szó sorozatlövés esetén. A fegyver visszarúgása kisebb és nem rántja el annyira a csövet a célpontról.

Nincs jelentős eltérés az AK és a Type 81 tömege közt. Itt inkább e kezelhetőségről van szó sorozatlövés esetén. A fegyver visszarúgása kisebb és nem rántja el annyira a csövet a célpontról.

Biztos, hogy ez a short-stroke/long-stroke dolog miatt van, és nem amiatt, hogy a Type-81-nél a válltámasz kb. egy síkban van a fegyvercsővel, míg az hagyományos AK-k esetén ugyebár szemmel is jól érzékelhető a viszonylag nagy szög?

Annak csak gratulálni tudok aki egy short stroke rendszert nem tud jelentősen kisebb tömegből kihozni mint egy long strokot.A short strok fegyverek visszarúgása azért kisebb mert kevesebb gáz kell a működésükhöz és kisebbek a mozgó holt tömegek is.

• Tetszik
Reactions: silurusglanis
Valamivel nagyobbra sikeredett mint az AKM, tömegére vonatkozóan eléggé kuszák az adatok, de elmondható, hogy nincs jelentős eltérés.
1255688028_89754_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Nornico CQ M311-1, a kínai AR-15, aminek az autómata változatát a vitenámban szerzett amerikai M16-osokról másolták le a kínaiak.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Itt meg ay M-14-es
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Tudom, hogy kamu bevásárlás ami a videón látszik, de mégis milyen qrva messze vagyunk attól, hogy egy ilyen fegyverboltba vagy Wallmarba bemenve szarásig rakjuk a kosarat lőszerrel és a szinte semmi tökölés nélkül megvett fegyverrel (mert nem félévet futkosol a rendőrség, orvosi vizsgák, illetékbefizetések, képzések, stb között, hanem a fegyverbol egy háttérellenőrzéssel elintézi neked az egész papírmunkát) utána elmenjünk vagy lőtérre vagy egy erre alkalmas helyre ahol nem zavarunk vagy veszélyeztetünk senkit.

Amíg pártunk és államunk és a komcsi meg ex-komcsi rendőrfőnökök meg miniszterek a fegyverben a hatalom megdöntésének potenciális eszközét látják, és tudják, hogy minden nap leszarják a kalapács nyelét a lakosságnál, addig én sem látok nagy esélyt a fegyvertartás liberalizációjában.

Még egy kis kitérő a témában. Voltam egy lőtéren kb két-három hónapja, elbeszélgettem a tulajjal, azt mondja, hogy nem meri összeadni, hogy mennyibe került az egész homologizáció meg engedélyezés meg szerződés kötés az állammal, sportlövő szövetséggel, stb meg hogy hányszor hordta ezeket Bukarestből oda és vissza. És volt pénze a faszinak rá meg hozza is állt keményen, de így is 20 hónapba került hogy összehozza.