[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Minden elrendezve
T21k4OpAcMU.jpg

Így belegondolva Hillary győzelme esetén nem lehetnek felhőtlenül boldogok a feministák. Úgy lenne jó, ha az első női elnök pozitívan szerepelne...

DIE WELT

Trump a fehér ember utolsó reménye – címmel (amelyhez hasonló fennállása óta nem „csúszott ki a száján” a német lapnak) ír a Welt arról, hogy Donald Trump legfontosabb „választási klientúrája” a fehérek, ám az USA demográfiai viszonyai változnak: a kisebbségek nagysága és jelentősége nő és Trump a fehér lakosság süllyedésével kapcsolatos félelmekre épít.

Valószínűbbnek tartom Clingonné győzelmét, na nem a rátermettsége vagy a szavazók támogatása miatt, hanem mert minden politikai-, gazadasági-, média- és jogi hatalom beállt mögé és elképesztő csalások lesznek majd holnap. Ettől függetlenűl nagyon drukkolok Trumpnak.

• Tetszik
Reactions: Veér Ispán

ha őszinte szeretnék lenni, szerintem a Trump esetén még jobban is járnának... A bezárkózása miatt szerintem nőne a a fiskális hiány - valahol ez kellene végre a FED-nek. Ez beindítaná a növekedést az USA-ban. Az a baj, hogy tényleg egy tökön rúgás kéne a pénzügyi rendszernek, hogy végre magára találjon. A 0 közeli alapkamatok, a hozaméhség hosszútávon fenntarthatatlan, de ez sokaknak így kényelmes. Ez olyan, mint a hülye szülő, aki cukrot ad a gyereknek, pedig tudja, hogy elrohadnak a fogai, de ha a gyerek cukrot kap, akkor befogja a pofáját. A gond az, hogy ezért egy sokkal fájdalmasabb árat fog fizetni, a gyerek. De ki legyen a rossz, aki elveszi a gyerektől a cukrot?

Erre lenne Trump a megfelelő. Ő már úgyis egy mumus, megtehetné azt, amit igazából mindenkinek meg kellene tennie - közgazdasági alapon, de senki sem teszi meg - mert nettó politikai öngyilkosság lenne.

Klingonné az establishment, a hatalomért bármit, menjen minden tovább ugyanígy - ezzel megágyaznak egy akkora lufinak, hogy a Lehmann-Brothers hozzájuk képest kismiska lesz. Ez a háttéremberek érdekeke. Az amerikai mamutcégek vastagon tele vannak olcsó hitelekkel, mesterségesen felfújt tőzsdei árfolyamokkal. Manapság a legtöbb felvásárlás részvénycsere-ügylet. Vicces, hogy milyen részvényárazások vannak, melyek sajátrészvény vásárlások alapján annyi, amennyi. Olcsón lehet vásárolni az európai cégeket.... :(

Ki mit tippel holnapra? Ki fog nyerni? Szerintem a nyanya.

Én a brexit után már nem merek tippelni sem.
De tegyük hozzá, hogy még az sem lefutott ügy - vagy legalábbis üzemmelegen tartják a delete gombot, mert hátha...

A lányom is kérdezte, hogy kire tippelek?
Azt válaszoltam neki, hogy nem az a lényeg, hogy ki fog nyerni, hanem hogy mi fog történni, mik fognak történni utána!
Mindenképpen zajos világpolitika elé nézünk szerintem.

Amúgy meg hogy ki fog nyerni; láttam én már Kennedyt fejbe lőve...
/Persze dokumentumfilmben/

Ki mit tippel holnapra? Ki fog nyerni? Szerintem a nyanya.
Trumpnak akkor ment el a hajó, amikor a némber lett a másik jelölt.
Ilyen hátszelet én még nem láttam "demokráciában".
Bár lehet, hogy a véncsajjal megkapják azt amit érdemelnek (sok új spanyol ajkú és mohamedán bevándorlót állampolgárnak).
Kinek a pap, kinek a papné.

• Tetszik
Reactions: fip7
A brexitet megtippeltem, most szerintem a nyanya lesz a befutó. Mindegy is, a konzerveket már megvettem úgyis :)